Account maken  Inloggen

3ddy

Portfolio Info Blog
 Like
 Reageer
 Like
 Reageer
 3ds Max 2017 fix voor Select By Material Zoals gewoonlijk gaat er bij een nieuwe versie van 3ds Max verschillende functies kapot. Om een knopje te hebben voor "Select By Material" voor de mensen die persé met de nieuwste versie van 3ds Max willen werken en niet zonder deze knop kunnen:

objectsWithSameMaterial = #()
for object in Geometry do
(
   if object.isHidden == false then
   (
      if object.material == sme.GetMtlInParamEditor() then
      (
         append objectsWithSameMaterial object
      )
   )
)

select objectsWithSameMaterial
 Like
 Reageer
 3ds Max 2017 IKHISolver fix Autodesk 3ds Max 2017 is deze week uitgebracht met een vervelende bug als je gebruik maakt van de IKHISolver. Om ervoor te zorgen dat ie toch werkt, is er een workaround:

 • Ga naar: CurrentDefaults.ini in : C:\Users\<user>\AppData\Local\Autodesk\3dsMax\2017 - 64bit\ENU\<language pack (default : en-US)>\defaults\MAX
 • vindt: EnableTMCache=1
 • verander dat in: EnableTMCache=0
 • herstart 3dsMax
 Like
 Reageer
 Eerste screenshots 3ds Max 2017 De eerste screenschots van 3ds Max 2017 zwerven het internet rond. Nog geen officieel kanaal, maar zover het oog kan zien hebben ze de interface volledig aangepast.
 Like
 Reageer
 Iron Man Brushed Metal in Cycles Het model heb ik gedownload van een stl site. Helaas is de link daarvan nu stuk, dus geen idee van wie het eigenlijk is. Maar als we daar met ons allen even niet op letten, het gaat hier om de shading. Geprobeerd brushed metal in ironman kleurtjes te maken zonder texture coordinaten en volledig procedureel. Versleten edges met pointiness slot van de Geometry node gedaan. Gerenderd in een 1 minuut op 2 videokaarten (geen titans, maar een 760 en een 960) Ik wil nog brush richtingen bepalen, kijken of dat gaat lukken. Maar vooralsnog zeer tevreden met het resultaat met Cycles.
 Like
 Reageer
 ZBrush Skull (tutorial van Ivo Diependaal) He allen, tijdje geleden dat ik mijn eigen werk online zette. De aanleiding is een tutorial van 7 uur die me weer dwingt om tijd vrij te maken om lekker te modellen. Ivo Diependaal heeft onlangs zijn tutorial van het sculpten van een menselijk schedel te koop aangeboden op gumroad. In die 7 uur legt hij zijn trucjes uit die hij in ZBrush gebruikt en voor mij was het weer een reden om mijn ZBrush skills op te poetsen. Dit was het resultaat tijdens de tweede video. Wel een beetje mijn eigen weg ingeslagen.
 Like
 Reageer
 3ds Max 2016, wat vind jij ervan? Net vandaag 3ds Max 2016 bekeken, en alle commotie over de MCG (Max Creation Graph) is me wat overdreven als ik er, na 3 uurtjes naar gekeken te hebben, een oordeel over mag vellen.

Ik had verwacht dat het de interface 3ds Max zou openstellen, dat ik bijvoorbeeld bestaande tools en modifiers kon aanvullen op een fancy manier, dat ik alles wat 3ds Max in zich heeft kon aansturen als ik dat zou willen. Maar helaas...

Het is gewoon een interface om met nodes maxscriptjes te maken. Dit dan wel meteen ge&#239;ntegreerd in de interface zonder opnieuw opnieuw op te starten (wat anders moest als je op de oude manier eigen tools of modifier in maxscript wilde maken) Wat mij zo over kwam is dat er nog genoeg aan ontbreekt waardoor het weer een tool is die nooit af gaat komen. Ook nooit gekoppeld gaat worden aan overige bestaande tools zoals de Slate Editor of Shader FX editor of wat dan ook. Alle node editors zijn eilandjes en kunnen maar voor een gedeelte met elkaar praten.

Nu ben ik gelukkig niet afhankelijk van de MCG, en voor motiondesigners is het misschien een uitkomst, maar Autodesk vergeet waarschijnlijk dat al die gebruikers toch al over zijn op Cinema4D.
Ik heb even verder gekeken en gelukkig hebben ze wat dingetjes gefixed die vervelend waren. Zoals het snappen op pixels als je uv co&#246;rdinaten aan het editen bent. Maar er is ook veel kapot gegaan. Zo is de reflectieshader in de viewport kapot, waardoor reflecties niet juist weergegeven worden. Dit had een fancy manier van werken en gaf ons als art-department bij re-lion de mogelijkheid een shader bibliotheek op te bouwen met standaard componenten die overeenkwamen met onze 3D engine. Jammer... Typisch gevalletje van dood gemaakt worden door een blij vogeltje (volgorde is zo bedoeld).

Mocht je aanvullend nog wat opmerkingen hebben, of ben je het niet met me eens, laat het weerklinken hieronder. Niet dat Autodesk er iets mee doet, maar je moet af en toe je gal kwijt kunnen toch?
 Like
 Reageer
 Matcaps gebruiken in 3ds Max In verschillende software is het fenomeen "matcaps" voorgekomen. Dit leuke dingetje maakt van een saaie grijze shader meteen een realistisch resultaat. Dit zonder veel rekenkracht en vaak realtime.

Ik heb vaak rondgekeken of er geen mogelijkheid was, nu heb ik weer eens gekeken en kwam "Environment Probe/Gray Ball" tegen. Koppel hier je ZBrush of Blender matcap aan en je hebt hetzelfde resultaat in 3ds Max als dat je dat in ZBrush zou krijgen.
 Like
 Reageer
 Mijn Wacom Companion 256mb Onlangs kon ik het niet laten om de Wacom Cintiq Companion te kopen. Mijn vooroordelen even op een rij: Verwent met de huidige tablet techieken van Apple en Android en een beetje een hekel aan Windows 8, maar een groot fan van Wacom. Graag werkend in 3ds Max en Zbrush, Photoshop. Nu mijn bevindingen:

De reden van de aankoop
Wacom staat bij mij bekend als een bedrijf wat redelijk zijn beloftes nakomt. Al is hun driversupport soms wat minder, met wat hand- en spandiensten is er daarna altijd goed mee te werken. Het is een leuke gedachte om met je pentablet overal te gaan staan en te doen wat je gewend bent op een desktop workstation. En eindelijk kan het. In ieder geval zit het in de goede richting. Want er zijn wel flinke verbeteringen nodig als het ooit mainstream moet gaan worden.

Linkshandig
Het eerste viel direct op bij het opstarten. Wacom baseert zijn tablet altijd rechtshandig. En dat is in het configuratie scherm wel altijd aan te passen. Maar mijn Intous 4 bord start altijd nog op de kop, en moet ik in spiegelbeeld inloggen. En dat is bij deze Wacom Cintiq Companion niet anders. Als ik de tablet pak en aanzet, ziet mijn oog als eerst het logo op de kop van het opstartscherm. Daarna weet Wacom gelukkig al wel dat ik het linkshandig heb ingesteld.

Sensor techniek in je nadeel
Daarna als je aan het tekenen bent geslagen, zit de sensor voor je beeldscherm helderheid precies bij je linkerhand. Elke keer als ik mijn linkerhand beweeg gaat mijn scherm donkerder of helderder worden. Handig Wacom! Ik weet niet welke rechtshandige engineer bij dat heeft bedacht, maar die verdiend de broodplank award.

Nog meer linkshandige onhandigheden
De rocker (zo wordt het dubbele knopje genoemd waarmee je de volume van het geluid aanpast) is als je linkshandig net zo rechtshandig gebleven. Dus bij mij is omlaag juist harder het geluid.

De vervelende uitknop
Waar de meeste mensen ook last van hebben is de uitknop. Die zit geheel niet handig verwerkt in de zijkant van bord. Wanneer je het bord verplaatst met je handen, kan het zijn dat je precies bij de uitknop het bord vastpakt. En hups, daar gaat je tablet in slaapstand. Werk is gelukkig nog niet verloren gegaan, want in een paar seconden kun je weer aan slag als je de aanknop opnieuw hebt ingedrukt.

De achterkant van de tablet
De achterkant zitten veel mensen over te klagen dat het rommel is. Het plaatwerk is bedoeld om je bord in een bepaalde stand op tafel te zetten. Visueel is het ook niet echt het meest aantrekkelijkst, maar het is dun en stevig. Dus het voegt nauwelijks gewicht toe. En als je het niet wil gebruiken is het weer makkelijk eraf te halen.

Het bluetooth toetsenbord
Het bluetooth toetsenbord wat er bij geleverd is (is los erbij te bestellen), is in Nederland een qwerty UK. Dat laatste geeft aan dat je 5 toetsen anders zijn dan een US international, waar we met zijn allen op werken. Niet heel erg, maar je verwacht het niet als je een product in Nederland koopt.
Ondanks dat er Wacom op staat, is er ook een andere fabrikant met precies hetzelfde uiterlijk. Dit is namelijk de Perixx Periboard-804.
Omdat Perixx een nieuw model heeft uitgebracht: Jawel, de Perixx Periboard-804II is de vorige versie bijna niet meer te krijgen.
Het toetsenbordje heeft ten opzichte van andere toetsenborden wel wat voordelen. Het is niet te klein, het heeft een fijne toetsaanslag en het heeft een accu. Andere toetsenborden hebben vaak losse batterijen, waardoor ze vaak net iets dikker zijn.

 Like
 Reageer
 3ds Max 2015 verdwijnende iconen "fix" He allen,

Ik liep laatst tegen een probleem dat mijn iconen van 3ds Max 2015 verdwenen. Door een simpele workaround kon ik de iconen weer tevoorschijn toveren.


macroScript ShowIcons
   category:"3ddy"
   toolTip:"Show Icons in 2015"
   buttonText:"Show Icons!"
(
   cui.expertModeOn()
   cui.expertModeOff()
)


Het switcht voor je even naar expert mode en weer terug. Het kan ook gewoon simpel met alt+x en alt+x achter elkaar. Dit forceert je 3ds Max window een complete redraw van alles in je interface.
 Like
 Reageer
 3ds Max Layermanager sorteren op naam Hier maakten we ons redelijk druk over het feit dat je handmatig iedere keer de layermanager moest vertellen dat je op naam wilde sorteren. We hebben wat gevonden door dat voor altijd te laten onthouden:

Zoek DefaultLayerExplorer.ini
Hier verander je de regel: ColumnSortStates=Ascending/Render in ColumnSortStates=Ascending/Name
 Like
 Reageer
 Stelling: "Vloekende kleuren is een modetrent"
Het is afhankelijk van de mode welke kleuren er bij elkaar passen. Er is een tijd geweest dat groen en rood niet gecombineerd "mochten" worden. Oranje en rood samen "vloekte" ook heel erg. Met de verandering van het modebeeld, werd daar ook anders over gedacht en konden deze kleuren juist weer wel samen.


Ik vraag me wel eens wat af. En zo ook dit wat nogal een discussie kan opleveren. Kunnen kleuren vloeken. Ik vind persoonlijk dat het nogal een dingetje is waar vrouwen zich nogal druk over kunnen maken, maar dat het niet een feit kan zijn of kleuren altijd vloeken. Wat vind jij?
 Like
 Reageer
 3ds Max 2015 open trackview probleem [solved] We gebruiken hier al vanaf het begin van sp1 en ext1 3ds Max 2015. Nu we hier weer aan het animeren zijn geblazen, kwamen we er achter dat de trackview curve editor niet meer opende. Een workaround was om eerst de Dope Sheet te openen en deze te doen veranderen in Curve Editor via: Dope Shoot -> Editor -> Curve Editor.

Maar dit is niet handig als je af en toe je trackview editor sluit. Dus hier een scriptje die het op een andere manier aanpakt.


macroScript Trackviewworkaround
   category:"Workaround"
   toolTip:"Workaround for problem opening trackview"
(
   trackView.open "Workaround Trackview"
)

Maak er een macroscriptje van, zet hem in je toolbar als knop en je hebt een trackviewer die wel opent. Ik geef namelijk de trackview direct een naam, dat schijnt niet mee te komen met de originele knop in 2015. Mocht je de naam "Workaround Trackview" niet goed genoeg vinden, kun je hem zonder problemen veranderen in iets wat je wel leuk vindt.
 Like
 Reageer
 3dhype ondersteunt Oculus Rift Bekijk je modellen nu met een Oculus Rift DK1 of DK2. Via Sketchfab is het mogelijk je model te uploaden en via 3dhype te tonen. Gewoon nice to have.

Een kleine howto: Open een browser op je oculus display, ga naar deze pagina en klik op Bekijk met Oculus Rift.
 Like
 Reageer
 3ds max 2015 viewport orbit navigation Heeft iemand ook last van de nieuwe viewport orbit navigation? Sinds 2015 hebben we last van ongecontroleerde focus op het object waar je mee bezig bent. Na zoomen (in of uit) blijkt de focus geheel ergens anders te liggen, wanneer je dan om het object wil draaien, schiet het object uit het beeld. Bij Autodesk noemen ze het nieuwe navigeren, dat intuïtiever is dan voorheen. Maar wij ervaren het als enorm irritant.
 Like
 Reageer
 Autodesk 2015 producten te verkrijgen via Subscription Het is vanaf nu mogelijk je nieuwe versie van 3ds Max, Maya, Softimage, Mudbox en andere Autodesk producten te downloaden via subscription.

http://subscription.autodesk.com/sp/servlet/public/index?siteID=11564774&id=11607975
 Like
 Reageer
 Herstel plan database 3dhype Ondertussen is het wel bekend dat 3dhype een database corruptie heeft gehad waarbij 9 maanden data verloren is gegaan. We zijn druk bezig om de boel te herleiden en te herstellen. Om jullie een beetje up-to-date te houden hebben we dit onderwerp aangemaakt.

Hier kun je zien wat er nog moet gebeuren en wat er gedaan is:
Done
 • Herstellen van een oude backup (9 maanden te oud)
 • Het aanpassen van de database zo dat het weer kan communiceren met de code
 • Via google cache alle ontbrekende informatie verzamelen
 • Backup draaien
 • Vacatures van Say Yeah teruggezet
 • Interview met Joel Einhorn teruggezet
 • Alle Leden teruggezet.
 • Bedrijvenpagina is hersteld (~120 records)
 • Nieuws en artiekelen herstellen (135 records).


