Account maken  Inloggen
3ddy
Autodesk 3D Studio Max / 6 jaar geleden
3ds Max 2015 open trackview probleem [solved] We gebruiken hier al vanaf het begin van sp1 en ext1 3ds Max 2015. Nu we hier weer aan het animeren zijn geblazen, kwamen we er achter dat de trackview curve editor niet meer opende. Een workaround was om eerst de Dope Sheet te openen en deze te doen veranderen in Curve Editor via: Dope Shoot -> Editor -> Curve Editor.

Maar dit is niet handig als je af en toe je trackview editor sluit. Dus hier een scriptje die het op een andere manier aanpakt.


macroScript Trackviewworkaround
   category:"Workaround"
   toolTip:"Workaround for problem opening trackview"
(
   trackView.open "Workaround Trackview"
)

Maak er een macroscriptje van, zet hem in je toolbar als knop en je hebt een trackviewer die wel opent. Ik geef namelijk de trackview direct een naam, dat schijnt niet mee te komen met de originele knop in 2015. Mocht je de naam "Workaround Trackview" niet goed genoeg vinden, kun je hem zonder problemen veranderen in iets wat je wel leuk vindt.
 Like
Volg
 Reageer
Frans
3ddy,

in SP2 opent Trackview bij mij zonder problemen.

Frans
 6 jaar geleden
3ddy
Vreemd, bij ons allebei niet. Twee systemen, windows 8.1 en windows 7
 6 jaar geleden
Frans
Wonderen der techniek?

Bij mij verdwijnen buttons, views, zijn kleine onderdelen (moeren, sluitringen, enz.) niet op afstand te selecteren en nog meer van dat moois.

Heb er een filmpje van gemaakt tijdens het werken met 3ds max Design 2015 en naar Joep gestuurd. Hij heeft het op zijn beurt via zijn kanalen ingebracht in de Beta ontwikkeling van max.

Wellicht dat een SP3 of v2016 voor oplossingen gaat zorgen.

Frans
 6 jaar geleden
3ddy
Hmmm jij gebruikt inderdaad Design he. Hopelijk is er nog iemand die met 3ds max 2015 sp2 hetzelfde probleem heeft als ik. En anders... wachten we weer tot sp3 of 2016. Tot die tijd gebruik ik dit handige script.
 6 jaar geleden