Account maken  Inloggen
3ddy
Metaboard / 6 jaar geleden
Stelling: "Vloekende kleuren is een modetrent"
Het is afhankelijk van de mode welke kleuren er bij elkaar passen. Er is een tijd geweest dat groen en rood niet gecombineerd "mochten" worden. Oranje en rood samen "vloekte" ook heel erg. Met de verandering van het modebeeld, werd daar ook anders over gedacht en konden deze kleuren juist weer wel samen.


Ik vraag me wel eens wat af. En zo ook dit wat nogal een discussie kan opleveren. Kunnen kleuren vloeken. Ik vind persoonlijk dat het nogal een dingetje is waar vrouwen zich nogal druk over kunnen maken, maar dat het niet een feit kan zijn of kleuren altijd vloeken. Wat vind jij?
 Like
Volg
 Reageer
Frans
Leuke stelling

Kleuren, beter gezegd kleuren combinaties in samengang met kleur patronen kunnen wel degelijk 'vloeken'. Het is mogelijk iemand door toepassing van kleuren en patronen honds beroerd te krijgen of omgekeerd juist de aandacht te trekken.
Iedereen reageert op haar of zijn manier op kleur en/of de afwezigheid daarvan en is te beïnvloeden door kleur gebruik.
 6 jaar geleden
Niwre
In principe moet gewoon alles kunnen en is het afhankelijk van je persoonlijke smaak. Zelf ben ik niet zo van de trend die er nu al enige jaren heerst waar jaren 80-lelijkheid plots hip is geworden. Felle kleuren, die vloeken met elkaar, lelijk ontwerp... Maar ook dat veranderd over tijd en na deze trend in veelvoud te hebben waargenomen, inmiddels alweer tot vervelends toe, kan ik er een beetje mee leven, er komen vaak ook erg mooie ontwerpen en toepassingen uit lelijke trends.

Vloekende kleuren kunnen prima, mits stijlvol toegepast, en dat kan.
 6 jaar geleden