Account maken  Inloggen
3ddy
Werk in wording / 15 jaar geleden
Kym model Zo, weer een wip van mij. Op het werk bij Keep IT Simple Software kreeg ik de opdracht om een model te tekenen. Hier alvast een plaatje. Ik ben nog niet tevreden over de handen. Na wat teveel tweeks ben ik de macht verloren over de topologie.

Kom maar op met commentaar!
 Like
Volg
 Reageer
3ddy
 15 jaar geleden
3ddy
 15 jaar geleden
3ddy
 15 jaar geleden
3ddy
 15 jaar geleden
3ddy
 15 jaar geleden
Mediamonkey
Nu ik er wat beter naar kijk zie ik in deze pose toch een paar vreemde anatomische afwijkingen. Er loopt geen mooie lijn door van de dijbenen tot in de heupen, dus daar mag nog wel iets aan worden gedaan.
 15 jaar geleden
Carl
Ik weet niet of het een low-polygon model wordt of dat je veel detail gaat toevoegen? Maar volgens mij moet je nog naar de volgende delen kijken.

- de vorm van de ribbenkast
- het ontbreken van de spieren in de nek voorzijde en achterzijde trapezius (http://www.sportandsupport.nl/trapezius.html)
- het sleutel been is niet zichtbaar
- ellebogen beide zijden
- knieschijf en knieholte
- de handen
- de schouderbladen
- de triceps lijken een beetje te hangen ( http://www.sportandsupport.nl/triceps.html )
- de latissimus dorsi ( http://www.sportandsupport.nl/latissimus%20dorsi.html )

 15 jaar geleden
3ddy
@ Carl: De trapezius en de latissimus dorsi zijn niet echt zichtbaar bij mijn refference. Ik gebruik hiervoor Aneta van 3d.sk

Het sleutelbeen is nu weer zichtbaar

Ellebogen? Kun je iets duidelijker zijn?

Knieholtes zijn aangepast, maar het geen holtes in deze pose.

Schouderbladen zijn gedefineerd

Triceps hangen niet meer, maar in deze pose hangen ze wel in werkelijkheid

@ Mediamonkey: Welke lijn?
 15 jaar geleden
Carl
Sleutelbeen ziet er goed uit.

Het bot van de elleboog (de ulna) is bijna bij iedereen zichtbaar. http://www.tenniselleboog.nl/anatomie.html
Aan de binnenzijde is de plaats waar de arm buigt ook goed zichtbaar als je de arm strekt.
 15 jaar geleden
3ddy
Volgens mij zat hij er al
 15 jaar geleden
Carl
Eddy,

Allereerst wil ik even zeggen dat ik het model als geheel goed vind. Als je zover bent met modeleren dan gaat het alleen om de details. De arm lijkt in mijn ogen te rond, de onderliggende botten en spieren die de vorm van de arm bepalen zijn niet goed zichtbaar. Je hebt de elleboog gemodeleerd als een soort bobbel. Bij je onderarm kan je de ulna (ellepijp) duidelijk voelen, deze loopt vanaf de pols (pink zijde) naar de elleboog. Dit bot is, behalve als je op dieet moet, duidelijk zichtbaar omdat deze alleen wordt bedekt door de huid. Bij de elleboog is als je arm gestrekt is ook de humerus (opperarmbeen) duidelijk te voelen en zichtbaar. Ik denk dat de pols wat platter moet zijn. Het bobbeltje wat je bij de pols hebt gemaakt deze wordt ook veroorzaakt door de ulna (ellepijp) dit bot is niet recht maar iets gebogen, in je huidige model zitten ze op een rechte lijn. Bovenop de onderarm voel je een belangrijke spier waar mee je de onderarm kan draaien. Afhankelijk van hoe gespierd je model is, is de vorm hiervan duidelijk zichtbaar. Aan de onderzijde van de onderarm voel je de spieren waarmee je de hand kan bewegen. Hiervoor geld hetzelfde afhandelijk van hoe gespierd je ben is deze meer of minder zichtbaar.

Ik hoop dat je het bovenstaande ziet als tips.

Veel succes
 15 jaar geleden
3ddy
Thx Carl!

Uiteraard zie ik ze als tips! Ik ben ondertussen verder gegaan omdat de tijd dringt. Ik ben zelf niet tevreden over de handen en wat jij zei kan ik nog wat aan doen in het vervolg. Hij is nu aan een CS puppet gezet en een compleet skelet zit er nu onder. Dat skelet is trouwens beroemd geworden de laatste dagen, want afgelopen vrijdag was hij op het NOS Journaal, en daarna op een lokale zender
 15 jaar geleden
Carl
Wat voor skelet bedoel je ? Ik heb de NOS uitzending blijkbaar gemist.
 15 jaar geleden
3ddy
Dit skelet, alleen een ander kleurtje, en had wat noise over zich heen. Dit is op dit moment het model wat realtime in beweging zal worden gebracht door motion capture data in een engine...
 15 jaar geleden
Carl
Realtime motion capture of recorded motion capture en realtime afspelen?
 15 jaar geleden
3ddy
Realtime motion capture
 15 jaar geleden