Todo:
 • Onderwerpen herstellen (~200 records, ~400 reactie records)
 Like
 Reageer
 Gratis rig van Animation Mentor He allen,

Animation Mentor geeft een gratis rig weg. De rig is vrij eenvoudig maar vergelijkbaar met de startersrig van Animation Mentor.

http://www.animationmentor.com/free-maya-rig/
 Like
 Reageer
 House of Secrets: "Cruise Patrol" House of Secrets stuurde ons enkele stills van hun korte animatie film: "Cruise Patrol."

Still 1
 Like
 Reageer
 Autodesk verhuur programma als Adobe Autodesk heeft bekend gemaakt dat elk software pakket via een verhuur programma per maand te huren is. De VS prijzen zijn al bekend. 3ds Max is bijvoorbeeld binnen de U.S. te huren voor 195 dollar per maand. Buiten de VS worden de prijzen binnenkort bekend gemaakt.

http://www.autodesk.com/buy/us-prices
 Like
 Reageer
 3ds Max 2014 sp2 meer een hotfix dan een Service Pack Autodesk heeft sinds het weekend een nieuw Service Pack uitgebracht voor 3ds Max 2014. Helaas bevat dit pakket maar 2 bugfixes. Een waar waarschijnlijk weinig mensen van last hebben is een Windows XP x64 fix. Maar dit geldt ook meer voor Rendernodes dan workstations, want Windows XP wordt niet meer ondersteund door Autodesk.
Daarnaast is er een fix in de viewport, die misschien wel lastig was maar geen invloed heeft op het uiteindelijke werk. Jammer genoeg heeft Autodesk niet meer fixes kunnen toevoegen aan dit service pack, maar het zal allicht liggen aan het feit dat niet iedereen overstapt naar een nieuwe versie. Pas wanneer de nodige service packs uit zijn gekomen durven sommige bedrijven pas over te stappen, en ik geef ze groot gelijk.

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=22026687&linkID=9241178
 Like
 Reageer
 HKU Afstudeer shorts 2013 Hier zijn alle shorts (we wachten nog op een paar) van de afstudeerders van de HKU van het jaar 2013. Alle studenten die de opleiding 3d animatie en visual effects hebben voltooid hebben we als 3dhype een periode in de gaten gehouden. De dames en heren laten de Nederlandse 3D animatie wereld zien wat voor een talent deze personen hebben. En het mooie is, ze komen aan het eind van de zomer op de arbeidsmarkt!
 Like
 Reageer
 40 procent korting op Expose van Ballistic Publishing He allen,

Ballistic Publishing geeft 40% korting op alle boeken zolang de voorraad strekt. De boekenreeks bevat digitaal werk van artists van over de gehele planeet en is leuk als inspiratie. Iemand zin om mee te doen aan een bulk inkoop, zodat het voor iedereen goedkoper wordt ivm verzendkosten? Laat het me even weten.

Expose
3ddy: 3H-4H-10H, adres:bekend
Pgabriel: ?, adres:bekend
Andre: ?, adres bekend
Wicked: ?, adres onbekend
Ivo-d: 10H, adres bekend
Charreij: ?, adres bekend
Avalon899: 8H-9H-10H, adres bekend
Jur: 9H, adres bekend

Exotique:
Ivo-d: 7S adres bekend
 Like
 Reageer
 Nieuw op het forum: SketchFab Sketchfab is een soort YouTube, maar dan voor 3D modellen. Dit ging ons ook niet zo maar voorbij, dus we hebben het maar meteen geïntegreerd in ons forum. Je kunt Sketchfab embedden door de link te kopieren en deze te plakken op de manier hoe je YouTube of Vimeo filmpjes plaatst.
 Like
 Reageer
 3ds Max help 2012 bijna offline? Het zal misschien niet meer lang duren of de handleiding van 3ds Max 2012 zal niet of moelijk te vinden zijn. Hier een manier om het nog te downloaden:

De help wordt nu al niet meer goed ondervangen door een foutje in een parse functie. de 0 moet een spatie zijn of %20. Hierbij de goede URL

http://docs.autodesk.com/3DSMAX/14/ENU/MAXScript%20Help%202012/
Ook deze URL zal in de toekomst niet meer te vinden zijn. Een optie is om de gehele help te downloaden als executable. Ik zou zeggen, doe dat, als je 3ds Max 2012 nog een tijdje wil gebruiken.

http://images.autodesk.com/adsk/files/3dsmax2012_help_enu_win3.exe ~251mb
 Like
 Reageer
 Maxscript: Extend Standard Materiaal Ik ben afgelopen week gedoken in het extenden van materialen en maps van 3ds max. Hiermee maak je gebruik van een bestaand materiaal, maar kun je functies en dergelijke toevoegen en het materiaal qua interface en het gedrag ervan opnieuw opbouwen.

Wat nu alleen het probleem is, is dat met de komst van Hardware Shading en Nitrous en Mental Ray de extend niet werkt zoals men zegt dat het zou moeten werken. Voor het mental ray stukje heb ik al een workaround gescript, maar ik kom er niet uit hoe ik de Hardware Shading aan krijg als ik een standaard materiaal extend.

Iemand ervaring mee?
 Like
 Reageer
 Render UV coordinaten naar kleur (Compositing) Een tijdje bezig geweest om wat te testen, en kwam er al snel achter dat het vrij simpel was. UV texture coordinaten kun je ook renderen naar kleur. Dit om in een later stadium textures te veranderen in een compositing programma als Nuke of Blender.
Niet elk programma pakt even een EXR open, waarin dit mogelijk is. En in render elements van 3ds Max is de functie niet te vinden. Dus vandaar.

Bij deze je texturemap. Vervang dit met een render override material en je hebt je UV coordinaten gerenderd. Render Object ID's mee en je hebt de mogelijkheid om textures te vervangen nadat je gerenderd hebt

Het mooiste zou zijn als deze in 16 bits opgeslagen wordt. De volgende problemen zijn dat de gradients in 3ds Max niet 16 bits zijn, maar 8. Maar wie weet worden ze wel 16 bits doordat ik 2 samenvoeg. In ieder geval is de shader in een paar seconden in elkaar gezet. Sommige programma's willen graag juist de inverse van dit kleurenschema. Nou ja, dat is dan niet echt een probleem lijkt me.
 Like
 Reageer
 Like
 Reageer
 Help me aan 2 nieuwe monitoren Tot mijn grote schrik werd ik door mijn getalenteerde stageloper erop gewezen dat ik thuis te kleine monitoren heb (17 inch). En ja dat is ook zo. (en bedankt Christopher ) Nu ben ik dus ijverig op zoek naar een fatsoenlijke monitor en heb deze gevonden:

http://www.monitorstore.nl/product/165143/category-183917-ips-monitoren/dell-ultrasharp-u2412m.html
(was het deze Chris?)
 Like
 Reageer
 Eigen sokkel Dankzij Tristan Bethe van Human Alloy (http://www.3dhype.com/index/bedrijven/106) heb ik een model van mezelf. En wat kun je daar nu mee? Nou dit! Het is wel apart, je eigen hoofd op een sokkel, maar wel super cool! Zometeen maar even naar Shapeways
 Like
 Reageer
 Nieuwe hardware: Jan 2013 Mijn Abit moederbord is eindelijk overleden. Het failliete bedrijf Abit en zijn moederbord zijn vanaf het begin al een probleem geweest bij mijn computer. Vandaar dat ik nu meer voor A merken kies. Nu ik toch nog een redelijke videokaart heb, en de rest even moet updaten, heb ik voor het volgende gekozen.

ASUS P8Z77-V LK Ivy Bridge moederbord
Een uitgekleed moederbord met alleen het nodige. Er zit in de uitgebreide nog 2 extra sata aansluitingen. Alle P8Z77 moederborden ondersteunen de 32gb geheugen, en is helemaal gemaakt voor de Ivy Bridge Technology en is de goedkoopste kaart die SLI ondersteund. Niet dat SLI nodig is voor 3ds Max of Maya. Mocht je voor 20 euro goedkoper willen zitten, dan kun je kiezen voor een P8Z77-V LX. Deze zit net onder de 100 euro
3ds Max gebruikt op dit moment niet meer dan 16 gigabyte aan geheugen. Dus 32 is ruim voldoende. Het is ook een workstation, dus naast het renderen mag er best nog gewerkt worden aan iets anders.
~ 120 euro


Intel Core i7 3770K / 3.5 GHz Ivy Bridge Processor
De snelste en betaalbaarste processor. In ieder geval heeft het geen last van de sandy bridge bug van Mental Ray, maar aan de andere kant, die is waarschijnlijk al wel opgelost.
260,48

Corsair Vengeance 32 GB (4 x 8 GB)
Sinds het moederbord 32 GB aankan en de processor maar 1600 MHz, dacht ik hier mee beter af te zijn (correct me if I'm wrong) Een sneller geheugen is al snel veel duurder.
147,55       

Een Nvidia videokaart. Omdat ik al jaren klaar ben met AMD/ATI. De 680 Ti is dan wel de meest high-end game kaart op dit moment. Ik kijk zelf eerst nog even tegen mijn 8800gt (ja ik weet het... oud) Maar op dit moment heb ik nog weinig te klagen over de prestaties van dit videokaartje. En om nu 300 euro extra uit te geven, dacht ik meer gelukkig te zijn met 32gb geheugen en de wat duurdere CPU.
 Like
 Reageer
 [Tutorial] Gimbal Lock uitgelegd Wanneer we animeren, animeren we in Euler. Mocht je met programmeurs er over praten, dan zullen ze je uitlachen omdat Euler de nodige problemen geeft. Vraag je wat dan voor hen de oplossing is, dan komen ze al snel met Quaternions. Alleen als je vraagt of ze kunnen uitleggen hoe dat werkt, dan blijft het angstvallig stil.

Dit verklaart waarom we animeren in Euler, omdat simpelweg Euler te snappen valt en Quaternions voor wiskundigen is. Euler is 3 dimensies en Quaternions hebben er 4. Mijn hersens kunnen er maar 3 aan.

Euler heeft alleen een probleem die wel eens voor kan komen tijdens animaties. Dit probleem wordt ook wel de Gimbal Lock genoemd. Hier in deze leuke tutorial wordt door GuerrillaCG dit op een duidelijke manier uitgelegd.
 Like
 Reageer
 Fanpage Forever Mime (voorheen Girl is Mime) NMtrix is het bedrijf die op dit moment bezig is met een fantastisch vette animatie: The Girl is Mime. De aandacht aan dit project kan natuurlijk niet te weinig zijn, daarom zorgt 3dhype er in ieder geval voor dat iedere bezoeker van 3dhype weet dat er iets vets gedaan wordt in Nederland, en daar kun je nu niet meer omheen!

FANPAGE


Officiele pagina: http://thegirlismimedotcom.tumblr.com/

Oja, en ik ben fan!
 Like
 Reageer
 Tears of Steel stills Tears of Steel, de 4e open source animatie film van de Blender Foundation. Gemaakt met open source en gratis software met nu aandacht voor compositing en camera tracking en rotoscoping.
 Like
 Reageer
 Vanaf iphone afbeeldingen uploaden op 3dhype! Sinds iOS 6 is het nu mogelijk afbeeldingen te uploaden vanaf je i-device! Super!
 Like
 Reageer
 3ds Max 2013 met Maya navigation Het klinkt raar, maar als 3ds Max gebruiker ben je snel geneigd andere software navigatiemanieren te negeren. Maar toen ik ooit Maya had lesgeven kwam ik er achter dat met 1 alt toets inhouden makkelijker is te werken met een tablet dan op de Max manier, waarbij de alt, ctrl en ctr+alt constant ingedrukt moeten blijven.

Er blijkt in 3ds Max 2013 gewoon een instelling te zijn toegevoegd... Damn!
 Like
 Reageer
 11secondclub Free Rig voor 3ds Max Chris Donnelly en ik hebben het Rig project voor 11secondclub weer opgepakt. We zijn verbeteringen aan het aanbrengen zodat deze rig net zo werkbaar wordt als de versie in Maya. Hier een lijst waar we nu aan werken:

[done] Ogen fixen wanneer hoofd 90 graden gedraaid
[done] Haar kiezer, Jongen of Meisje
[done] Haar lowpoly
[o] Scaling uit de hele rig halen
[o] Ogen vorm fixen, zijn nu ovaal, worden rond lokaal en in wereld ovaal.
[o] Rig tools zo nauw mogelijk over nemen van de Maya Rig (met een kleine opzet al begonnen)
[o] Morph Targets verbeteren (vooral in het hoofd zitten veel uitdagingen)
[o] Alle controls in spline laten, maar als mesh renderen voor performance

Lijkt het je wat om commentaar en aanbevelingen te geven, download de rig en probeer hem uit: http://elevenrig.blogspot.com/

We zijn druk bezig een gehele nieuwe rig op te zetten, zodat alle fouten die er nu zitten er ook goed en netjes uit blijven. Verder dit onderwerp zie je iets van CleanSlate, dat is waar de nieuwe rig begint
 Like
 Reageer
 SQLite met 3ds Max Ik ben bezig geweest om een koppeling te maken met sqlite vanuit 3ds Max. Sqlite heeft als voordeel dat het een database systeem is zonder server, dit kan nadelen hebben op gebied van snelheid, maar een db bestand waar je extra informatie in kwijt kunt naast je 3ds Max bestand is nooit mis dacht ik zo. Dit zijn mijn eerste pogingen (btw, het werkt)

De twee scriptjes horen in twee losse bestanden. Het is even wat basic, maar het bovenste script leest een bestaande database uit genaamd test.db in c:tmp
onderste script kan een table droppen, een row verwijderen en waardes toevoegen in een nieuwe row. Op dit moment doet hij de laatste functie.

sqlite is te downloaden op sqlite.org:
http://www.sqlite.org/sqlite-shell-win32-x86-3071300.zip

Een database maken in sqlite zoals ik heb gemaakt voor het testen maak je zo:
http://www.sqlite.org/sqlite.html
 Like
 Reageer
 3ds Max crash bij openen bestand Ooit meegemaakt dat 3ds Max crashed en het bestand waar je aan werkte niet meer te openen is. Ook niet je autobackups. Dan waarschijnlijk ook andere bestanden niet.

Oplossing: Verwijder alle instellingen van 3ds Max in C:\users\"naam"\Autodesk\3ds Max[versie]

Bij het opstarten kopieert 3ds Max alle defaults weer naar deze plek, zodat alles naar fabrieksinstellingen is teruggezet.
 Like
 Reageer
 Help 3ds Max offline in te stellen De Help van 3ds Max is sinds 2012 online te raadplegen. Het voordeel is dat je de meest recente helpfiles bij de hand hebt, het grote nadeel is toch echter dat de online help veel trager is dan de offline versie.

Autodesk heeft het mogelijk gemaakt om voor de 2012 en 2013 de Help te downloaden via deze link: http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/index?siteID=123112&id=16450752&linkID=10809867, waar je onderaan kiest voor de engelse versie om te downloaden.

