Account maken  Inloggen
3ddy
Werk in wording / 12 jaar geleden
Leopard 2 A6 NL (Simulator model) Hallo,

Ik ben op dit moment bezig met de Leopard 2 A6 tank met de Nederlandse kleuren. De tank is nagebouwd vanaf fotomateriaal en een tekening van een bouwpakket van Revell. Mij werd gevraagd om zo'n tank te modellen, maar waarvoor het gebruikt wordt is nog onduidelijk.

Het model bestaat uit 13.000 polys
Mapgrootte nog niet bekend, maar zal hoogstwaarschijnlijk uit 3 textures bestaan:
trackinside: 64x256
tracks: 128x256
body:2048x2048

De textures zijn nog niet compleet, het zal een behoorlijke paintjob worden.
 Like
Volg
 Reageer
Ivo-D
netjes,    misschien wat closeups?
 12 jaar geleden
3ddy
Tuurlijk (origineel is 1024x768)
 12 jaar geleden
Pgabriel
Begreep dat je alweer door was met een volgende klus. Hoop dat je hem nog afmaakt.
Ziet er gaaf uit.

Nu maar hopen dat hij wat meer gaat kunnen als alleen digitaal staan en mooi wezen?
a quick round around the block
 12 jaar geleden
Yeroeni
NiCe NiCe Eddy

Nu animeren die handel! shoot and kiLL! gekkehuis!

 12 jaar geleden
Frans
Op zich een mooi model. De (NATO) kleuren zijn goed zij het dat ze in werkelijkheid dof zijn. Wat prima zit zijn de vegen op de zijkant. Wat het beeld helemaal zou voltooien is het gedetailleerder maken van de tandkrans.

Helaas is dit niet de Leopard 2 A6 Nederlandse uitvoering maar de Leopard 2 A5 Duits uitgevoerd. De A5 heeft een schietbuis, zoals hier gemodelleerd die ruim een meter korter is dan die van de A6 en de rookgranaatwerpers hebben de Duitse opstelling. De Nederlandse is 3×2 stuks in beschermrekken. Het NL teken op de zijkant is tegenwoordig NLD en de afbeelding op de toren is Duits.

Proportioneel is het model prefect.
 12 jaar geleden
3ddy
Tjonge, het lijkt wel alsof je over mijn schouders hebt meegekeken. Het is inderdaad een mixje van Duits en Nederlands, maar ik wist niet wat nu typisch Duits of typisch NL of A6 en A5 was. Het NLD weet ik alleen niet zeker, want we hadden laatst foto's van een A6 gemaakt bij een kazerne, en die had nog NL staan (tenminste is me niet opgevallen)
Die rookgranaten heb ik inderdaad overgenomen van een duitse tank, omdat ik daar meer referentie van had, de foto's die we (lees: andere collega's) hebben genomen zijn zo genomen dat ik er niet echt veel aan had.

Alvast bedankt voor de tips, ik zal ze meenemen wanneer dit project weer verder gaat, eerst morgen maar weer verder met een schiettent.
 12 jaar geleden
3ddy
Hallo Frans,

Ik ben nu op mijn werk en heb even de foto's gechecked. De rookgranaatwerpers zijn inderdaad in 3x2 opstelling, en de schietbuis is idd langer, maar:
De afbeelding op de toren is schijnbaar ook nederlands, zie foto. En NL staat er nog op en niet NLD. Ik heb de data ook er bij gedaan, misschien is het onlangs wel veranderd.

Maar tof dat je er zo veel van weet

oktober is onze eigen foto, die van juni is een internet vondst.
 12 jaar geleden
Purc
Wauw een tank in een gymzaal. Wij hadden vroegah altijd trampolines en zachte matten..
 12 jaar geleden
3ddy
Tja, je moet hem ergens laten :-p
 12 jaar geleden
Frans
Hallo Eddy,

Die afbeelding op de toren is voor mij nieuw dus weer wat bijgeleerd

NLD wordt gebruikt zodra er op een voertuig, maakt niet welk type, nieuwe stikkers komen. Heeft alles te maken met de nieuwe lidstaten van de NAVO. We kwamen letters te kort. Op de bovenste foto (gave afbeelding trouwens) kun je goed zien dat de schietbuis een stuk langer is gemaakt. Het gedeelte na de rand boven de achterzijde van het motordek is erbij gekomen t.o.v. de A5.

Succes trouwens met jouw schiettent project.

@Purc, die gymzaal is een garage/tankloods. Ze houden gewoon van een mooie schone vloer
 12 jaar geleden
3ddy
Thx, ik zal het meteen verwerken. Hier alvast een voorproefje van mijn schiettent.
 12 jaar geleden
Mediamonkey
Hey, heb je nou de bakstenen een lichtere kleur gegeven, of komt dat zo uit in de render? Vond ze donkerrood meer contrast aan het geheel geven. En komt het stuukwerk uit Marnehuizen of Kroatië? Ziet er bekend uit B-) Weet niet of dat nu wel zo geslaagd is.. Nieuwbouw is tegenwoordig toch meestal gewoon baksteen van de buitenkant? Eventueel blenden met aan puin geschoten baksteen voor een dramatisch effect.

Wat doe je binnen nog? Beetje behangen en kale/vieze plekken aanbrengen? Misschien een ouwe radiator of een kaal peertje aan het plafond. En een afgedankte plee en een klein kamertje! Oeh doe móet je er bij maken )

1 dingetje nog: Ik vind het stuk kozijn en de regenpijp wel érg in het zicht liggen. Ik zou ze op de hoop stenen, dicht bij de muur leggen, of anders gewoon weglaten.

Greets,
Bart
 12 jaar geleden
3ddy
He Bart,

Het stukwerk en de bakstenen komen inderdaad uit marnehuizen/kroatie (namen van vorige projecten). Ook de dakpannen zijn uit die projecten. Het gebouw zal opgenomen worden in Marnehuizen, dus het moet er een beetje op lijken.

Ik moet het af hebben voordat ik op vakantie ga. Dan kunnen "ze" ermee testen. Dus ik ga nu met de collision mesh aan de gang. Na de vakantie zal ik hem verder af texturen en de objecten erin plaatsen die jij noemde. Leuke ideeen. BTW volgende week ben ik er dus niet, dus over 3 weken
 12 jaar geleden
3ddy
Ik mag weer aan de tank knutselen. B-)

Updates volgen.
 11 jaar geleden
Frans
3ddy,

ben heel benieuwd

Bij de weg: de landmachtdagen zijn op zaterdag 6 en zondag 7 mei open voor het publiek op de Bernhard kazerne te Amersfoort. Kun je mooi alles in het echt besnuffelen. B-)
 11 jaar geleden
3ddy
Er is ooit gesproken over dat ik daar toch een paar maanden moet zitten. Dus dan kom ik er zeker aan toe. B-)
 11 jaar geleden
Frans
Wellicht dat wij elkaar daar een keertje zien, alhoewel ik er meestal in de weekenden en 's avonds kom. h-)
 11 jaar geleden
3ddy
Ow? Wat doe jij daar zoal dan?
 11 jaar geleden
Frans
Reservist bij 50 Natresbat. http://www.natres.nl/
 11 jaar geleden
3ddy
Ah, dat verklaart die kennis van je over al dat wapentuig
 11 jaar geleden
Mastone
Mooi model
 11 jaar geleden
3ddy
Bij deze het model, vanwaar we hem operatief gaan maken in de simulator.
 11 jaar geleden
Frans
Hij is gaaf.
 11 jaar geleden