Account maken  Inloggen
3ddy
Metaboard / 16 jaar geleden
3dhype binnenkort op professionele server Nou, het is dan eindelijk zo ver, 3dhype dat al tijden bekend staat als een non profit 'organisatie' gaat binnenkort draaien op de professionele server met een 8mb upload!!! De zaken zijn bijna rond en kost 3dhype niks! De 8mb zal in de toekomst overslaan naar 1Gb maar dat is nog niet zeker. Wat wel zeker is is dat 3dhype binnenkort (over een maandje of 2) Net zo snel weergegeven wordt als andere communities. Dankzij mijn neefje die op dit moment werkzaam is bij een provider kan hij 3dhype.com gratis hosten. Misschien dat ik een andere naam ga registreren, maar dat laat ik meer aan jullie over. In ieder geval wordt het op een snelle server gehost en daar ben ik al lang blij mee!!!
 Like
Volg
 Reageer
Corny
Misschien dat ik een andere naam ga registreren, maar dat laat ik meer aan jullie over.


ipv 3dhype?
 16 jaar geleden
Pjanssen
Dit klinkt echt ernstig goed !

Maar een andere naam dan 3dhype ljikt mij niet echt nodig, toch ?
 16 jaar geleden
Iguinizx
wanneer gaan we engels praten?
Goed nieuws man
 16 jaar geleden
3ddy
In plaats van de naam 3dhype.com ja. Corny en ik hebben een beetje lopen brainstormen via msn:

http://www.nederCG.nl
http://www.nederbits.nl
http://www.nederbytes.nl
http://www.hollan3d.nl
http://www.3derland.nl
http://www.ne3dland.nl
http://www.cgcommunity.nl
http://www.cggroep.nl
http://www.cgtroep.nl
http://www.3dland.nl
http://www.cgland.nl
http://www.cgpool.nl

Als iemand meer ideeen heeft, post het hier. Het is allemaal nog niet zeker dat we een andere naam nemen, maar we kijken even rond.
 16 jaar geleden
Dr_schultz
Van mij alleen even de complimenten en gefeliciteerd 3ddy, voor mij de no.1 cg site in nederland, vooral door jullie inzet
 16 jaar geleden
3ddy
Wow thx dr.schultz! Das nogal een compliment! We zijn qua aantal leden ook de grootste van Nederland, als ik zo rondkeek. Wel lache dat het zo extreem goed gaat, en dat het ook beter kan, wordt hiermee weer eens bewezen, we gaan op een snellere server!!! Daar ben ik reuze blij mee!
 16 jaar geleden
Iguinizx
Weet niet of het slim is om naam te wijzigen.
Bij een naamwijziging zullen mensen in de war raken en denken dat dit een andere community is.

Maar! aan de andere kant kan een naamwijziging dienen als publiciteit, tenminste als er goed reclame voor gemaakt wordt. En dat kan natuurlijk makkelijk en gratis door bijvoorbeeld bij andere communities in de nieuwskoppen te komen.

Dan zou ik alleen een naam wijziging doorvoeren als 3dhype een ander consept gaat hanteren.
3dhype bestaat momenteel alleen uit 3D cg mensen ( naar mijn idee )
de term 3D uit de naam (3Dhype) impliceerd dit eigenlijk ook. Dan staat er in het logo onder 3dhype
"nederlandse cg community", wat tegenstrijdig is. Tenminste als je de naam letterlijk neemt.

Ik ben zelf van mening dat een naam veel zegt en ook juist veel moet zeggen over de site die je bezoekt.
Als iemand “3D”Hype leest zou max, maya en lightwave bij hem of haar opkomen, maar niet aan andere cg aplicaties waarmee je in 2D mee werkt.

Als je CG in de naam zet dan heb je een veel breder scala aan dingen die in je opkomen.
Flash Photshop CorelDraw digitale ilustratie etc etc…

Alleen als de naam meer impliceerd en de mensen dat ook denken, zouden er ook de faciliteiten moeten zijn om die verwachtingen waar te maken.
Deze faciliteiten kunnen bijvoorbeeld de vorm hebben van een grotere diversiteit aan forums

Deze veel omvattendere naam met de daarbij aanwezige faciliteiten zouden we 3D Hype groter kunnen maken en daarbij nog eens veelzijdiger dan het nu is.

Definition of computer graphics: [n.] the pictorial representation and manipulation of data by a computer

p.s.

ipv 3dhype >> cg hype
 16 jaar geleden
Corny
de term 3D uit de naam (3Dhype) impliceerd dit eigenlijk ook.

de andere term: hype suggereert een tijdelijke populariteit, iets modieus, een rage. Dus als je daarnaar kijkt zou het een logisch stap zijn om nu naar een naam te zoeken die meer overeenkomt met het 'blijvend' karakter van deze community.

3d is verder inderdaad een gedeelte van cg, maar de onderkop ondervangt dat momenteel wel.

Ik daenk dat het qua naamsbekendheid weggooien wel mee kan vallen. Iedereen krijgt de newsletter en is in no time wel aan de nieuwe naam gewend. Een naamswijziging kan verder ook een signaal van verdere professionalisering zijn aan mensen die de site wellicht al lang niet bezocht hebben en die door een nieuwe naam ook opnieuw nieuwsgierig kunnen worden.
 16 jaar geleden
3dhype
Joah, redelijk mee eens Corny, maar wat iquiniz zei, kon ik wel inkomen. Ik hou 3dhype sowieso nog 2 jaar, dus de overgang moet dan wel een keer duidelijk zijn toch?
 16 jaar geleden
Iguinizx
Over “hype” had ik nog niet eens nagedacht. Goed puntje

Ben het alleen niet helemaal eens dat de onderkop 3d ondervangt. De onderkop wordt zelf niet ondervangen omdat er alleen 3d software fora zijn.
Wip en afgewerkt werk zijn wel allgemeen, maar is niet aantrekkelijk voor mensen buiten 3d omdat er alleen 3d fora zijn.
Dit is ook terug tezien in het leden bestand.

Naamwijzing grijp je aan als er van eigenaar verrandert of er iets anders gebeurt/ voltooing van iets wat de community beter maakt in de picture wil zetten. Als je dit niet doet verspil je een mooi medium.

Ik hou 3dhype sowieso nog 2 jaar, dus de overgang moet dan wel een keer duidelijk zijn toch?Zou een poll over de teveredenheid over 3dhype en over inovatie voorstellen iets zijn om te doen?
 16 jaar geleden
Archetype
nedercg = goed

denk imho ook aan

cgsource.nl ofzo
 16 jaar geleden
3ddy
cgsource? ja opzich een leuke naam, maar helaas zit daar weer zo'n engels woord in... Maar goed dat je meedenkt, we hadden onofficieel maar besloten geen nieuwe naam te beginnen. NederCG zal daarintegen wel gebruikt worden als benaming van een nederlandstalig CG magazine...
 16 jaar geleden