Daarna stel je 3ds Max in zodat de Help offline de helpbestanden gaat opzoeken. Via Customize -> Preferences -> Tablad Help -> Kies daar Local Computer/Network

Je kunt op download drukken, maar dan stelt hij niet automatisch het pad in. Wat je het beste kunt doen is op Reset drukken. Als je de download hebt geïnstalleerd zit daar namelijk het juiste pad in. Mocht je het niet lukken dit is het pad, ongeacht je een 64 of 32 bits hebt:

C:/Program Files (x86)/Autodesk/Help/3dsmax2012/en_US

Druk op OK, start opnieuw 3ds Max op en tada, de webpagina wordt nu lokaal ingeladen. Nadeeltje is dat het standaard in Internet Explorer geladen wordt...
 Like
 Reageer
 Inversteer in de 3D animatie van NMtrix NMTrix en il Luster zijn een samenwerking aangegaan met Cinecrowd. Hierdoor is het nu mogelijk om al vanaf 15 euro te investeren in de productie van The Girl Is Mime. Voor 2000 euro word je zelfs co-producent van deze korte animatiefilm.

Bron
http://www.nmtrix.com/nl/nieuws/word-co-producent-van-the-girl-is-mime.html

CineCrowd Link (dé link om te kunnen doneren!)
http://www.cinecrowd.nl/details.php?projectUid=16ca26977b7efffc755debd30e582b193c123ea7

Cinecrowd is een Nederlands platform voor 'crowd funding' van nieuwe films. Producenten en regisseurs presenteren er hun nieuwe projecten en bieden iedereen de gelegenheid om als kleine investeerder in te stappen. In ruil voor een bescheiden bedrag worden dan bijvoorbeeld premièrekaartjes of een dankwoord op de aftiteling geboden, terwijl grotere bijdragen leiden tot de status van co-producent. 

The Girl Is Mime is een gezamenlijk project van producent il Luster en NMTrix dat in het najaar van 2012 klaar moet zijn voor de bioscoop. Het Filmfonds heeft de plannen voor de film enthousiast onthaald en beloond met een forse bijdrage in de financiering. Door in zee te gaan met Cinecrowd bieden de producenten nu ook aan film- en animatieliefhebbers de gelegenheid om in te stappen. 

Een investering van 15 euro leidt al tot een vermelding op de aftiteling en exclusieve updates over het project. Voor 50 euro ontvangt je daarenboven twee kaartjes voor de première en de DVD met bonusmateriaal. Wie 150 euro bijdraagt ontvangt niet alleen vier kaartjes maar ook een gesigneerde en ingelijste designschets van het decor. Voor 500 euro wordt een zeer exclusief pakket geboden, met onder meer zes kaartjes voor de première en een uitgebreid studiobezoek en wie 2000 euro in de film steekt komt boven dat alles onder meer als co-producent in de optiteling. 

Meer details zijn te vinden op de projectpagina. Stap in en zie dit najaar nog jouw film in de bioscoop en op de meest vermaarde festivals. 
 Like
 Reageer
 Blender 2.63 en EXR, werkt nu lekker Er is wat moois gebeurd in Blender. De EXR implementatie is klaar en kan dus nu alle inputs aan die bijvoorbeeld 3ds Max kan renderen. Het mooie is dat je dan 1 bestand hebt, voor al je passes.

Model is van re-lion overigens.
 Like
 Reageer
 De Lente Animatie Borrel Wie komt er gezellig mee borrelen? Neem ook een hapje en een drankje mee!

Belangrijke mededeling! De Lente Animatie Borrel heeft een nieuwe locatie!. Namelijk bij onze collega animatoren op de Sterrenwacht (Zonnenburg 1, 3512NL Utrecht)!! Tot vrijdag 27 April !

Ben jij animator op 3D of 2D gebied, dan ben je van harte uitgenodigd op deze borrel.
 Like
 Reageer
 Foto's 3dhype Café Meeting Amsterdam Bij deze de foto's van de 3dhype Café Meeting Amsterdam voorjaar 2012. De gezellige bar The Tara had een perfecte sfeer neergezet. Excuses voor de wat korrelige foto's...
 Like
 Reageer
 Sneek Peek 3ds Max 2013 ofzoiets... Enkele video's die een glimp laten zien van 3ds Max 2013

Animation Retimer
 Like
 Reageer
 Politie agent Politie agent voor simulatiedoeleinden. 6000 polys, texture van 2048x2048
 Like
 Reageer
 King's Ruby Het project King's Ruby (een game ontwikkeld op 3dhype) wat ooit gesloten gestart werd op 3dhype is naar onze mening (Mediamonkey en 3ddy) doodgebloed. Om er weer nieuw leven in te blazen, zijn we op eigen houtje verder gegaan, en houden we het forum open voor iedereen. Hier de eerste afbeelding van vandaag.

Het is een eerste schets in ZBrush van de hoofdrolspeler in het spel, genaamd King.
 Like
 Reageer
 Mango Project Blender Foundation is gestart met het nieuwe project Mango zoals je misschien al weet. De DVD is in de voorverkoop en ze zijn te volgen op http://mango.blender.org

Ze hebben er nog een paar nodig om volledig uit de onkosten te zijn.

Dit project wat nu alleen bestaat uit concept art, is de ondersteunen door een DVD van 34 euro te kopen, vooraf. Dit unieke concept heeft al 3x een leuke film opgeleverd en het is het waard ook. Je krijgt alle bronbestanden en zeker als beginner maar ook fanatieke blenderer is het een bron van kennis wat je op je deurmat krijgt.

Hier kun je de DVD kopen:
http://www.blender3d.org/e-shop/product_info_n.php?products_id=143
 Like
 Reageer
 Politieagent van Zbrush naar 3ds Max WIP Elke keer wanneer er een karakter in de planning komt, neem ik het hoofd van Bruce om deze te verbeteren.
 Like
 Reageer
 Free Rigs (3ds Max) Hier zijn een aantal rigs die je kunt gebruiken om je vaardigheid in Character-Animation te verbeteren. De lijst wordt zo nu en dan geupdate met rigs die gratis te downloaden zijn (licenties kunnen verschillen) en intensief gebruikt kunnen worden voor Character Animatie voor bijvoorbeeld http://www.11secondclub.com

Enkele bekende rig verzamel sites:
- http://www.animationbuffet.blogspot.com/
- http://www.creativecrash.com/maya/downloads/character-rigs/c/
- http://rigsarena.blogspot.com/
 Like
 Reageer
 Wie kent BNO? Al een tijdje krijg ik mailtjes van BNO voor animatoren en motion graphics ontwerpers. Niet alleen de hoge contributie viel mij op, ook het aanbod van voordelen om lid te worden van deze club viel me wat tegen.
Heeft iemand hier ervaring, behoefte of een opmerking over? Ik vraag me namelijk af of dit echt nodig is. Voor 335,- per jaar mag je jezelf BNO lid noemen, maar waarom zou je?

Voordelen lidmaatschap BNO
Het reguliere lidmaatschap brengt een flink aantal directe voordelen met zich mee. Deze zetten we graag even op een rij:
·     gratis dagelijks juridisch en zakelijk advies
·     gratis gebruik van de algemene voorwaarden en andere ondersteunende documenten zoals salarisrichtlijnen, voorbeeldcontracten, brancheonderzoeken, vakliteratuur
·     collectieve verzekeringsafspraken, o.a. ziektekosten en bedrijfsaansprakelijkheid
·     gratis abonnement op het ledenblad Vormberichten, vol met zakelijke, vakinhoudelijke en beschouwende informatie, artikelen en columns
·     gratis abonnement op Nieuwsberichten, de digitale nieuwsbrief met beknopt nieuws en agenda
·     korting op abonnementen van vaktijdschriften als Credits, Dzone, Frame, Items, Product, Publish, Stedelijk Interieur, TL (Trends & Living), Project en Interieur en Varoom, of publieksbladen als Eigen Huis & Interieur
·     diverse aanbiedingen, kortingen en andere voordelen, bijvoorbeeld op de interieurcollectie van Direct Design, op hosting via provider PLANT, op designboeken van Nijhof & Lee, en op bemiddeling en advies van IDIS
·     gratis vermelding van je (bedrijfs)gegevens op bno.nl
·     adverteren met korting in Vormberichten en op bno.nl
·     gratis toegang of korting voor evenementen en bijeenkomsten die (mede) door de BNO worden georganiseerd
·     korting op deelname aan speciaal voor de BNO ontwikkelde trainingen en workshops op het gebied van ontwerpen of ondernemen binnen de BNO Academie
·     voordelige deelname aan projecten en initiatieven waarvoor de BNO op basis van de collectiviteit aantrekkelijke voorwaarden creëert, zoals tentoonstellingen, beurzen, bedrijfsbezoeken en jaarboeken
·     contacten met collega-ontwerpers en ontwerpbureaus via landelijke of regionale activiteiten, lezingen, workshops, uitstapjes of borrels


 Like
 Reageer
 Like
 Reageer
 Animatie Referentie Walk Cycle Vandaag zat ik wat te zoeken naar referentiemateriaal, zie ik nu dat er vier vrij nuttige Eadweard Muybridge achtige video's op youtube. En voor de degene die het handig vind, staan ze hier op een rijtje. http://www.youtube.com/user/endlessreference

Gewicht, lengte, leeftijd, geslacht, humeur en persoonlijkheid beïnvloeden de manier van lopen (en niet te vergeten dat iedereen zijn eigen manier van lopen ontwikkeld), hier 4 variaties op gewicht en geslacht, dus endlessreference heeft nog wel wat werk voor de boeg. Wel ideaal referentiemateriaal.

Man
 Like
 Reageer
 Wie werkt er staand achter zijn bureau? Vandaag in het nieuws dat mensen met een zittend beroep meer kans hebben op chronische ziektes en een kortere levensduur. Het eerste wat bij mij opkwam is waarom ik nu eigenlijk gestopt ben met roken, maar de tweede gedachte was, we kunnen net zo goed staand werken (beter dan de hele dag te zitten op een skippybal)

Met een beetje zoeken op het internet, kwam ik wel wat voorbeelden tegen. Zoals deze werknemer van Pixar.
 Like
 Reageer
 Een gewone vrouw Voor het nieuwe karakter, wat de opdracht hier is heb ik gekozen voor een vrouw. Na Bruce en Dean werd het tijd voor een vrouwelijkheid in de simulaties.

Dit is haar eerste render.
 Like
 Reageer
 CAT sleutelbeenprobleem Nu 2012 aan is gebroken in de jaartelling van Autodesk wilde ik me toch iets meer gaan verdiepen in CAT. Nu CAT toch wel een verbetering moet zijn ten opzichte van de oude Biped wilde ik wat tutorials volgen.
In de eerste CAT Tutorial verplaatste de tutor het sleutelbeen, na dat ik wilde proberen was de gehele arm waaraan het sleutelbeen vast zat onzichtbaar. Waarschijnlijk een schaalfactorretje.
Na wat vinkjes aan en uit te hebben gezet, was 1 vinkje de oplossing:
Selecteer de sleutelbenen afzonderlijk en ga naar -> Hierarchy -> Link Info - > Manipulation Affects Neighbors in Hierarchy (dit vinkje moet uit staan)
 Like
 Reageer
 Mental Ray Tutorials Ik kom ze zo af en toe tegen, goede tutorials die genoeg uitleggen over Mental Ray. Dus hier alvast wat tutorials. Hopelijk worden het er in de toekomst meer
 Like
 Reageer
 3ds Max 2012 veel sneller 3ds Max 2012 schijnt echt een stuk sneller te zijn dan eerdere versies. Hier een beta-tester, die even laat zien hoe snel het is op een "normale" bak
 Like
 Reageer
 Een gewone man Zo af en toe mag ik weer een character maken op mijn werk. Dus hier alvast een overhemd. Ik gebruik zelfgemaakt referentiemateriaal, mij in een overhemd en spijkerbroek.
 Like
 Reageer
 3dhype Updates Even weer een nieuw onderwerp aangemaakt voor de updates die laatst zijn gedaan aan 3dhype.

Versie 1.082 (7 maart 2015)
- Zoeken is verbeterd. Eerder sloeg 3dhype het zoekwoord op in een sessie. Nu wordt het in de URL meegestuurd waardoor zoekresultaten ook opnieuw bezocht kunnen worden.
- Niet opvallend, maar de navigatieknoppen zijn opgepoetst.
- Thumbnails van de galerij en de top row hebben een hover gekregen waardoor maken en titel weergegeven worden in een fancy manier.
- Een test met een ander lettertype 'Open Sans'

Versie 1.081 (10 september 2014)
- Na het herstel bleek een bug te zitten in het zoeken. Dit is nu opgelost.

Versie 1.078 (6 april 2013)
- Verbetering op het gebied van mailverkeer (volgen van onderwerpen via mail)
- Nieuwsberichten kun je nu ook volgen. Nu nog simpel door zelf te reageren.
- Te zien welke onderwerpen en nieuwsberichten je volgt.
- RSS feed wordt nu zonder error's weergegeven.
- Facebook pakt nu ook de juiste thumbnails mee in nieuwsberichten.

Versie 1.077 (6 februari 2013)
- Betere manier van soliciteren via 3dhype.
- Zoekfunctie werkt nu in Nieuws, Vacatures en Forum en met meerdere pagina's.
- Intern enkele admin mogelijkheden aangemaakt.

Versie 1.076 (16 januari 2013)
- Snelheid van pagina's laden geoptimaliseerd.
- Euro &euro;-teken wordt weergegeven in tekstvelden

Versie 1.075 (21 november 2012)
- Beveiligingsupdates

Versie 1.074 (11 november 2012)
- Beveiligingsupdates

Versie 1.073 (5 september 2012)
- Een "vind ik leuk" knop op 3dhype, zo dat leden ook zonder te reageren dingen leuk kunnen vinden.

Versie 1.072 (12 juli 2012)
- Kleine interface fix
- Vimeo draait weer zonder problemen op de ipad en iphone, e.a.
- Video's worden nu op het juiste formaat afgespeeld in vacatures.

Versie 1.071 (19 januari 2012)
- Errors uit code gehaald
- Enkele admin verbeteringen
- Galerij uitgebreid met namen op werk
- Aan alle knoppen formulieren gekoppeld, ook wanneer men nog niet ingelogd is.
- Bug in Leden online opgelost + functionaliteit uitbreidingen.
- Galerij bijhouden nu mogelijk in je profielpagina (nu nog onder instellingen)

Versie 1.07 (20 october 2011)
- Feature: Toont wie er online is op 3dhype (rechtsboven)
- Nieuwe short-links van Youtube worden ondersteund
- Enkele beveiligingsupdates.

