Account maken  Inloggen
3ddy
Algemeen / 9 jaar geleden
Wie werkt er staand achter zijn bureau? Vandaag in het nieuws dat mensen met een zittend beroep meer kans hebben op chronische ziektes en een kortere levensduur. Het eerste wat bij mij opkwam is waarom ik nu eigenlijk gestopt ben met roken, maar de tweede gedachte was, we kunnen net zo goed staand werken (beter dan de hele dag te zitten op een skippybal)

Met een beetje zoeken op het internet, kwam ik wel wat voorbeelden tegen. Zoals deze werknemer van Pixar.
 Like
Volg
 Reageer
3ddy
Sinds ik nu toevallig een nieuwe studio krijg en dus de indeling aan het bepalen ben, zit ik te denken om een bureau te nemen die in hoogte is af te stellen om staand te kunnen werken, het is een keer wat anders.

IKEA heeft met zijn Galant serie een veelzijdigheid aan mogelijkheden. Dus ik ga maar eerst kijken naar de niet electronische, want hoe vaak verzet je nu je bureau?
 9 jaar geleden
Mastone
Je moet toch ergens aan dood gaan ;)

Volgens mij ligt het er ook aan hoe je zit/staat ( genoeg ondersteuning e.d.), het is denk ik belangrijker om ervoor te zorgen dat je op een dag even een uurtje ertussenuitgaat en even gaat wandelen/sporten, dit is natuurlijk niet altijd haalbaar zeker niet als je op locatie werkt of voor een baas, maar wellicht als je veel vanuit huis werkt dat je wat meer vrijheid daarin hebt.
Het blijft gewoonlastig om een balans te vinden, succes met de inrichting van je studio!
 9 jaar geleden
3ddy
He Mastone,

Inderdaad, dat dacht ik ook altijd. Beetje sporten is nooit verkeerd, maar wat bleek, zittend werk geeft je schijnbaar problemen ook al sport je er naast, aldus TNO.

Maar het gaat me hier niet om of ik lichamelijke problemen krijg en hoe ik het oplos, het heeft me alleen aan het denken gezet om eens op een andere manier de werkplek in te richten.
 9 jaar geleden
Mastone
Misschien een barkruk achtig ding dan zodat je iig een beetje kan zitten, want volgens mij ga je na een dag wel kramp krijgen van het staan( pijn in je voeten e.d.)
 9 jaar geleden
3ddy
Ja, wel grappig idee. Ik zal gaan kijken naar de mogelijkheden. Mijn gedachte gaat nu nog naar een zadelkruk.
 9 jaar geleden
3ddy
Maar goed, niemand dus hier die een staand bureau heeft?
 9 jaar geleden
Mastone
Ik niet in ieder geval.

Ik zag deze link op CG talk deze gasten maken zit en sta bureau's, misschien dat zij wat weten over een semi zit mogelijkheid?
http://www.anthro.com/computer-furniture.aspx?desk=elevate-adjusta&utm_source=CGSociety&utm_medium=ROS&utm_content=728x90&utm_campaign=Adjusta
 9 jaar geleden
3ddy
Ik ken de fabriekant, vind het alleen te prijzig. Heb ze ooit gemaild of ze naar Nederland verschepen, maar geen reactie gehad. Ik probeer het bij de Ikea en ga het gewoon doen. Nog ff doorklussen.
 9 jaar geleden
Ralf
Bij mn laatste werkgever stond de 'editing-pc' op een bureau dat (met een motortje) tussen 75cm en 160cm hoogte kon varieren.
Dat is er prettig hoor. Zeker die hoogste stand is (zonder kruk) idd best prettig voor de afwisseling.
Alleen de kabels lagen nog wel eens dwars bij het omhoog brengen van het blad.... een beugel waar je pc in hangt, is dus geen slecht idee.
 9 jaar geleden
3ddy
Ah, oke. Ik zal het zeker overwegen. De elektronische is wat prijzig, 500 euro, maar op zich altijd later te vervangen. Ik doe het nu maar eens met het afstellen van de poten, handmatig.

FF voor de update: Het kantoor is nog niet af, dus de ikea spullen worden pas volgende week gekocht. Dan zal ik gewoon de standaard poten kopen. Mocht het hoogte werken bevallen, dan kan ik altijd nog een elektronische unit er voor in de plaats kopen.
 9 jaar geleden
Ralf
mja, het kost idd wel wat geld (hij stond er al, ik heb m zelf niet gekocht)
Maar tenzij je een motor of een goede katrol hebt, ga je m vast niet vaak verstellen.

Het gewicht van t blad en de monitoren, plus al die blaadjes/koffiekopjes/zooi die je iedere keer moet opruimen als het niet 'smooth' beweegt, vormen wel een obstakel denk ik.
 9 jaar geleden
3ddy
Thx, verhuizing aan het voorbereiden. Dus updates volgende week.
 9 jaar geleden
Pgabriel
Zo kan het ook 3ddy :P
gevonden na google; staand bureau
Ik help wel met de chips

http://stefanknapen.com/staand-bureau-waarom-en-hoe/
 9 jaar geleden