Account maken  Inloggen
3ddy
Autodesk 3D Studio Max / 14 jaar geleden
3dsmax 9 bugs... We hebben op het werk eindelijk 3dsmax 9 gekregen. Het karige pakketje doet niet echt lijken op een flinke inverstering, maar sinds Autodesk mag je ook niks meer verwachten met fancy doosjes. Nu kwam het gewoon in een bruine envelop...

Na opening en installatie van 3dsmax 9 kwam je al gauw tot de ontdekking dat ze wel iets meer aandacht hadden besteed aan de voorkant. Een plaatje met 2 slangen die een 9 vormen die de naam Pascal Blanche draagt, een ervaren 3D artiest. Met frisse moed zie ik 4 viewports tevoorschijn komen en wil direct alle mogelijkheden uitproberen die ik tijdens de demo dagen heb gezien. Als eerste maar eens de Procutter. Na wat klikkerdeklik was mijn bureaublad weer te zien: error, "3dsmax 9 is inderdaad sneller geworden" dacht ik bij mezelf.
Om toch productief te zijn op het werk ging ik aan de slag met een klus die al een tijdje loopt. Zonder problemen en zonder resave dialoogje kon ik direct aan het werk met mijn maxfile. Terwijl ik wat materialen aanpas weer het bureaublad... error.

We wachten wel weer op een servicepack. Mijn conclusie in 5 uur met 3dsmax 9 is dat het niet stabelier is maar wel goede features heeft. Waar ik echt verliefd op ben is de projectmappen structuur, dat ze dat niet eerder hadden kunnen bedenken.
 Like
Volg
 Reageer
Andre
hmm klink hoopvol Eddy
 14 jaar geleden
3ddy
Ondertussen merk ik dat de Material Editor in samenwerking met Mental Ray en Raytrace reflectionmaps soms in de renderen de Raytracing weigert. Door een geheel nieuwe Material te maken, met dezelfde instellingen, werkt het wel weer. Vreemd.
 14 jaar geleden
3ddy
Tja Hoop altijd houden!
 14 jaar geleden
3ddy
De Mental Ray car shader had wat problemen met het Daylight systeem, je moet wel de lichten van het Daylight systeem veranderen in MR lichten.
 14 jaar geleden
Pjanssen
Waar ik echt verliefd op ben is de projectmappen structuur, dat ze dat niet eerder hadden kunnen bedenken.

Deze mapstructuur, is dat zoals in maya? Dus met een vaste plek voor je scenes, textures, renders etc binnen een project?

Verder klinkt het inderdaad alsof je een nieuwe max versie hebt ontvangen... :-p Als ze nu eens wat meer tijd gingen besteden aan de stabiliteit in plaats van marketing rond nieuwe versies.. (en dan vraag ik nog niet eens om écht nieuwe features)
 14 jaar geleden
Thefirstfloor
Ik heb voornamelijk veel problemen met backburner nog.. Verder ook erg onstabiel met vanuit de curve editor je curves voor Custom attributes aanpassen, crashcrashcrash..
Ik wacht nog ff tot SP1 denk ik.
 14 jaar geleden
3ddy
@pjanssen:
Ja ongeveer. Het is niet dezelfde zodat het ook uitwisselbaar is met Maya. Die heeft nog zijn eigen mappenstructuur.
 14 jaar geleden
Mrgoodbyte
Nee, echt? Serieus?
Om dit soort redenen hebben we hier Maya 8.0 liggen, gebruiken we niet, gewoon nog Maya 7.0. Wanneer we die bugfree hebben gaan we wel naar de volgende versie!

-Ronald
 14 jaar geleden
3ddy
Nou ja, bugvrij? Bugvrij wordt het nooit... B-)
 14 jaar geleden
3ddy
Tjonge, het is even goed gegaan. De editable poly is een "big nono" zone. Ik heb dit scherm al wel 5 keer gezien vandaag... (het error verzend scherm) wat om enkele redenen niet mee is gekomen.
 14 jaar geleden
Andre
hmm ik werk toch veel in edit poly nog geen last van crashes gehad of iets dergelijks...
 14 jaar geleden
3ddy
Ooit geprobeerd edgeloops te verwijderen? Crasht na 4 pogingen. Tenminste bij mij. Ik heb dan ook een setup met uvwunwrap die ik daarvoor collapse.
 14 jaar geleden
Edouard
Ben zelf nu ook al weer 2 weekjes bezig met 3ds max 9, maar heb hier gelukkig nog geen error scherm tegengekomen. Ben blij dat de viewports eindelijk mijn high poly models goed aankunnen en het hair/fur systeem werkt prachtig... de vraag blijft natuurlijk of deze max versie niet gewoon 8.5 had moeten heten maar daar valt mee te leven. Ik heb inderdaad ook in MR ervaren dat je de instellingen van je daylight het beste gewoon op MR kunt zetten dit om te voorkomen dat je mappings raar doen....alleen een ding, afbeeldingen in eventuele mappings worden bij mij veel lichter weergegeven dan dat ik ze maak, dit probleem heb ik nog nooit eerder gehad...misschien weet iemand hier een oplossing voor?