Versie 1.06 (6 april 2011)
- Feature: Rechts van elk onderwerp in het forum kun je nu op de laatste reactie klikken om zo de laatste reactie te kunnen lezen.
- Laatste reactie via de mail gaat nu direct naar de laatste reactie.
- Enkele beveiligingsupdates.

Versie 1.05 (4 april 2011)
- Firefox 4 gaf problemen bij het kiezen van een upload wijze.
- Nieuwe e-mail instellingen voor het verzenden van berichten vanuit 3dhype

Versie 1.04 (10 maart 2011)
- Vimeo en Youtube thumbnails worden nu sneller geladen dan voorheen.
- Een onderwerp met toegang is nu mogelijk.
- Enkele beveiligingsupdates.
- E-mail verzending werkt weer.

Todo
- E-mail notificatie werkt spooradisch.

 Like
 Reageer
 Game-Jam 3dhype (toegang vereist) IM Lijst (MSN)
Andre Ferwerda | AndreNL | a.ferwerda@live.com | 3D
Edouard Relou | Edouard | edouard_relou@hotmail.com | Concept | Lead Concept
Edwin van het Bolscher | 3ddy | eddy_xp@hotmail.com | 3D characters Lead 3D
Pascal Gabriel | Pgabriel | msn@pascalgabriel.nl | 3D hardsurface
Sander van Geelen | SandervanG | SandervanG@hotmail.com | Concept
Yakup Yigit | Wicked | wicked_yigit@yahoo.com | 3D
Richard Arts | Ritch | ritchie72@hotmail.com | Programmeur
Jeroen de Mooij | Jur | juruhn@hotmail.com | 3D
Bart Wttewaall | Mediamonkey | wttewaall@hotmail.com Programmeur
Paul ter Laak | n2k | bouty006@gmail.com | 3D

SVN Trunk:
http://code.google.com/p/3dhype-gamejam
SVN Branche Mediamonkey:
http://3dhype-gamejam.googlecode.com/svn/branches/KingsRuby/Mediamonkey


Project Status
Werkend aan modellen en code.
R&D Character Import
 Like
 Reageer
 Game-Jam 3dhype (openbaar) Hier discussiëren we verder over de Game-Jam, die voort kwam uit http://www.3dhype.com/index/nieuws/1383.

We zijn nu met 8 man, genoeg op dit moment denken we. Het zal een gezellig en leerzaam traject worden. Heb je wat toe te voegen, geef dan simpelweg een reactie met de specs die jij eventueel op je kunt nemen.


Game-Jammers: 23-2-2011 (lijst wordt bijgehouden)

Programmeurs
- Mediamonkey (programmeur)
- Ritch (programmeur)
- n2k (beetje scripting)


3D-Artists
- AndreNL (3ds max, photoshop, mudbox, zbrush, blender)
- Pgabriel (3ds max, photoshop)
- Jur (3ds max, cinema4d, unity)
- Edouard (concept, karakter design, artwork, 3ds max)
- 3ddy (3ds max, unity, zbrush, blender)
- Wicked (3ds max, photoshop, animatie)
- n2k (3ds max, photoshop)

Meeting:
?

Software Bronnen:
- Unity 3.2: http://unity3d.com/unity/download/
- Blender 2.56a: http://www.blender.org/development/release-logs/blender-256-beta/

File Management:
- Dropbox: http://www.dropbox.com

Ontwikkeling 3dhype:
- Unity ondersteuning in forum.
- Poll mogelijkheid toevoegen
 Like
 Reageer
 Sneak Peak 3ds Max 2012? Of dit allemaal daadwerkelijk in 3ds Max 2012 terecht zal komen is nu nog even onduidelijk. Het zijn vooral veel onderdelen uit het XBR project.

UV Unwrap
 Like
 Reageer
 AE Render Manager (gratis) AE Render Manager is een Adobe After Effects command-line tool met een grafische interface voor mensen die Microsoft Windows draaien. De reden achter deze software is dat AE sneller rendert met command-line commandos dan wanneer AE volledig wordt opgestart. Alleen het opzetten van een render via de command-line is een flinke klus. Om dit te klaren maakt AE Render Manager dit nu eenmaal makkelijker.

Omdat AE Render Manager ook volledige integratie heeft met Backburner, kun je gebruik maken van meerdere computers in je netwerk, ook wanneer je geen renderfarm tot je beschikking hebt, kun je Backburner gebruiken om je rendertaken te schedulen.

En het mooiste: AE Render Manager is gewoon gratis te downloaden.

http://www.monologue.gr/tutorials/monologue-ae-render-manager/
 Like
 Reageer
 Prototype 3ds Max toekomst De ontwikkelaars belooft dat ze niet zomaar de interface omgaan gooien tot een compleet nieuw programma. Maar dit zijn ideeën die waarschijnlijk als brainstorm meegenomen worden in de verdere ontwikkeling van 3ds Max
 Like
 Reageer
 3dhype nieuws in 3ds Max #Tutorial Voor de mensen die buiten 3ds Max alle andere interfaces maar eng vinden, waaronder mijzelf, is er een oplossing om toch op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen op 3dhype.

In het rare zoekvenstertje van 3ds Max is er een mogelijkheid om rss feeds toe te voegen. Dat ziet er ongeveer zo uit:
Afbeelding niet te zien? Klik dan hier: http://bit.ly/fKOBgB
 Like
 Reageer
 Convex hull in 2 muisklikken [out-of-the-box] #Tutorial Ik wilde graag altijd een functionaliteit waarbij ik convex hulls kon genereren in 3ds Max. Convex hulls worden gebruikt in game-engines om de snelheid van physics berekeningen te verbeteren.

In de nieuwe plugin van 3ds Max 2011 (die sinds ik dacht de SP1 of een andere extentie voor subscribers) Nvidia PhysX zit een mogelijkheid een convexhull in mesh te genereren in maar 2 klikken. Zie de afbeelding hier onder.

In Havok Reactor was de convexhull alleen te zien en niet te gebruiken om te exporteren naar een game-engine.

Afbeelding niet zichtbaar? Klik hier: http://bit.ly/dUB4dn
 Like
 Reageer
 Nieuwe hardware: Jan 2011 Ik zit te denken aan een nieuwe inhoud voor werk PC. Op dit moment draait het beestje van 3 jaar oud nog wel aardig, maar toch begint het bij mij weer te kriebelen.
Omdat er nergens een up-to-date lijstje te vinden is voor 3D modeling hardware voor huis-tuin-en-keuken gebruik zat ik zelf iets in elkaar te denken.

Onder huis-tuin-en-keuken gebruik zie ik als een niet top-off-the-bill pro samenstelling waarbij 4000 euro alleen gebruikt wordt voor een superieure videokaart, maar relatief goed bruikbare hardware. Dit met een prijs van om de naar bij 1500/2000 euro. Kast, DVD speler en Beeldschermen erbuiten gelaten.

Processor: Intel Core i7 2600K / 3.4 GHz
Op dit moment schijnt de Intel Core i7 2600K een betere prestatie te leveren dan de peperdure 6-cores van Intel. De Xeon 6-cores hebben een prijs van rond de 1500 euro, terwijl deze Core i7 2600K begint bij 210 euro. Daarentegen wordt een Xeon pas krachtiger als je er meer naast elkaar gebruikt.
http://nl.hardware.info/reviews/1947/47/intel-core-i7-2600k-i5-2500k-i5-2300-sandy-bridge-review-conclusie

Moederbord: ASUS P8P67 Pro
Voorheen een wat minder bekend merk genomen, met het idee dat het allemaal mee zou vallen, maar helaas. Ik had te maken met de langzame verbindingen in Taiwan, daarnaast was het moederbord net een kerstboom met al die ledjes en had de onboard wifi kaart een levensduur van 1 dag. Ik stap nu over op de bekendere merken, al kost dat ietjes meer. Ik heb gekozen voor een ASUS P8P67, omdat daar ook ondersteuning voor USB 3 op zit.
De Pro inplaats van de niet-Pro editie heeft SLI support, dit is vrij handy als we toch voor nVidia hebben gekozen en eventueel een tweede videokaart erbij willen stoppen.
http://www.legitreviews.com/article/1500/1/

Videokaart: ASUS ENGTX560 Ti (nvidia)
Deze kaart komt 25 januari uit. De nieuwste versie met een Ti aanduiding (Titanium) om zich te onderscheiden van de rest van de kaarten. Met een bedrag van 280 dollar is er geen twijfel meer mogelijk dat het deze kaart moet worden.

[verouderd]
nVidia levert al jaren goede drivers, zonder echte grote problemen. Ook is de samenwerking met nVidia, Mental Ray en Autodesk van groot belang voor mij in verband met het CUDA renderen. Al zal deze kaart veel geluid maken, ik heb nog niet echt een beter alternatief gevonden.
1,5 GB voor mijn werk leek voor mij wel even voldoende. Voor 100 euro meer mag je de nieuwste GTX580 meenemen, maar voor dat kleine verschil vond ik 100 euro te veel. Daarentegen is het misschien het overwegen waard om te kijken naar de GTX580, die stiller is en ook nog eens 20% sneller is. Al lijkt de nieuwe GTX570 ook een interessante, deze geeft geen ondersteuning voor openGL.
Quadro kaarten zijn zeker altijd beter uitgerust, maar daar betaal je ook direct de hoofdprijs voor. De Quadro kaart die qua prijs in de buurt komt bij de GTX480 is de Quardo FX 1800. Deze is de 75% trager, 50% minder geheugen en qua Cuda Cores een flinke minderheid. (64 tegen 512)
[/verouderd]

Geheugen: Corsair Dominator 8 GB : 2 x 4 GB - DIMM 240-pins - DDR3 - 1600 MHz / PC3-12800 - CL9 - 1.65 V
Het maximaal aantal MHz dat het moederbord aan kan. Ooit kan ik er 32 GB van maken, maar voor nu lijkt me het genoeg.

Voeding: Be quiet! Dark Power PRO BQT P9-850W
Een voeding is een van de belangrijkste en toch simpelste onderdelen van de PC. 850W lijkt me voor deze setup voldoende. Deze schijnt ook super stil te zijn, we wachten af, zolang het de hitte maar kwijt kan.

Koeler
Een koeler is zeer belangrijk, maar de koeler die standaard bij een CPU geleverd wordt voldoet, al geeft het iets meer lawaai.

Hardeschijf: Samsung SpinPoint F3 Desktop Class HD103SJ
Deze HD is 1 TB groot en is niet de allersnelste, maar wel vrij goedkoop, dus ik kan overwegen er 2 van te kopen.

Kast: Cooler Master ATCS 840 Black
Ik heb gekozen voor een Cooler Master ATCS 840 Black die mij qua prijs en uiterlijk beviel. Vooral de USB uitgangen en de aanknop aan de bovenkant gaven de doorslag. Alle kasten met deurtjes vielen voor mij af, onhandig en geen nut. Zo bleven er weinig over en was de keuze zeer snel gevallen op deze.

Optical Drive:
Al zal het lang geleden zijn dat ik een DVD of CD gebrand heb voor een eventuele backup, een optische brander kan altijd handig zijn. Ik ben daar niet zeer diep op ingegaan en heb daarmee ook de goedkoopste speler gepakt die Blu-ray aan kon. Lightscribe is dan een leuk cadeau, maar het had niet gehoeven.

Solid State Disc: OCZ Agility 2 Series
Het is een aanrader hoor ik iedereen zeggen, Solid State. Dus vandaar dat het er tussen zit. Mijn oog is gevallen op een 90GB schijfje die 3,5 inch is. Kleinere of insteekkaarten zijn nogal prijzig en de OCZ Agility 2 was voor 169,82 een leuk bedrag om het eens uit te proberen. Op deze SSD zal Windows en 3ds Max komen te staan.

Kaartlezer: Scythe Kama Reader 2
In mijn huidige PC zit het ook, en voor 10 euro kun je dit gewoon niet missen. Ik heb gekozen voor deze Scythe omdat het een aparte ingang heeft voor Micro SD.

Beeldschermen: Samsung SyncMaster F2380M
Ik zelf neem de schermen niet, omdat ik de schermen van mijn vorige PC overneem, maar voor het complete plaatje heb ik deze uitgezocht. Het was wat overwegen, maar je kunt ver gaan met beeldschermen. Werken met twee schermen is een must, dus vandaar een wat goedkoper scherm uitgezocht met toch goede prestaties. Voor 550 euro heb je 2 schermen van 23 inch.

Inclusief schermen kom ik toch nog uit op 2.150 euro. Maar voor iedereen die misschien aan het kijken is voor een leuk systeem is dit een goede indicatie van wat er vandaag de dag te halen valt.
http://azerty.nl/winkelmandje/winkelmandje/?legen=1&product%5B363575%5D=1&product%5B357115%5D=1&product%5B279201%5D=1&product%5B268109%5D=1&product%5B225309%5D=1&product%5B381460%5D=1&product%5B103393%5D=1&product%5B97217%5D=1&product%5B306052%5D=1&product%5B257287%5D=1&product%5B365013%5D=2

Exclusief kom ik uit op 1.700 euro

http://azerty.nl/winkelmandje/winkelmandje/?legen=1&product%5B363575%5D=1&product%5B357115%5D=1&product%5B279201%5D=1&product%5B268109%5D=1&product%5B225309%5D=1&product%5B381460%5D=1&product%5B103393%5D=1&product%5B97217%5D=1&product%5B306052%5D=1&product%5B257287%5D=1
 Like
 Reageer
 3dhype goes Social 3dhype is al een jaar bezig met de nieuwe website. En nee, het is nog niet af. Maar wat we wel aan het ontwikkelen zijn, is een samensmelting met "social media". Het hippe van dit moment.
Om alles een beetje bij te houden is hier een lijstje,

Wat heeft 3dhype tegenwoordig om te connecten:

Facebook: http://www.facebook.com/pages/3dhype/124936867516968
Twitter: http://twitter.com/3dhype
Youtube: http://www.youtube.com/user/evanhetbolscher
Vimeo: http://www.vimeo.com/user5428544/likes

We zijn aan het kijken welke functies er gebruikt kunnen worden in samenwerking met 3dhype. Op dit moment zijn facebook en twitter gekoppeld met het nieuws en vacatures.
In de toekomst is het mogelijk met facebook en twitter accounts in te loggen op 3dhype.
 Like
 Reageer
 Sintel DVD op de mat Ja, en dan ook echt op de mat. Tot mijn grote verrassing lag de DVD van Sintel vandaag op mijn deurmat. De DVD die ik 5 maanden geleden bestelde, om Blender Foundation te steunen met het project Durian.
De DVD bevat alles wat je wilt hebben van het project, zelfs een NTSC DVD die helaas voor mij nu nog overbodig lijkt.

