Account maken  Inloggen
3ddy
Autodesk 3D Studio Max / 9 jaar geleden
3ds Max 2012 veel sneller 3ds Max 2012 schijnt echt een stuk sneller te zijn dan eerdere versies. Hier een beta-tester, die even laat zien hoe snel het is op een "normale" bak
 Like
Volg
 Reageer
Mmwizard
Ik hoop het. Want als er nu niet snel iets verandert dan stop ik met max. Ik was overigens heel tevreden met versie 2010... Maar 2011 was als vanouds, huilen met de pet op. Meerdere malen per dag vastlopers. En dat terwijl ik een beest van een computer heb. Maar goed. Ik bereid mij al voor om over te stappen naar een non autodesk workflow.
 9 jaar geleden
3ddy
Tja ik hoor inderdaad steeds vaker dat men wil overstappen naar een ander pakket dan 3ds Max. Autodesk mist de passie, die eerder in de overgenomen bedrijven wel heerste.
Wat we misschien alleen niet moeten vergeten, is dat Autodesk degene is geweest die er waarschijnlijk voor gezorgd heeft dat pakketten als 3ds Max, Maya en Softimage nog steeds "onderhouden" worden, want de crisis zonder Autodesk had ik eigenlijk niet willen meemaken...
 9 jaar geleden
Mmwizard
Je hebt wellicht gelijk. Maar ik kan er gewoon niet tegen dat je zoveel geld betaald en dat er dan zo weinig verandert. Als ik dan kijk naar mijn dagelijkse bezigheden dan was ik net zo goed af met een veel oudere versie. Ik overweeg dan ook om afzonderlijke paketten te gebruiken. Zoals Sketchup, MOI 3d, Silo enz. Deze paketten zijn goed in 1 ding maar dat doen ze dan ook heel goed.
 9 jaar geleden
3ddy
Hej, maar waar is Blender
 9 jaar geleden
Mmwizard
Die staat natuurlijk in de enz. Blender is de lijm die alles aan elkaar plakt
 9 jaar geleden
Socrates1
Alhoewel ik de teleurstelling/onvrede ergens wel begrijp moet ik het op een aantal punten toch wel tegenspreken of in ieder geval relativeren.
De ontwikkeling/snelheid van updates is misschien trager dan die van een pakket zoals MODO/SILO, maar dat komt vooral omdat 3ds Max zelf een breder pakket is maar ook omdat 3ds Max door een grotere verscheidenheid aan mensen gebruikt wordt die er allemaal anders over denken ( er zijn mensen die de ribbon geweldig handig vinden er zijn mensen die het maar niks vinden).

Ik heb hier vanuit Socrates contact met een redelijk breed spectrum van de gebruikers van 3ds Max en ik kan je verzekeren dat als de veranderingen te snel gaan en max in een jaar volledig geupdate wordt naar een pakket wat enkele mensen hier voor ogen hebben dat er een gigantische klachtenrgen over ons en autodesk heenkomt.
Een hele grote groep mensen is namelijk gewend aan de interface zoals die nu is, maar ook aan de werking van het pakket om maar een voorbeeld te noemen: -de material editor
heel veel mensen haten de slate editor terwijl het naar mijn mening een van de beste veranderingen is ,die ze aan max hebben toegepast.

Een ander punt is dat een pakket als MODO/SILO ook relatief " jong" zijn en dus ook frisser aanvoelen en ook op een nieuwere architectuur zijn gebouwd, als ze over een jaar of 10-20 nog bestaan, dezelfde userbase hebben als max en nog steeds als vernieuwend worden beschouwd dan hebben ze wat meer recht van spreken( maar dat is mijn mening).

Ik vind de prijs ( als je subscription hebt tenminste, als je iedere keer upgrade is het wel erg duur) voor 3ds Max ook wel meevallen, een subscription kost EUR 525 ex Btw wat m.i. niet veel is op jaarbasis( niet voor een bedrijf wat gewoon werk heeft en het geld er dus ook gewoon uithaald), het is ook niet verplicht, je kunt met 3ds Max 2009/2008 blijven werken als je dat prettig vind

Ik vind het persoonlijk trouwens erg goed dat een pakket als Blender bestaat en vind ook dat ze goede dingen doen, ze houden bedrijven als autodesk scherp en kunnen niet overgenomen worden.

Het gebrek aan passie valt ook reuze mee hoor, ik spreek op beurzen/bijeenkomsten vaak ontwikkelaars van autodesk en die zijn erg druk bezig om een goed pakket neer te zetten, het enige verschil met vroeger is dat het meer verzakelijkt, wat minder open is, maar voor jullie als klant/gebruiker denk ik wel dat het verbeterd is, als ik naar een pakket als Maya kijk en versie 6.5 tegen Maya 2012 afzet ( zowel prijs als werking van het pakket zelf) is het echt een enorme verbetering.

