Account maken  Inloggen
3ddy
Autodesk 3D Studio Max / 8 jaar geleden
3ds Max crash bij openen bestand Ooit meegemaakt dat 3ds Max crashed en het bestand waar je aan werkte niet meer te openen is. Ook niet je autobackups. Dan waarschijnlijk ook andere bestanden niet.

Oplossing: Verwijder alle instellingen van 3ds Max in C:\users\"naam"\Autodesk\3ds Max[versie]

Bij het opstarten kopieert 3ds Max alle defaults weer naar deze plek, zodat alles naar fabrieksinstellingen is teruggezet.
 Like
Volg
 Reageer
Ralf
goed idee voor een topic, een probleem waar iedereen vroeg of laat wel eens tegenaan loopt..

Settings resetten zou kunnen helpen, maar niet als de fout in de max-file zit...
Ik zou t iig niet als eerste optie proberen

preventief:
- zet het aantal autosave-files omhoog. (default = 4 met om de 5 min een save.... dat is niet zo lang. ikzelf heb 12 files met 20 min interval)
- save incremental, en druk ook af en toe ctrl-s in (kan in schijfruimte nogal oplopen)

Mocht het toch mis gaan:
- Probeer je file te mergen in een nieuwe scene.
- Als dat niet direct werkt (grote kans);
Waarschijnlijk zit de save-fout 'verbonden' aan een specifiek object. Door te mergen in "stappen" kun je grote delen redden, en weet je ook welk object het probleem veroorzaakte. Mss kun je dit object in een oudere file (toen alles nog goed liep) eens bekijken.
- Als je file erg groot was (>50%RAM), is t een goed idee om naar meerdere files te mergen, en deze later weer als XRef aan elkaar te hangen (het is hierbij wel te hopen dat je een beetje heldere namen aan je meshes hebt gegeven)
 8 jaar geleden
3ddy
Prima plek, de tip met mergen had ik toen geprobeerd toen ik tegen dit probleem aanliep, goed om hem hier alsnog te plaatsen idd.
 8 jaar geleden