Account maken  Inloggen
3ddy
Algemeen / 7 jaar geleden
HKU Afstudeer shorts 2013 Hier zijn alle shorts (we wachten nog op een paar) van de afstudeerders van de HKU van het jaar 2013. Alle studenten die de opleiding 3d animatie en visual effects hebben voltooid hebben we als 3dhype een periode in de gaten gehouden. De dames en heren laten de Nederlandse 3D animatie wereld zien wat voor een talent deze personen hebben. En het mooie is, ze komen aan het eind van de zomer op de arbeidsmarkt!
 Like
Volg
 Reageer
3ddy
Gracht

De "Gracht" studenten van de opleiding 3d animatie en visual effects aan de HKU hebben hun animatie project afgerond en daarbij ook hun studie. De groep die werkt aan de animatie "Gracht" hebben nu net de gehele animatie online gezet. Nick Groeneveld, Jeroen Hoolmans, Michael Koning en Joost de Jong maken een animatie die zo in Madurodam had kunnen afspelen. Het is goed uit de verf gekomen en je merkt gewoon dat je deze jongens niet uit het oog moet verliezen!

Over Gracht op 3dhype
Gracht short animatie film online
Gracht Teaser online
Gracht

Overige links
Gracht op Facebook
Twitter
Tumblr
 7 jaar geleden
3ddy
Transverto
Ook Floyd Angenent, studenttalent van de HKU en afstudeerder dit jaar van de studierichting 3D Computer Animation and Visual Effects maakte een eindopdracht in de vorm van een 3D animatie: Transverto. En hij is geslaagd! Hij heeft anders dan de animatie groep van Gracht de animatie alleen gemaakt, omdat hij een film in zijn eigen stijl wilde maken.

De animatie van Floyd gaat over een verdwaalde man in een donker bos. En hieronder staat hij dan!

Facebook
 7 jaar geleden
3ddy
Travellers' Guide to Happiness

Tashina van Zwam heeft haar afstudeer animatie The Travellers' Guide to Happiness online gezet. Check de film uit. Ze heeft haar animatie heel erg gebasseerd op kleurgebruik en camera perpectief om een bepaald gevoel te krijgen. De manier waarop onder andere Pixar zijn animaties maakt met behulp van colorscripts heeft Tashina haar animatie ook op een soortgelijke manier haar animatie weten te realiseren.

Over Travellers' Guide to Happiness op 3dhype
 7 jaar geleden
3ddy
Endtrip
De studenten Rick Franssen, Koen de Mol en Olivier Ballast hebben ons lang laten wachten maar hier is eindelijk hun afstudeer animatie. Het is een korte animatiefilm waarin een vrouwelijk hoofdpersonage een drugstrip ervaart, maar toeschouwer neemt ze mee. Deze trip start met een kleurrijk en euforisch gevoel maar zal naar mate het einde nadert een nare wending krijgen. Door middel van het stereoscopische effect benadrukken we de gemoedstoestand van de vrouw en zal de toeschouwer zich nog beter kunnen verplaatsen in het karakter.
Alle drie hebben onderzoek gedaan naar hoe ze op de beste manier de toeschouwer als karakter in de film te maken. Normaal in traditionele karakteranimaties wordt een probleem voorgeschetst die de hoofdpersoon moet of wil overwinnen. Dit concept is op zich al een uitdaging, maar zonder een karakter maakt het bijna onmogelijk. Toch hebben de jongens het op bijzondere wijze weten te benaderen.
 7 jaar geleden
3ddy
Little Freak
Het verhaal gaat over een misvormd jongetje genaamd Freek die door zijn vader dagelijks ten toon wordt gesteld als circus attractie. Op zijn verjaardag mag Freek een wens doen. Hij denkt lang na en begint zich te realiseren dat hij eigenlijk geen freak meer wilt zijn. Freek wil al zijn tijd gaan besteden aan iets wat hij zelf wilt: Hout snijder zijn.

Het verhaal is geen standaard verhaal constructie, maar is zo opgesteld dat Edwin als animator een emotionele scene kan animeren. De film is een metafoor voor de verwachting die sommige ouders op hun kinderen drukken. Deze ouders zijn dan zo gedreven dat ze niet meer zien welke kwaliteiten het kind juist wel heeft.

De vraag How to move to move us heeft een psygologisch tintje vanuit de kijker gezien en heel belangrijk in animatie. Edwin heeft een uitdagend thema uitgezocht en zal deze animatie meer semirealistisch uit gaan gaan werken. Zijn stage bij Framestore in London heeft hem geïnspireerd om het niet cartoony te maken, wat hij voorheen altijd deed.

Little Freak artikel op 3dhype
 7 jaar geleden
3ddy
Flux4K - meer info + een making-of is te vinden op:

http://www.pwr-design.com/flux4k/

Korte beschrijving:
A short animated video, consists of 3d visual effects in a constant flow. From heating up and exploding, to cooling down and cracking open. A wide variety of great effects, made using several different software techniques. With high detail effects and realism in a abstract world with no ending
 7 jaar geleden