Account maken  Inloggen
3ddy
Autodesk 3D Studio Max / 6 jaar geleden
3ds max 2015 viewport orbit navigation Heeft iemand ook last van de nieuwe viewport orbit navigation? Sinds 2015 hebben we last van ongecontroleerde focus op het object waar je mee bezig bent. Na zoomen (in of uit) blijkt de focus geheel ergens anders te liggen, wanneer je dan om het object wil draaien, schiet het object uit het beeld. Bij Autodesk noemen ze het nieuwe navigeren, dat intuïtiever is dan voorheen. Maar wij ervaren het als enorm irritant.
 Like
Volg
 Reageer
Frans
Yep. Ook buttons die verdwijnen. Viewports die wanneer je een link wilt leggen plots-klaps leeg worden en weer gevuld. Wisselen van viewports met Alt-W waarbij je in de oude viewport terug komt i.p.v. in de nieuw geselecteerde.

Heb de beschikking over NVidia Quadro 4000 kaarten. Werkten prima onder 2014. Onder 2015 niet meer.

Bugs zijn gemeld. Autodesk heeft de ontvangst bevestigd en de plaatsing daarvan in hun database.

Het heerlijke afwachten is begonnen

Frans
 6 jaar geleden
Avalon877
3ddy, zat dit ook niet gewoon al in 2014? Toen had ik hier ook al last van maar kon ik het oplossen door het object te selecteren waar je omheen wilt draaien.
 6 jaar geleden
3ddy
He Avalon, zoiets zat ook in 2014. Daar is een script die je focus onthoud wanneer deze veranderd (en dan weer terug zet)

http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/zoom-orbit-fix

Maar dit helpt niet in 2015. Vreemd genoeg doet het nog iets meer over overruled hij de mogelijkheid om je focus te behouden. Bij het uitzoomen legt hij de focus verder achter het geselecteerde object/submesh.
 6 jaar geleden
Avalon877
Ik ben er ondertussen wel aan gewend, maar in sommige gevallen is het erg vervelend. Laat even weten als je een oplossing hebt
 6 jaar geleden