groet Edouard
 14 jaar geleden
Geronimodubois
Ook ik heb nog geen problemen ondervonden met gebruik van 9 behalve dan dat DirectX mijn viewports regelmatig vervuilt. Een snelle pan of rotate verhelpt dit maar zodra er een dialog box overkomt is het weer raak. Ach ja, geen onoverkomelijk probleem. Verder merk ik, in tegenstelling tot edouard, geen verschil in snelheid in de viewports. Mijn high poly models zijn nog net zo onhandelbaar als voorheen . Maar echte benches heb ik nog niet uitgevoerd.
 14 jaar geleden
Ivo-D
ik werk nog niet in max 9, vanwege alle bugs nog, heb wel wat crashes gehad, maak eerst de projecten af die ik in 8 ben begonnen, maar de verleiding is groot..
 14 jaar geleden
3ddy
Ha, weer een bug, tenminste zover mijn kennis gaat moet dit geen probleem zijn.

Ik heb een composite material met 3 materialen. Elk van hen wil ik om de beurt laten zien op het object (dit materiaal is voor een stoplicht) Nu heb ik 2 Script expressions op de amount van de drie materialen. Deze amount wordt gestuurd door een slider die loopt van 1 tot en met 3. Nu ziet het script er zo uit: if(value=1,100,0) en if(value=2,100,0) Dus dit geeft aan wanneer de slider op 0 staat, de andere twee materials op 0 amount staan, en wanneer de slider op 2 staat de middelste material aan staat en de rest uit. Dit werkt voor een paar pogingen, en dan loopt mijn max vast met een error schermpje van:
Cycle error. en ik kan niet meer verder klikken. Max is weer eens vastgelopen.
 14 jaar geleden
3ddy
Vreemd idd, want als ik de Output Amount pak in de compositeMAP(anders dan de composite material) en daarvan de Output Amount instell op dezelfde manier, geeft hij geen cycle error...
 14 jaar geleden
Prayer
oke maak een psource met controll ingedrukt, en ga naar move en move hem in Z LAGGUH !!
 14 jaar geleden
3ddy
Wie werkt er met 2 of meer schermen? Ooit 3dsmax of trackview op de secundaire monitor gemaximaliseerd? Er ontbreken opeens tools in de toolbar...
 14 jaar geleden
3ddy
Hier nog een poly bug, ben ondertussen bezig op het forum van autodesk om ervoor te zorgen dat de bugs worden opgelost. Vandaar in het engels...

 13 jaar geleden
3ddy
Werkend in OpenGL werkt wel prima... Ik snap er nog niet helemaal wat van...
 13 jaar geleden
3ddy
Oke, nog een bug, ookal is deze van 3dsmax 2008, in 5, 6 ,7 en 8 kwam hij ook voor, maar het is toen nooit in me opgekomen deze te plaatsen.

Wanneer je een tijdje met de transform type in werkt en dan weer onderin het scherm, neemt de "onder-in-het scherm-transform-type-in" de gegevens niet meer over. Hebben meer mensen daar last van?
 13 jaar geleden
Geronimodubois
Ja... dat is iets waar ik ook regelmatig tegenaan loop. Maar niet alleen met de transform type-in, soms worden die getallen gewoon niet geupdate, zelfs als je gewoon met de move tool bezig bent. Dit gebeurde inderdaad in oudere versies ook al, schijnt geen verbertering in gekomen te zijn.

Ik heb ook regelmatig last van crashes als ik de tesselate functie gebruik binnen edit poly, subobject poly. Dit gebeut alleen als de poly's die je geselecteerd hebt niet op exact hetzelfde vlak t.o.v. elkaar staan. Dit probleem staat echter op zich, ik ben dit niet eerder tegengekomen bij andere installaties dan de mijne |-). Jullie misschien wel?
 13 jaar geleden
3ddy
Ik gebruik nooit tesselate, maar ik merkte ook op dat wanneer er geen uv coordinaten bekend zijn (of fouten lijkt het wel) die ontstaan in de editable poly modelling (shift+slepen van edges) er crashes ontstaan. Door regelmatig tijdens het modellen een uvwunwrap er op te collapsen, werk je dit probleem uit de hand. Editable Mesh daarentegen, werkt hier beter bij.
 13 jaar geleden