Ik heb hem even uitgepakt en het cellofaan even verwijderd. De hoes en de DVD's zien er professioneel uit en er zitten er maar liefst 4 in. Gelukkig maar, want dat was van te voren beloofd

Oja, om de foto's te kunnen zien: check het nieuwe forum:
http://php.3dhype.com/index.php/onderwerp/3827/1
 Like
 Reageer
 Nieuwbouw rendering Onlangs is er besloten dat ik een huis ga bouwen. Omdat het nogal aannemelijk is dat ik het meteen in 3D uitteken, hier wat impressies. Ben zelf wel erg tevreden over het resultaat. De samples van de reflecties/specular zijn wat laag ingesteld.

afbeeldingen zijn te zien op: http://php.3dhype.com/index.php/onderwerp/3796/1
 Like
 Reageer
 Wat vinden we van 3ds Max 2011 Autodesk 3ds Max 2011 is uit. Iedereen die er iets over te zeggen heeft, kan hier zijn ei kwijt. Of er daadwerkelijk naar geluisterd wordt is een tweede. Wat we wel in de gaten moeten houden is dat Autodesk 3ds Max sinds versie 2009 grote veranderingen ondergaat in de fundering van het programma. Dit gaat nu eenmaal gepaard met veel nog onbekende bugs. Dit wordt dan ook zo snel mogelijk weer gefixed met Hotfixes en Service Packs.

Bekijk dit onderwerp op het nieuwe forum: http://php.3dhype.com/index.php/onderwerp/3767
 Like
 Reageer
 Leopard re-lion heeft me de opdracht gegeven om een Leopard Tank te bouwen. De tank bestaat uit 11.000 tris en heeft een texture van 2048*2048
 Like
 Reageer
 TNO Lasergame Deze wereld is ontwikkeld voor een Lasergame die gebruikt gaat worden door TNO, Ministerie van Defensie en Re-lion.
 Like
 Reageer
 Karakter: Woody Deze tekenpoppeke was in opdracht van re-lion gemaakt voor een programma die met motion-capture data-werkt. Het complete karakter is vanaf scretch binnen 2 uur gerealiseerd.
 Like
 Reageer
 Object: Tank Deze tank met bemanning moest in opdracht van re-lion ontwikkeld worden in 4 dagen. De tank werd gebruikt in een simulator die tijdens Itech 2006 in Londen werd getoond.
 Like
 Reageer
 Karakter: Sandra 2.0 Dit is Sandra. Sandra is in opdracht gemaakt voor Keep IT Simple Software voor de AV-dagen in Utrecht. Deze herziening was mogelijk door verbeteringen in de motion-capture software van het bedrijf.
 Like
 Reageer
 Architectuur: De Brandweer Een project waar Yeroeni en ik in het eerste studiejaar van KNT samengewerkt hebben. Binnen twee weken was er een complete animatie rondom en in het nieuwe gebouw. De animatie is tijdens de eerste steenlegging van de renovatie/verbouwing van een oud Stork gebouw getoond. Dit gebouw zou een nieuwe functie krijgen. Een architect had een ontwerp gemaakt waarmee de monumentale onderdelen van het gebouw bewaard bleef en toch een functie als brandweerkazerne kon vervullen. Dit gebouw is sinds 1999 te bewonderen in Hengelo.
 Like
 Reageer
 Karakter: Sandra Dit is dan een game-model die in 3 dagen tijd is ontwikkeld voor de AV-dagen in Utrecht&#44; in opdracht van Keep IT Simple Software. Dit karakter fungeerde als een van de eerste testmodellen van het motion capture software pakket van Keep IT Simple Software.
 Like
 Reageer
 Test het nieuwe forum Het nieuwe forum is open voor wat testjes. Mocht je mee willen doen aan de test. Probeer dan op het nieuwe forum te reageren met afbeeldingen of filmpjes, wijzig wat en sla het opnieuw op.

Het nieuwe forum is geen layout die gewijzigd is. De hele website is opnieuw geschreven.

Mochten er wat problemen opduiken, neem dan contact op via: http://www.3dhype.com/default.asp?site=about.asp?info=contact

Het testonderwerp op het nieuw forum: http://php.3dhype.com/index.php/onderwerp/3076/1

Oja, omdat het in een andere programmeertaal is geschreven, moet je opnieuw inloggen om te kunnen reageren.
 Like
 Reageer
 De Geschiedenis van 3d Studio Max Underground heeft een interview gehouden met Tom Hudson, een van de hoofdontwikkelaars in den beginne van 3d Studio. Erg interessant interview met leuk videofragment van een van de eerste prototypes.

http://www.maxunderground.com/archives/010637_the_history_of_3d_studio.html
 Like
 Reageer
 Nieuwe features Maya 2011 Nieuwe Features Maya 2011
 Like
 Reageer
 Nieuwe features 3ds Max 2011 De nieuwe features van 3dsmax 2011
 Like
 Reageer
 Maxscript stereoscopic in viewport
for i = 1 to 500 do
(
viewport.pan -10 0
meditMaterials[1].Diffuse = color 255 0 0
completeredraw()
viewport.pan 10 0
meditMaterials[1].Diffuse = color 0 255 255
completeredraw()
)


Hier een maxscriptje wat ik uitprobeerde voor de fun. Het werk grappig, maar is niet functioneel. Als je een brilletje hebt dan zou je het voor een paar seconden je werk in 3D kunnen zien. Het is crappy, want hij kiest het eerste materiaal en maakt daar om en om twee kleuren van. Hij offset de geactiveerde viewport heen en weer. Niet helemaal kloppend, maar wel leuk.
 Like
 Reageer
 3dhype op twitter Sinds kort is 3dhype ook op twitter te volgen. Mocht je twitter al gebruiken, dan kan dit waarschijnlijk ook van goed pas komen. Mocht je twitter nog niet gebruiken, dan is dit misschien wel een mogelijkheid om er kennis mee te maken. Mocht je de rss feed gebruiken van twitter dan raad ik je aan de rss feed van 3dhype zelf te gebruiken.

Twitter: http://twitter.com/3dhype

RSS: http://www.3dhype.com/blog.asp
(let op: dit wordt binnenkort http://www.3dhype.com/feed.php)
 Like
 Reageer
 Een stukje Afghanistan-Quala Sinds vandaag een virtuele trainingruimte in elkaar gezet in +/- 4 dagen tijd. Het ging hierbij om het enteren van een Quala. Een quala is een ommuurde woning, die vooral in Afghanistan veel voorkomt.

Dit plaatje komt uit onze editor, dus er zit nog geen mist, lamp en lamp in. De quala in het midden is het centrale gedeelte waar het om gaat. De rest van de omgeving kan niet worden betreed. Het is een -game- omgeving en alles wat je er ziet is realtime.
 Like
 Reageer
 Restore Window als je aan het renderen bent Waarschijnlijk is iemand hier al lang achter, maar ik kwam er laatst pas achter.
Wanneer ik met 3ds Max aan het renderen ben, komt het wel eens voor dat ik naar mijn bureaublad wil. Op dat moment wordt 3ds Max geminimaliseerd en kan na die tijd niet meer gemaximaliseerd worden. Tenzij het klaar is met renderen.

Nu wil ik natuurlijk zien hoe ver het is met renderen, hoe lang het nog duurt etc. En het lukte me om 3ds Max tijdens het renderen geminimaliseerd te voorschijn te krijgen in een zichtbaar window. Door in plaats van Restore of Maximize te klikken (met rechtermuisknop op het max balkje in de taakbalk) Kies je Cascade/Trapgewijs (rechtmuisknop op taakbalk). Misschien lukt het de eerste keer niet, maar 2e keer vast wel.

Ik vond het in ieder geval handig.
 Like
 Reageer
 Blender 2.5, het volgen waard! Zeg nou zelf, het is toch mooi om te zien hoe Blender groeit! Check het filmpje.

De interface update realtime, zonder dat een tool je scherm bevriest. Wil je het zelf proberen, download dan een build van GraphicAll.org. http://www.graphicall.org

Bron: http://www.blendernation.com/2009/06/13/blender-25-got-flexible/
 Like
 Reageer
 Arabische persoonlijkheid Bij re-lion ben ik op dit moment gezet op het maken van een arabisch persoon voor een simulatie. Op dit moment zit ik nog wat te schaven in zbrush, dus hier een stukje waar ik tot nu toe ben.
 Like
 Reageer
 3dsmax 2010 nieuwe features, videos. Autodesk heeft op youtube enkele feature demos online gezet. Ik heb ze even op een rij gezet. Autodesk heeft zijn eigen youtube kanaal geintroduceerd: http://www.youtube.com/view_play_list?p=E8A25220E87A13A9
 Like
 Reageer
 Videohoek Bij deze de videohoek geopend. Zijn er opvallende video's? Youtube en Vimeo worden op dit moment ondersteund.
 Like
 Reageer
 Transformers 2 trailer Kun je niet wachten? Hier de Transformers 2 trailer:

http://movies.yahoo.com/movie/1809943432/video/12063123
 Like
 Reageer
 Global Game Jam: Meedoen? We zijn bezig groepen te maken van 5 tot 6 personen om een weekend lang in Utrecht of Antwerpen te freaken. Wie heeft er zin in? Voor meer informatie:

http://www.nlgd.nl/fog/content/blogcategory/40/396/lang,en/

http://www.3dhype.com/news_item.asp?id=1027
 Like
 Reageer
 Pepeland brengt 2d animatie dichter bij 3d animatie Ik vond dit wel het vermelden waard. Pepeland heeft zijn tool vrijgegeven om met Maya en Blender een animatie bij te werken. Maya voro de basis en Blender voor de finetuning. Ja je leest het goed. Check deze video, want het werkt geestveruimend!


Op zijn website geeft hij sinds vandaag de scripts vrij:
http://pepeland.com/
 Like
 Reageer
 3dsmax: Book Rigger Script Vet handig script om een boek te animeren. Ik denk dat dit wel handig is voor meerdere mensen. Het script is te downloaden op Scriptspot:

http://www.scriptspot.com/3ds-max/book-rigger
 Like
 Reageer
 verwijderd verwijderd
 Like
 Reageer
 Zbrush UV-Mapping in 3dsmax Zbrush heeft een eigenaardige manier van uv-mapping. En waarschijnlijk ook alleen maar handig in Zbrush. Maar als je dit ook in 3dsmax wil, puur voor unieke texture coordinaten en op elke poly dezelfde hoeveelheid pixels en voor het exporteren naar zbrush, heb ik vandaag een script geschreven die dit kan. Ik weet niet of ik over het hoofd zie, dus als mensen het willen testen, graag.

Waar moet je rekening mee houden:

Zorg voor een Editable Poly
Zorg voor een object wat alleen uit vierkanten bestaat. Hij geeft al een melding wanneer je driehoeken hebt, meerhoeken dan 4 geeft hij nog niet aan, maar is makkelijk toe te voegen.
Dit is namelijk een eis van Zbrush.

Tip: doormiddel van een Meshsmooth modifier heb je snel een model in vierkanten. Het resultaat van een Meshsmooth modifier geeft altijd vierkanten.


Hoe werkt het:
Selecteer 1 object.
Ga naar menu > MAXScript > Run Script...
Plaats daarna een UVW Unwrap over het object om te kijken hoe de UV coordinaten eruit zien.


Download: http://www.3dhype.com/scripts/ZbrushMapping.zip
 Like
 Reageer
 nv4_disp.dll problemen 3dsmax Met wat geknutsel in Blender, wilde ik het eindresultaat inladen in 3dsmax in het formaat obj. Met de performance enhancements die mij belooft waren in 3dsmax 2009, en met mijn nieuwe videokaart, nvidia 8800 GT, ging ik ervan uit dat 3,5 ton aan polygonen een peulenschilletje moest zijn.

Maar helaas.

Een blauw scherm dook op met een nv4_disp.dll error. Jammer, was mijn reactie...

Blender kon dit model toch goed behappen, terwijl 3dsmax erbij neerviel inclusief een blauw scherm. Ik vond via google helemaal niets wat me hielp. Ook niet op het nvidia forum (die hebben het alleen maar over spelletjes). Autodesk heeft ook niet wat relevants online voor dit probleem, dus mijn boeren verstand moest maar eens geraadpleegd worden.
Na enkele uren ben ik er dan ook achter gekomen dat wanneer ik het model omzet naar editable poly (in plaats van editable mesh) het scherm ontstond. Met een kronkel en wat hersenspinsels dacht ik even aan een d3dx cache in de viewport preferences. Wanneer ik deze uitschakel, kan ik wel gewoon werken met het model. Helaas wel wat langzamer, maar mijn computer en 3dsmax blijven draaien.

Wat het probleem echt zal gaan verhelpen is mij nog niet duidelijk. Het is een vreemde workaround waarmee ik het "stabiel" heb gekregen. Hopelijk kom ik ooit tot een echte oplossing.
 Like
 Reageer
 Sculpten in Blender Al een tijdje zit de sculpt functie in Blender. Het bevat dezelfde basic tools als Zbrush en Mudbox. Nu ben ik er eens naar gaan kijken en het is even wennen, maar binnen een paar minuten heb je het al redelijk in de vingers. Zie hier het resultaat. Rechts is het eindresultaat, en links is een base mesh die ik gedownload heb van pixologic. In totaal heb ik niet meer dan 30 minuten aan besteed.

Enige toevoeging in Blender zou een texturepaint functie zijn. Ondertussen is Blender Foundation op dit moment (na Big Buck Bunny) druk bezig om de sculpt tool verder te verbeteren. Ik ben benieuwd wat ze er aan verbeteren, want het nu al een goede tool.
 Like
 Reageer
 Mental Ray Interieur Mijn broer is nogal van de bouwtekeningen, en dus heb ik er een kunnen bemachtigen. Ik heb hier in de galerij altijd versteld gestaan van de realistische belichtingen, maar zelf nooit echt er in verdiept. Oke, kon af en toe wel tips geven, maar had zelf nooit echt een relaxed resultaat, of had het geduld niet. Nu met nieuwe hardware heb ik sneller resultaat en dus wat uitgeprobeerd. Het is nog niet af, dus rustig aan met je commentaar

Bijvoorbeeld:
De achtergrond is nog niet meegerenderd.
De aankleding is kaal

Maar waar wel commentaar opgeleverd mag worden is:
Materiaal gebruik
Belichting
En andere zaken die ik vergeet en jij direct ziet.
 Like
 Reageer
 Screenshots 3dsmax 2009 Bij deze een paar screenshots van 3dsmax 2009.

