Account maken  Inloggen
3ddy
Compositing / 7 jaar geleden
Render UV coordinaten naar kleur (Compositing) Een tijdje bezig geweest om wat te testen, en kwam er al snel achter dat het vrij simpel was. UV texture coordinaten kun je ook renderen naar kleur. Dit om in een later stadium textures te veranderen in een compositing programma als Nuke of Blender.
Niet elk programma pakt even een EXR open, waarin dit mogelijk is. En in render elements van 3ds Max is de functie niet te vinden. Dus vandaar.

Bij deze je texturemap. Vervang dit met een render override material en je hebt je UV coordinaten gerenderd. Render Object ID's mee en je hebt de mogelijkheid om textures te vervangen nadat je gerenderd hebt

Het mooiste zou zijn als deze in 16 bits opgeslagen wordt. De volgende problemen zijn dat de gradients in 3ds Max niet 16 bits zijn, maar 8. Maar wie weet worden ze wel 16 bits doordat ik 2 samenvoeg. In ieder geval is de shader in een paar seconden in elkaar gezet. Sommige programma's willen graag juist de inverse van dit kleurenschema. Nou ja, dat is dan niet echt een probleem lijkt me.
 Like
Volg
 Reageer