Als er echt dingen zijn waar je " niet mee kan leven" in 3ds Max geef dat dan aan Autodesk door via hun feedback form:
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=1109794
Suggesties worden niet individueel beantwoord, maar feedback wordt wel doorgenomen en afgezet tegen de rest van de ingezonden feedback ( maw als jij de enige bent met suggestie X sta je onderaan de lijst, als een miljoen mensen hetzelfde denken dan gaan ze er zeker wat mee doen).
Als 3ds Max crashed vul dan gewoon consequent dat documentje in hoe summier ook en vul je emailadres erin, ze kunnen namelijk niet iets maken als ze niet weten wat er stuk is

 9 jaar geleden
3ddy
Hier nog een video van iemand die een ook zijn mening er over geeft over 3ds Max 2012, nog steeds ziet het er veel belovend uit.
;hd=1
 9 jaar geleden
3ddy
Hij heeft het er over dat hij het nog niet voor elkaar heeft gekregen dat 3ds Max gecrashed is. Nou mijn viewport blies zichzelf op met de eerste file die ik opende. Waarschijnlijk werken de FX files niet meer die ooit meegeleverd zijn met 3ds Max. Nog onderzoekend hoe ik dit kan fix.

Oplossing:
Nitrous is de nieuwe Display Driver van 3ds Max 2012. Wanneer je in de Preferences naar het tabblad Viewports gaat en daar in Choose Driver voor Direct3D kiest, kunnen de "oude" shaders weer fatsoenlijk ingeladen worden, na het opnieuw opstarten van 3ds Max 2012. Helaas kun je dan niet meer gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden in de viewport, maar goed, dat is dan jammer.
 9 jaar geleden
Frans
Hier ook de Display Driver van Nitrous afgehaald. Bij een bestand zonder poespas uit max 2011 ging mijn scherm er uit zien als een luxaflex. Bij het intillen van een dwg uit AutoCAD 2011 gebeurde dat trouwens niet.
 9 jaar geleden
Frans
Edwin, via Joep is er actie gaande richting AutoDesk omtrent de eigenaardigheid van de Nitrous display driver.
 9 jaar geleden
Wilbert
Ik heb nu hier een halve week met 2012 gewerkt en ik ben tot nog toe positief.
Max voelt veel stabieler en knoppen werken mijns inziens sneller, het voelt alsof het wat vlotter reageert allemaal.

Nitrous werkt echt als een gek, snelheid is super en de viewport is nog niet zo snel geweest. Wat wel raar is is dat shaded mode sneller is, gemiddeld 60 fps, tegenover 20 fps in wireframe.
Wireframe zou volgens bovenstaande video het snelst moeten zijn, maar bij mij is dat in geen enkele scene het geval.

Tot nu toe heb ik 2 problemen met 2012:

1 Edit poly; voorheen kon je switchen tussen top level en bv vertex door op 1 te drukken, dat werkt nu niet meer.

2. De ribbon loopt regelmatig vast, mijn wacom kan dan niets meer selecteren in de ribbon, de muis nog wel. Had hier met 2011 ook last van.
 9 jaar geleden
3ddy
1: Edit Poly of Editable poly werkt bij mij zoals normaal, alle cijfers werken.
2: Ribbon vastgelopen? Welke wacom gebruik je?

Wat ik gehoord heb is dat een duurdere videokaart beter overweg kan met wireframes. Ikzelf heb geen Quadro-kaart, dus ik kan het niet checken.
 9 jaar geleden
Wilbert
Wacom Intuos 4 heb ik. En een nvidia 460 gtx game kaart.
Toch zou je dan verwachten dat wireframe ook sneller gaat maar goed.
 9 jaar geleden
3ddy
Ik heb ook een intuos4 large. Maar nog geen problemen ondervonden, ook niet in eerdere versies. Draai op Windows 7 en Windows Vista (niet vragen waarom)
 9 jaar geleden
Wilbert
Zelfde hier alleen dan windows 7. Ik heb ook wel eens het probleem dat bepaalde hotkeys niet werken. Dat bijv alt-w het niet doet, en 5 min later zonder herstart weer wel.
 9 jaar geleden
3ddy
Erg vreemd. Ik heb sinds het weekend in 3ds Max 2012 dat mijn mesh volledig de weg kwijt is (oneindige edges worden gegenereerd, mesh wordt doorzichtig, opeens draait een geraamte 90 graden, en pats, crash)

Het wordt tijd om Nucleus toch maar uit te zetten.
 9 jaar geleden
Wilbert
Nitrous bedoel je?
 9 jaar geleden
3ddy
Oke, Nitrous, het blies in ieder geval mijn viewport op en mijn videokaart (nou ja, mijn videokaart blies hard, maar brandde niet door)
 9 jaar geleden