Deze hieronder laat zien dat de interface voor mijn doen flink vervuild is met onzinnige tools die ik als eerste uit heb gezet. Een snelle gadget om "makkelijk" door een wereld te navigeren en een tool om in alle hoeken te springen. Misschien handig voor een enkeling. :-,
 Like
 Reageer
 3dsmax 2009 video's http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/item?siteID=123112&id=11007364

Niet veel aan toe te voegen eigenlijk. Dit zijn enkele features uitgelegd door Jose Jalapeno on a Stick. Voor meer video's van Jose Jalapeno, check deze link:


 Like
 Reageer
 Leopard 2 A6 NL (Simulator model) Hallo,

Ik ben op dit moment bezig met de Leopard 2 A6 tank met de Nederlandse kleuren. De tank is nagebouwd vanaf fotomateriaal en een tekening van een bouwpakket van Revell. Mij werd gevraagd om zo'n tank te modellen, maar waarvoor het gebruikt wordt is nog onduidelijk.

Het model bestaat uit 13.000 polys
Mapgrootte nog niet bekend, maar zal hoogstwaarschijnlijk uit 3 textures bestaan:
trackinside: 64x256
tracks: 128x256
body:2048x2048

De textures zijn nog niet compleet, het zal een behoorlijke paintjob worden.
 Like
 Reageer
 Madcar, gratis plugin voor 3dsmax Een gratis plugin voor 3dsmax om een auto te riggen.

http://www.karba.eol3d.com/Plugins/MadCar/
 Like
 Reageer
 Nieuwe Wiimote hack, maak een multitouchscreen van je laptop http://www.gearlog.com/2007/12/incredible_wiimote_hack_create.php

Johnny Chung Lee is momenteel een afgestudeerd PhD student gespecialiseerd in Human-Computer Interactie. Zijn onderzoek belangen zijn het creëren van technieken die de toegankelijkheid van technologie beduidend kunnen verhogen.
Zo heeft hij onlangs de wii-mote als onderdeel van een lowcost multi-touch screen en als digitaal whiteboard doen fungeren. Hij is op dit moment bezig om software te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat we facial mocap kunnen doen met een wii-mote.

Ik ga hem binnenkort uitproberen.
 Like
 Reageer
 3dsmax 2008 UV channels workaround Sinds 3dsmax 2008 kun je niet meer met UVW unwrap tussen de verschillende UV kanelen switchen. Tenminste, niet zoals we gewend waren door simpelweg van kanaal te veranderen.

Nu kopieert hij automatisch de standaard UV coordinaten naar het gewenste kanaal. De messagebox "OK to switch to new Map channel?" is hierbij verdwenen. Maar door daarna op Reset UVW's te klikken, gebruikt hij de opgeslagen UV coordinaten.
 Like
 Reageer
 3dsmax 2008 select by name, sneller laten reageren Voor de mensen die 3dsmax 2008 hebben geïnstalleerd en zich ergeren aan de traagheid van de "Select by Name" optie, oftewel sneltoets H, is hier een manier:

Open "Select by Name" en haal elke kolom eruit die je niet nuttig vind. Door de kolomnaam te slepen buiten het window. Wanneer je alleen de namen overhoudt, is hij bijna net zo snel weer als ooit in 3dsmax 9.
 Like
 Reageer
 Antarctica nu ook online Vanmorgen was NASA in het nieuws met de uitwerking van Antarctica. De link leidt naar een landkaart van Antarctica.

http://lima.usgs.gov/
 Like
 Reageer
 Museum voor Communicatie opent de ogen van bezoekers
Op 12 oktober 2007 opent de tentoonstelling Eye Opener – de kracht van beeldtaal in het Museum voor Communicatie te Den Haag. De tentoonstelling laat zien hoe grafisch ontwerpers wereldwijd communiceren met een taal die we allemaal (vaak onbewust) kennen: beeldtaal. Logo's, iconen, pictogrammen en foto's; beeldtaal wordt ingezet om het publiek te verleiden, te informeren en tot actie aan te zetten. Dat dit veel verder kan gaan dan een mooi fotomodel en een simpele verkoopleus, blijkt uit voorbeelden als Diesel en Benetton, de anti-reclame van Adbusters en het kritisch gebruik van grafische iconen. De open en interactieve tentoonstelling van curator Max Bruinsma en ontwerper Ed Annink, in samenwerking met het Museum voor Communicatie, vraagt ook een actieve bijdrage van de bezoeker. Eye Opener – de kracht van beeldtaal opent letterlijk de ogen en maakt de bezoeker beeldbewuster. De tentoonstelling is tot eind 2008 te zien.


Dit nieuwsbericht kreeg ik van Ruben Sinkeldam.
 Like
 Reageer
 Like
 Reageer
 Hoe hygienisch ben jij? Als computerfanaat zit je natuurlijk veel achter de computer. Maar heb je ook ooit nagedacht hoe smerig je toetsenbord kan zijn? Om precies/ongeveer te weten hoe smerig het is, is hier een link met een aantal vragen.

http://www.justsayhi.com/bb/keyboard

De hoogste score krijgt een pot dreft. :-p
 Like
 Reageer
 Like
 Reageer
 Tin Man Trailer


Meer volgt.
 Like
 Reageer
 Goede video tutorials voor After Effects http://www.videocopilot.net/tutorials.html

Tja, wat je wel eens tegenkomt als je aan het surfen bent.
 Like
 Reageer
 Handige Software Ik vond dit op CGtalk:

http://dan59314.myweb.hinet.net/

Deze webpagina heeft interessante software, alleen was het al om allemaal thumbs op meerdere pagina's uit te printen. Je kunt ook 1 foto laten maken uit meerdere foto's, nou ja, klinkt nu krom, maar kijk maar hier:
http://dan59314.myweb.hinet.net/Tutorials/ThumbCollection.html

Ik heb er ooit naar lopen zoeken.

Voordeel: dit is gratis.
 Like
 Reageer
 Wegens omstandigheden Borrel verplaatsen Deze week was de bedoeling an mij om wat te organiseren voor 6 oktober. Nu ik met een griepje thuis zit, zie ik het niet voor me alles nog te kunnen regelen en of ik zaterdag zelf wel aanwezig ben. Hierbij stel ik voor de borrel te verplaatsen naar een andere dag. Mijn excuses.
 Like
 Reageer
 Iemand dit gezien: Crazybump Het leven wordt er steeds makkelijker op:

http://www.crazybump.com/

 Like
 Reageer
 Revell website bevat blueprints Wie vroeger modellen bouwde van plastic, weet de naam Revell nog wel te herinneren. Het bedrijf heeft op zijn webpagina alle modellen staan die te koop zijn. Een paar modellen bevatten Instruction Sheets die vaak complete "blueprints" bevat.

Dus als je blueprints zoekt, kijk dan eens naar:
http://www.revell.de/en/
 Like
 Reageer
 Tractor Ford 8770 Hallo mensen,

Bij re-lion heb ik dit de afgelopen 2 dagen in elkaar gezet. De tractor zal gaan rijden in een rijsimulator. De ruiten zijn nog niet interessant, maar er zal een silhouet te zien zijn van de bestuurder in mesh. Ook zal het reflecteren.
 Like
 Reageer
 3dsmax en Wii mote Ik hoop dat het gaat werken. Gisteren is het mij gelukt om mijn Wii-mote (ja, ik heb een Wii) te koppelen met mijn PC en kan de mocap-data gebruiken als muis. Nu weet ik dat je je muis kunt gebruiken als mocap input device in 3ds Max zonder extra software.
Op dit moment is het nog een wilde droom, maar het zou mooi zijn als ik mijn Wii-mote zo kon configuren dat ik de bewegingen kan opvangen in 3ds Max.

Een projectje voor morgen. Ik zal dan ook meteen laten zien hoe en wat.
 Like
 Reageer
 3Dstudio user event Binnenkort komt er weer het onmisbare evenement van 3dstudio. Dit keer in hartje Utrecht waar 5 zalen gevuld zullen worden met verschillende sprekers. Er zal er aandacht besteed worden aan 3ds Max 2008 en Maya 2008. Normaal duurde dit evenement 1 dag, maar nu heeft Joep van der Steen gekozen om er 2 dagen van te maken.

Het evenement is op 13 en 14 september en inschrijven is nog steeds mogelijk:
http://eue.3dstudio.eu/
Kosten:
1 dag: 75,- euro
2 dagen: 125,- euro
 Like
 Reageer
 Ratatouille gezien? Ik ben gisteren naar de film Ratatouille geweest. Het was een ervaring. Transformers/Harry Potter/Shrek3 en ander films waren inderdaad ook mooi, maar Ratatouille was toch wel het neusje van de zalm. De hoeveelheid liefde een handjevol polygonen kon opnemen was voor mij tot nu toe dusver onbekend. De film was een flink grappig/emotioneel en het had een mooie boodschap. Ratatouille had gewoon alles, waarin Transformers, Shrek3 en zelfs Harry Potter te kort in waren geschoten.

Wanneer de DVD uit komt, zal het hoesje een mooi plekje krijgen.
 Like
 Reageer
 Pidgin: Goed alternatief voor MSN messenger Pidgin, voorheen beter bekend als Gaim, is sinds kort uit en het werkt naar mijn idee prima. MSN messenger, Yahoo messenger en ander IM proggies zijn meestal volgeladen met reclame, zwaar voor de processor en het geheugen. Gaim heeft dat stukken minder en moet zeggen dat het tot nu toe nog fijn werkt ook.

Met Pidgin kun je MSN, Yahoo, GoogleTalk en nog vele andere IM's instellen, zodat je maar 1 programma nodig hebt om je contacten te spreken. Pidgin is te krijgen voor Windows en Linux en Unix

http://pidgin.im/pidgin/home/

 Like
 Reageer
 Nieuwe trailer/teaser van WALL-E Ik vond dit, had even geen tijd om er een nieuwsbericht van te maken. Like
 Reageer
 Iemand bekend met G-rekeningen? Ik was laatst op een feestje, die mij iets vertelde over een G-rekening. Een G-rekening is een Geblokkeerde rekening die speciaal is ontworpen voor opdrachtgevers en uitvoerders. Wat mij is verteld is dat het verschuldigde bedrag voordat de opdracht wordt uitgevoerd op een G-rekening komt te staan. Dit geld blijft van de opdrachtgever, maar hij kan er niet meer bij. De uitvoerder kan op dit moment ook alleen maar inzien in de rekening of het geld aanwezig is. Wanneer de opdracht is afgerond, wordt de G-rekening opgeheven en is het geld op dat moment van de uitvoerder.

Erg handig als je zekerheid wil hebben. Opdrachtgever heeft een zekerheid dat wanneer de uitvoerder niet in staat is de opdracht te voltooien, het geld weer terugkrijgt. Dus voor beide partijen heeft het alleen maar voordelen.

Wie heeft hier ervaring mee? Ik ben zelf al naar de bank geweest om informatie aan te vragen, het lijkt me in ieder geval interessant genoeg om hier aandacht aan te besteden.
 Like
 Reageer
 Nederlandse Molen voor Simulator Op mijn werk van ik de afgelopen 2 dagen druk geweest met een heuse molen. Deze molen zal ingezet worden in een of meerdere simulatoren. Opzich is de molen klaar, en ik mag er geen tijd meer aan besteden. De molen is zonder blueprint en alleen van een berg foto's opgemaakt.
 Like
 Reageer
 Mental Ray en Orthographic Projection Ik ben er al een paar uur aan het stoeien om een parallele FOV (0 graden dus) te krijgen en daaruit een goede render te krijgen. Ik krijg het idee dat Mental Ray dan niet kan bepalen welke normalen nu frontaal zijn en welke niet. Ik render met Final Gather en een Sunlight System.

Ik laat het even zien met een voorbeeldje:
 Like
 Reageer
 Interesse in een 3dhype - buiten tekendag? Ik fietste vandaag door het Twickelse Bos en kwam tot een idee. Het lijkt me wel interessant om met meerdere mensen (3dhype leden) een dag door te brengen op een locatie waar je met kladblok, klapstoeltje, handvol potloden en wat versnaperingen gaat schetsen. Natuurlijk moet de locatie interessant genoeg zijn, en/of we misschien modellen kunnen regelen.

Ik wil weten of hier interesse voor is vanuit 3dhype. De belangrijkste punten van zo'n dag even op een rij:
- tips en trucs delen op het gebied van schetsen
- het spektakel zal buiten moeten afspelen, uiteraard moet het mooi weer zijn.
- met wat versnaperingen moet het lukken om een dag uit te houden in de buitenlucht.
- laptops/handhelds zijn verboden
- eventueel foto camera's meenemen om daar misschien ook wat mee te doen.

Heb je interesse? Zet het er onder met eventueel extra ideeen.
 Like
 Reageer
 Tutorial - Blender als Compositing programma gebruiken Velen kennen blender als een 3D modelling en animatie programma, maar het kan nog meer. Zoals het compositing onderdeel van Blender is zeer interessant.

Om mezelf een beetje wegwijs te maken in Blender ben ik gaan dwalen in de software en kwam er zo achter hoe je blender kunt gebruiken als compostingprogramma. Om dit met jullie te delen, heb ik hier een kleine tutorial die elke stap zal uitleggen aan de hand van een aantal afbeeldingen.

Blender Interface
Ik gebruik bij deze tutorial de versie 2.44, de nieuwste die ik kon krijgen voordat ik deze tutorial schreef. De interface zit er niet heel onvriendelijk uit, maar er zijn wel een paar dingen die opvallen.
Er zijn teveel knoppen en invoervelden tegelijkertijd op het scherm waardoor de eerste aanblik choas lijkt. Maar als je een paar keer ermee gespeeld hebt, lukt het je om er door heen te kijken. We beginnen dus maar met het scherm, zoals hij standaard opstart.
 Like
 Reageer
 Blender als Compositing programma Ik heb even zitten zoeken in de interface van Blender, maar ik kwam erachter dat je van Blender een mooi standalone compositing programma kunt maken, samenwerkend met je huidige 3D software. Je kunt image-sequences inladen, bewerken en opslaan. Via een node-based interface kun je filters toepassen, andere afbeeldingen, films toevoegen.

Mocht er interesse zijn als ik een kleine tutorial erover schreef hoe je de interface aanpast in blender tot je een soort van Combustion op je scherm hebt staan, dan zal ik vanavond een beginnetje maken.
 Like
 Reageer
 Wie gaat er naar Adobe Live Ik wilde even weten wie er misschien interesse heeft in het evenement Adobe Live wat wordt beleefd in Amsterdam Rai achterin mei. In de agenda is het al een tijdje opgenomen en qlnsibr had het al aangeven in het nieuws onderdeel van de site (bedankt qlnsibr).

Mediamonkey en ik hebben al bedacht om er naar toe te gaan. Welke datum precies hebben we nog niet bepaald maar interesse is er zeker. Niet vergeten dat dit evenement gratis is en het best gezellig kan zijn als we met een groep door het evenement struinen.

Dus wie?

 Like
 Reageer
 3dhype iCal Evenementen agenda Er schijnt behoefte te zijn voor een evenementen agenda. Om nou iedere keer naar een webpagina te gaan voor deze agenda, leek me overbodig, vandaar dat ik gekozen heb voor een iCal agenda. Deze agenda kun je samenvoegen met je huidige agenda programma als deze iCal ondersteund. Ook gmail ondersteund dit formaat.

De agenda zal alleen evenementen bevatten die 3D gerelateerd zijn. De evenementen zullen veelal gericht zijn op Nederlandse bodem, maar er zullen ook internationale evenementen, indien interessant, opgenomen worden.

De agenda zal nu nog even alleen in deze thread te vinden zijn, maar zal zsm opgenomen worden in de interface van 3dhype onder downloads, waar tegelijkertijd ook de RSS feeds te vinden zullen zijn. Het iCal bestand is te vinden op deze URL:

http://www.3dhype.com/agenda.ics

Als er evenementen zijn die toch nog vergeten zijn, kunnen deze hier gemeld worden.
 Like
 Reageer
 Props voor Leger simulatie Hierbij een projectje vanuit re-lion. Een vrachtwagen, 4 soldaten waarvan 3 gewond en een boxer, een nieuw soort tank-achtig ding op wielen, waarvan helaas geen blueprints te vinden was.

Alle onderdelen zijn door mij gemoddeld, geunwrapped, getextured en gerigged. Ze zullen voorkomen in een trainingsimulatie. De render is gewoon Mental Ray, dus niet ingame. Ook zijn de posities voor de lol, dus daar is weinig aandacht aan besteed.
 Like
 Reageer
 Grote opkomst Joep van der Steen Mental Ray workshop Het was afgelopen maand bekendgemaakt op de 3dhype dat Joep van der Steen, bekend van 3dstudio.nl, een signeer sessie hield. Hierbij wilde hij het niet laten en voegde er een dusdanige Mental Ray workshop aan toe. Vandaag in Rotterdam in Donner was een presentatie ruimte waar (ruime schatting) zo'n 80 mensen op afgekomen waren. Het verhaal was duidelijk en zonder problemen te volgen, met fatsoenlijke uitleg in 3D-artiest-taal waardoor Mental Ray nog beter begrijpbaar is geworden.

Waar het eigenlijk om ging was het boek, met een vlugge blik die ik er in heb geworpen, ziet het er overzichtelijk uit en is het zeker te zien als de "missing link" tussen mental ray en 3D'er. De taal is in het engels maar is begrijpelijk geschreven. Alles wordt uitgelegd tot op de kleine details, om Mental Ray volledig te beheersen.

Dit even als snelle verslaggeving van de dag in Rotterdam, meer zal van de week in een artikeltje worden verwerkt.
 Like
 Reageer
 3dsmax 9 draaiend op Vista Het is mogelijk, maar het is nog even niet aan te raden om volledig over te gaan op Vista, maar ik kon gewoonweg niet wachten. Met mijn nieuwe aanwinst, Laptop + Vista Home Premium ben ik aan de slag gegaan met 3dsmax draaiend te krijgen op Vista. Hier mijn omwegen:

Met de eigenschappen van het 3dsmax icoon kun je nog steeds, net als in Windows XP een Compatibiliteit invoeren. Zet deze op Windows XP SP2.

Voor viewport prestaties (ja, het werkt met Directx) moet je de Bureaubladsamenstelling uitschakelen

En als laatste in de eigenschappen: om toegang te krijgen, zorg je ervoor dat je dat je 3dsmax als Administrator uitvoert, vinkje onderaan de lijst.

En hup, 3dsmax 9 werkt onder Vista. Fantastisch!

Vergeet niet, als je een Nvidia kaart hebt, om de laatste forceware te downloaden. Deze hebben DirectX verbeteringen die het nog ietsjes beter maken. De prestaties vind ik nogal tegenvallen onder Vista, maar het werkt iig sneller dan op mijn oude PC.
 Like
 Reageer
 3ddy weekje afwezig He allemaal, ik deel jullie even mee dat ik een weekje er tussen uit ga. Ik zit deze week in Zweden, Orsa. Met andere woorden: middle of nowhere.
 Like
 Reageer
 Meningen over Vista? Alsof er nog niet genoeg gekletst wordt over het nieuwe Vista... Hier een onderwerp waar je je mening kunt uiten, informatie kunt delen etc.
 Like
 Reageer
 Karakter, voor een opdracht Dit karakter moet binnenkort een adviesbureau belichamen. De schets is van Design'ed, ontworpen in opdracht van 3ddy. Het hoofd is gemoddeld door 3ddy. Ja 3ddy is een bedrijfsnaam.
 Like
 Reageer
 Bevindingen van 3DCreative en 2DArtist magazines 3dhype is, zoals jullie konden lezen, reseller van de magazines 3DCreative en 2DArtist. Natuurlijk wil ik meerdere meningen hier over horen, wat jullie van de magazines vinden, wat jullie van de mogelijk vinden, en of jullie nog meer ideeen hebben.

Laat me het weten.
 Like
 Reageer
 Chinook CH47 model voor realtime training simulatie Ik ben dus van de week bezig geweest met een snoek (spreek uit: chinook?) En dit is op dit moment het resultaat. Het is voor een realtime training simulatie met een militair doel.

Hij heeft nog geen texturescoords, maar dat is voor na de jaarwisseling.
 Like
 Reageer
 Adobe denkt meer in de richting van de DTPer Aangezien ik wel eens zit te tweaken met kleurenschema's, adobe komt met een (vind ik) vette tool om je kleurenschema's te kiezen.

http://kuler.adobe.com/
 Like
 Reageer
 Blender FLuids in 3DsMax en Maya Check, ik heb het voor elkaar gekregen. Super tof dat Blender meer in het zicht is gekomen voor mij. Met Fluids te exporteren heeft het iets meer nut voor mij om me in Blender te verdiepen. Hier een voorbeeld, de knowhow komt er aan
 Like
 Reageer
 Maxscript: Hoe sluit ik een textbestand na het bewerken Hoe sluit ik met maxscript een text bestand als ik met Maxscript een file heb gemaakt, geopend bewerkt. Ik kan het bestand niet verwijderen na die tijd omdat Max hem nog vast houd op een 1 of andere manier.
 Like
 Reageer
 Probleem: Max centreert bij creatie objecten (recover van cesar west) Cesar West plaatste voor de databasefout een vraag hoe het kon dat 1 3D Studio Max alles op het nulpunt zette wanneer je een object maakte.

Hij had er een langer verhaal van gemaakt... ?-)
 Like
 Reageer
 Maxscript Framenummers (recover) Ach ja, nog een keer de aandacht... Framenummers render effect max script is nu te downloaden van de scriptpagina: http://www.3dhype.com/scripts.asp?page=1
 Like
 Reageer
 Animatie voorbeeld Ja, ik ben er een beetje trots op, maar goed, we kunnen nu animaties uploaden en dit is dan een voorbeeld:

De animatie kan pas gezien worden als je ingelogd bent en wanneer je het 3dhype logo hebt aangeklikt om bandbreedte te kunnen besparen.
 Like
 Reageer
 Snelheidscontest GEFLEST Wie meedoet, mag zijn werk hierin plaatsen. De contest duurt tot 12 november
 Like
 Reageer
 3dsmax 9 bugs... We hebben op het werk eindelijk 3dsmax 9 gekregen. Het karige pakketje doet niet echt lijken op een flinke inverstering, maar sinds Autodesk mag je ook niks meer verwachten met fancy doosjes. Nu kwam het gewoon in een bruine envelop...

Na opening en installatie van 3dsmax 9 kwam je al gauw tot de ontdekking dat ze wel iets meer aandacht hadden besteed aan de voorkant. Een plaatje met 2 slangen die een 9 vormen die de naam Pascal Blanche draagt, een ervaren 3D artiest. Met frisse moed zie ik 4 viewports tevoorschijn komen en wil direct alle mogelijkheden uitproberen die ik tijdens de demo dagen heb gezien. Als eerste maar eens de Procutter. Na wat klikkerdeklik was mijn bureaublad weer te zien: error, "3dsmax 9 is inderdaad sneller geworden" dacht ik bij mezelf.
Om toch productief te zijn op het werk ging ik aan de slag met een klus die al een tijdje loopt. Zonder problemen en zonder resave dialoogje kon ik direct aan het werk met mijn maxfile. Terwijl ik wat materialen aanpas weer het bureaublad... error.

We wachten wel weer op een servicepack. Mijn conclusie in 5 uur met 3dsmax 9 is dat het niet stabelier is maar wel goede features heeft. Waar ik echt verliefd op ben is de projectmappen structuur, dat ze dat niet eerder hadden kunnen bedenken.
 Like
 Reageer
 3dhype zoekt afbeeldingen voor artikel in Publish He 3dhypers,

Sinds kort ben ik geinterviewd door een auteur van Publish, een maandblad wat menig studio op de planken heeft liggen. 3dhype heeft de eer gekregen om in dit blad beschreven te worden. Ze vroegen alleen nog wat werk om bij het artikel te plaatsen. Omdat 3dhype niet zomaar afbeeldingen laat plaatsen zonder uitzonderlijke toestemming van degene die de rechten bezit, hier een oproep:

Heb je werk in de galerij geplaatst en wil je dat ook meegepubliceerd krijgen met het artikel van 3dhype. De afbeeldingen moeten wel een zodanige grootte hebben om afgedrukt te kunnen worden. Alle afbeeldingen worden bekeken en er zal een keuze gemaakt worden.

Alvast bedankt!

http://www.graficus.nl/index.php?page=350
 Like
 Reageer
 Skelet Referenties Hier wat skelet referenties, met dank aan re-lion bv.
 Like
 Reageer
 IBC 2006 verslagje Het was even wennen, maar er stonden maar 2 stands op het IBC wat ons 3-assige gevoelens prikkelden. Autodesk en Newtek. Afgelopen jaar heeft Autodesk zo'n beetje alles opgekocht wat voor hen interessant leek en dus is er geen Discreet en/of Alias stand meer, tevens flimbox had moeten wijken, maar dit mede dankzij Alias.
Kaal of minder druk was het daardoor niet, aangezien het IBC elk jaar de broadcasting industrie belicht. Veel aandacht kwam dan ook bij data-opslag, bewerking, verzending en en ontvangst van videobeelden. Om je een beetje een indruk te geven hoe het op 11 september eruit zag heb ik een paar foto's gemaakt:
 Like
 Reageer
 Wie gaat er naar het IBC Zoals de titel al luidde, wie gaat er naar het IBC

http://www.ibc.org
 Like
 Reageer
 2dhype online, wat is jouw mening hierover? Sinds kort is 2dhype in de lucht. Het domein is nog niet gekoppeld maar de site is al te bereiken via http://www.3dhype.com:82/
De site ziet er hetzelfde uit, alleen de content is anders. Dankzij de tweede community van 3ddy zal de applicatie door nog meer impulsen verbeterd worden. Ik zal nu nog geen beloftes maken, maar ik heb twee dagen in de week naast het weekend vrij om te werken aan de beide communities. Ze zullen dezelfde applicatie gebruiken die uiteraard van eigen hand is. Mochten er nog wensen zijn, huiver niet en plaats dit op http://www.3dhype.com/posts.asp?page=16&idcat=1&idforum=2&idthread=8 die onderhand de geschiedenis van 3dhype bevat.

Hier mag je je mening geven over het nieuwe broertje van 3dhype, 2dhype. En als je nog fanatieke 2d'ers kent, je weet de weg.
 Like
 Reageer
 Blender forum geopend Het Blender forum is geopend, dankzij de meeting op 15 april in Amsterdam met Elephants Dream bleek er veel vraag te zijn voor een Nederlandstalig forum voor Blender. Bij deze.
 Like
 Reageer
 EVENTS AGENDA: JUNI
Annecy 2006 Frankrijk, Annecy
Maandag 5 juni t/m Zaterdag 10 Juni (5 dagen)
info:http://www.annecy.org

NOVEMEBER
11de Holland Animation Film Festival Nederland, Utrecht
Woensdag 1 november t/m Zondag 5 november (5 dagen)
info:http://www.haff.nl

Nederlandse Game Dagen Nederland, Utrecht
Zaterdag 18 november t/m Zondag 26 november (9 dagen)
info:http://www.nlgd.nl/
 Like
 Reageer
 3dstudio.eu event was gezellig en een succes! Het 3dstudio.eu event in Bunnik onder Utrecht was een goed en gezellig event, wat leerzaam was voor de vele bezoekers. Zo'n 200 geinteresseerden waren vanuit heinde en verre gekomen om naar een 13 sprekers te luisteren, elke spreker met zijn eigen onderwerp.

Vanuit 3dhype, het was een topdag!
 Like
 Reageer
 3DHYPE MEETING AMSTERDAM ELEPHANTS DREAM 15 APRIL Zaterdag 15 April

12:00 CS Amsterdam

13:00 Montevideo

18:00 Een café

22:00 ongeveer het einde.

Als je ons zoekt, of je wilt later komen of je bent verhindert:
Tel: +31 6 109 78 312
 Like
 Reageer
 Overige Software forum geopend Bij deze, dankzij mslourens
 Like
 Reageer
 3dsmax | Materiallibrary MR en DS compatible Ik was lang aan het zoeken naar een carpaint. Nu ik een tutorial had gevonden op 3dkingdom.org,
http://www.3dkingdom.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=541 was ik verder gegaan met het aanpassen van deze material. Ook zijn deze materials compatible met Mental Ray en Scanline. De bibliotheek zal een mooie aanwinst worden op de huidige materials. Hou deze thread in de gaten want er zullen steeds meer materialen aan toegevoegd worden en tevens verbeteringen optreden na de eerste post. Persoonlijke bijdragen zijn natuurlijk van harte welkom.

Versie 0.1:
http://www.3dhype.com/downloads/materials/3dsmax/3dsmax8/3dhypev0.1.mat
 Like
 Reageer
 RSS nu ook voor het forum op 3dhype RSS is tegenwoordig niet meer weg te denken om op het internet van alles op de hoogte te blijven. Nu kun je met een simpel programmaatje al het nieuws en forum onderwerpen ontvangen. Met RSS Popper (open source) kun je zelfs in Outlook of Outlook express je RSS feeds lezen.
http://rsspopper.blogspot.com/2004/10/home.html

Met RSSbandit heb je een standalone applicatie die zeer veel weg heeft van Outlook en tot nu toe een van de betere gratis RSS readers is.
http://www.rssbandit.org/

De feed van het 3dhype forum is te vinden op:
http://www.3dhype.com/forumfeed.asp

Het nieuws van 3dhype is te vinden op:
http://www.3dhype.com/blog.asp

De RSSfeeds zijn ook te vinden op elke navigatiebar van het forum, te herkennen aan dit logo:
 Like
 Reageer
 re-lion website is gelanceerd re-lion, de nieuwe naam voor Keep IT Simple Software heeft nu zijn nieuwe webpagina online. Bij deze:

http://www.re-lion.com

Alle animaties zijn tot nu toe van mijn hand
 Like
 Reageer
 FF compleet off topic, Weissensee Nou om even compleet van de site af te wenden. Gisteren heb ik dan de Weissensee geschaatst, of te wel de alternatieve Elf stedentocht. Vandaar dat ik een periode niet online ben geweest en de leden om een 1 of andere reden niet meer toegevoegd kunnen worden door een sql error. De 200 kilometer zitten in de benen en ben er eigenlijk wel trots op. Compleet wat anders, maar goed tegen RSI.

 Like
 Reageer
 Voor mensen die nieuwsgierig zijn, Internet Exporer 7.0 Beta 2 deinstalleren... Er kwam een weekend voorbij waarin ik dacht, laat ik eens wat beta's uitproberen. Voor mensen die tweakers volgen, weten dat ze de IE 7.0 Beta 2 kunnen downloaden. Deze zal de gehele IE 6 vervangen en is niet te deinstalleren via het Configuratie schermpje Software.

Er zijn verschillende pogingen geweest zoals het installeren van IE 6 opnieuw, maar deze weigert daarna geinstalleerd te worden, omdat er al een nieuwere versie op het systeem staat.

Oplossing:
Ga naar systeem herstel. (te vinden onder bureau assesoires) En ga op de dag staan om terug te zetten naar die dag. En zonder problemen heb je je oude IE weer terug.
 Like
 Reageer
 Particle Flow render af en toe niet met Keep Apart Is dit een bekend probleem met Particle Flow? Ik heb een logo transitie gemaakt van 2 verschillende logo's.

Het ene logo valt uit elkaar in kleine bolletjes, de ander wordt nadat het uitgestuiterd is gevormd door dezelfde bolletjes. Ik heb nog problemen met de speed en met het aantal. Maar opzich moet ik daar zelf wel uitkomen denk ik.

Wie kan me zeggen dat met een 100.000 particles PF weigert te renderen als een keep apart gebruik.
 Like
 Reageer
 3D ontmoet premier Met een beetje trots laat ik deze foto zien, rechts zie je meneer Balkenende en links mijn boek, die ik in opdracht van re-lion (voorheen Keep IT Simple Software) in samenwerking met Vrest moest maken. Wel lachen om het zo te zien, vond ik...
 Like
 Reageer
 Terugblik 2005 Het einde van 2005 nadert, en voor je het weet zitten we in 2006.

Terugblik 2005, een verslag van het afgelopen jaar op het gebied van 3D in Nederland en erom heen. Producties zoals Films, Games, Software, Ontwikkeling en Technologie zijn de categorien. Laat je uit en bepaal zelf een lijst met wat jij zoal goed vond op het gebied van 3D in Nederland en omstreken (rest van de wereld)
 Like
 Reageer
 Apache Keep IT Simple Software Een apache voor militaire doeleinden. Lowpoly op 17770 polygonen. Texturing moet nog gebeuren. Maar hier alvast iets weer waar ik mee bezig ben.
 Like
 Reageer
 Verslag Socrates dagen. Gisterenavond hebben Mediamonkey en ik een tripje naar Amsterdam gemaakt (Enschede - Amsterdam = 2:20 uur reizen = 33 euro) Al rekening houdend met ons werk/tijd/terugreistijd/laatstetrein hadden we zelf een redelijk druk tijdschema. Gelukkig lag er niets aan de NS en heeft het ons netjes op tijd gebracht op de plaats van bestemming, Amsterdam CS. Daar aangekomen dachten we een snelle route te nemen door blindelinks/rechts door Amsterdam te lopen en zo nog wat culturele buurtjes op te doen. Onze bereking qua tijd klopte op de seconde na, inclusief een verdwaling kwamen we exact om 19:00 in de lift van de HFTA.

Pim van Socrates verwelkomde ons en Carl stootte mij aan. Met flink gesprek over de overname van Alias in Autodesk werd de sfeer gezellig. De speculaties en roddels vlogen in het rond maar uiteindelijk kwamen we tot bedaren om het maar gewoon af te wachten. Op naar de koffie en toen de zaal in. Een heuse bioscoopzaal was het toneel voor de presentaties.
http://www.socrates.nl

Met de veronderstelling dat Maya 7 werd uitgelegd op gameniveau, bleek dat Guerilla Games/Realviz/3Dcom en nog een partij (die we helaas moeten missen vanwege ons drukke schema) ook aanwezig te zijn. Mark Pammenter, directeur van Alias Europa Afrika en het Midden Oosten hield een inleidend verhaaltje over wat er precies gaat gebeuren in de presentatie. Ook stelde hij elke gebruiker van Maya gerust om te vertellen dat met de overname van Alias er niks voor de consument gaat veranderen. We zullen het zien Mark...

Mark verkondigde dat door de overname het juist beter zal gaan met Maya omdat het nu samen is met nog een goed pakket, 3D Studio Max. Beide zijn flinke concurenten van elkaar geweest en zelfs op forums waren religies ontstaan die hevig werden verdedigd. Toch schijnt Alias blij te zijn (overgekocht worden boert goed) door de overname zal het allemaal beter worden. Wat er nou precies beter gaat worden is helaas achterwege gebleven. Wat Mark wel kon vertellen is dat de volgende versie in ontwikkeling is.

Na het woordje van Mark, werd hij overgenomen door zijn compagnon (zijn naam is mij even ontschoten) en hij vertelde in perfect Engels accent zijn uitleg over maya. Een aantal nieuwe interface mogelijkheden werden uitgelegd en wat rendermanieren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om verschillende objecten in dezelfde scene te renderen met een andere Renderengine. Ook de koppeling van Photoshop en Maya, Illustrator en Maya en Layers werden netjes naar voren gehaald.
http://www.alias.com

Guerrilla Games mocht daarna zijn boodschappen doen en liet hierbij na een kleine intro de trailer zien van hun nieuwe ontwikkeling op de PS3. Met een render van Mental Ray or whatever zag de trailer er te goed uit voor een spelletje. Ook de interactie met de omgeving en de karakters mogen revolutionair genoemd worden. Het detail was teveel om te beseffen en al met al waren de meeste mensen verbaasd over het feit dat Guerrilla deze kwaliteit wilde bereiken in de games. Ik wens hen veel succes toe!
Ze lieten een deel van de keuken zien en hadden verassende manieren om shaders te combineren met de workflow van Maya. Ook een realtime skin shader was goed gelukt. Met de ontwikkeling van het nieuwe spel zitten ze nu op 70 man. Guerrilla Games recrute voor zo'n 30 a 40 man meer om het team te versterken.
http://www.guerrilla-games.com/

Realviz liet zien wat er te maken viel van 3 foto's van hetzelfde gebouw maar vanuit 3 verschillende hoeken genomen. In een paar minuten had hij de drie foto's gecalibreerd zodat hij doodleuk in de foto's kon modellen. Daarna nam hij automatisch de textures over en hup, hij had een nagenoeg realistisch gebouw voor ingame of achtergrond opvullingen. Dit programma heet Image modeller.
Ook was een tracking systeem getoond, Matchmover, en binnen vijf minuten had hij een filmpje van ongeveer 6 seconden getracked, zonder echt trackers handmatig in te voeren. Hij had een vlotte en zeer vrolijke presentatie.
http://www.realviz.com

3Dcom kreeg 5 minuten om zijn programma te tonen. Het was een 3D scanner met behulp van foto's inplaats van laser. Al met al een goedkopere manier van 3D in te scannen
http://online3d.com/Demos/3DCOM/

Aangezien socrates uitliep met de presentaties, liep ook ons schema op zijn eind. Helaas moesten we de borrel missen. Maar tot onze verbazing liepen we inplaats van een half uur nu in 10 minuten naar het station. Gewoon de bordjes volgen...

Toen maar een flinke scheut bier naar binnen gegoten in de 20 minuten die over waren in een zeg maar echte Amsterdamse kroeg tegenover het Station.Aangezien ik alleen gisteren ben geweest, hoop ik dat er mensen zijn die dit verslag willen aanvullen met zijn belevingen.
 Like
 Reageer
 Donatie gratis models (oproep) Binnenkort zal 3dhype uitgebreid worden met modellen. Die modellen kan iedereen dan downloaden. Dit meer om de interesse in 3dhype te vergroten en om zich te onderscheiden van anderen door in verhouding kwalitatieve modellen te plaatsen. Natuurlijk hangt dat ook van de maker af hoe het model is opgebouwd. Als dit goed gaat, zoals 3d.sk ook is begonnen, kunnen we later ook gaan kijken naar een betaalde versie, waarmee uitzonderlijkere modellen tevoorschijn komen.
 Like
 Reageer
 Een "He die is van mij" Forum? Wat vinden we ervan dat bekend werk van tv/bioscoop/bushokje/folder/blad/etc opgenomen wordt in een forum of thread op 3dhype. Ik had er laatst last van toen ik afgelopen vrijdag met wat werk op het NOS Journaal kwam, ook in mijn omgeving kom ik een aantal kleine dingen tegen waarvan ik kan zeggen "He die is van mij", natuurlijk in bijzijn van een paar bekenden natuurlijk. Ben ik de enige kijk-mij-dan-figuur of heeft iedereen dat in zich?

 Like
 Reageer
 Kym model Zo, weer een wip van mij. Op het werk bij Keep IT Simple Software kreeg ik de opdracht om een model te tekenen. Hier alvast een plaatje. Ik ben nog niet tevreden over de handen. Na wat teveel tweeks ben ik de macht verloren over de topologie.

Kom maar op met commentaar!
 Like
 Reageer
 Leuke animatie om je in de trein te krijgen Erg mooie stijl qua animaties, zag hem op 3dtotal staan toen ik keek naar settled!

http://www.bougeonsmieux.com/
 Like
 Reageer
 Het Holland Animation Film Festival is in zicht 1 tot en met 5 november is het Holland Animation Film Festival te bezoeken in Utrecht. Vorig jaar hadden we daar tegelijkertijd een succesvolle meeting. Om elkaar weer te ontmoeten zijn we er even vroeg bij.

Het enige wat de haff nu weet is dat het op 1 tot en met 5 november is, voor de rest is er nog geen programma en dergelijke, die ontstaan pas aan het eind van oktober. Tenminste als het op dezelfde manier gaat als vorig jaar.
 Like
 Reageer
 Meeting IBC 2005 10 september Amsterdam Laat hier weten wat je ervan vindt, heb je je al aangemeld bij http://www.ibc.org (wees er snel bij, voor 22 augustus is het nog gratis)?

Meer informatie over dit event kun je vinden op: http://www.3dhype.com/news_item.asp?id=524

 Like
 Reageer
 Gezocht: Skelet referenties Ik ben bezig om een realtime reallive skelet te ontwikkelen voor een opdracht. Poser modellen zijn nogal onnauwkeurig...
Na wat zoeken op google kwam ik er achter dat vele details niet te vinden zijn op het internet. Heeft iemand toevallig afbeeldingen liggen van voor zij en achter aanzichten? :-/
 Like
 Reageer
 Ooit willen weten waar kleur voor staat? Zag deze link voorbij schieten, erg leuk om te weten. Soms kan het ook handig zijn.

http://www.mariaclaudiacortes.com/colors/Colors.html
 Like
 Reageer
 Compositing forum geopend Nou, weinig aan de titel toe te voegen, plaats hier je comment dan maar
 Like
 Reageer
 Zelfstandigen slecht af in nieuwe zorgstelsel Las dit op tweaker. Ik vond het wel belangrijk om te weten.


Door Arie Jan Stapel

Veel mensen die in de IT werkzaam zijn, doen dit op freelancebasis. Wie niet daarnaast nog een vaste baan heeft, geldt als Zelfstandige Zonder Personeel. Voor sommigen van hen zal het nieuwe zorgstelsel waarschijnlijk zeer nadelig uitpakken. Tot dusverre was deze groep particulier verzekerd voor een premie van 1300-1500 euro per jaar.

In het nieuwe zorgstelsel vervallen echter de particuliere verzekeringen: iedereen moet in de basisverzekering. Deze kent een nominale premie van circa 1100 euro per jaar, en daarnaast een inkomensafhankelijke, met een maximum van 1875 euro, die door de werkgever wordt betaald. Een zelfstandige is zijn eigen werkgever en betaalt beide premies. Als het inkomen hoog genoeg is, betekent dat ruim 2900 euro aan premies, oftewel een verdubbeling ten opzichte van de huidige situatie. Waarschijnlijk zullen enkele tienduizenden mensen in deze situatie terechtkomen.

MKB-Nederland vindt dit een ontoelaatbare zaak en vraagt aan de overheid om compensatie voor deze groep. Dat mensen met een hoog inkomen wat meer premie moeten betalen is iets waar men in kan komen, maar het moet wel redelijk blijven. Een andere groep die in de knel dreigt te raken zijn de zelfstandigen met een inkomen dat net te hoog is voor de zorgtoeslag. Ook hiervoor wil MKB zonodig compensatie.

 Like
 Reageer
 Testimonials Plaats hier je ding wat je hebt gehad aan 3dhype. Heb je een stageplek gevonden, of een baan? Leer je sneller met je programma omgaan, volg je door 3dhype een bepaalde studie, of heb je gewoon wat te melden over 3dhype wat jou beweegt.
 Like
 Reageer
 3dsmax 8 eerste screenshots De eerste glimp van 3dsmax 8
 Like
 Reageer
 Plaats je blog hier In een paar maanden is het hebben van een weblog helemaal in. Ook handig voor 3D'ers onder ons, is het heel makkelijk om een weblog aan te maken. Een aantal sites waar je snel een weblog kunt aanmaken zijn:

http://www.blogger.com/
http://www.mijneigenweblog.nl/
http://weblogs.bnn.nl/


Een weblog, of ook wel blog, is een website die regelmatig - soms meerdere keren per dag - vernieuwd wordt en waarop de geboden informatie in chronologische volgorde (op datum) wordt weergegeven. Wie een weblog bezoekt, treft dan ook op de voorpagina de recentste bijdrage(n) aan. De auteur biedt in feite een logboek van informatie die hij wil delen met zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog. Weblogs bieden hun lezers ook veelal de mogelijkheid om - al dan niet anoniem - reacties onder de berichten te plaatsen of een reactie via een Trackback-mechanisme achter te laten.
Het is het persoonlijke of juist het gespecialiseerde karakter dat weblogs interessant maakt voor bezoekers.

bron: wikipediaDus als iemand zijn eigen weblog heeft voor zijn werk/hobby dat verband heeft met computer grafische onderdelen, laat het weten en plaats het hier!
 Like
 Reageer
 Windows Vista nieuwtjes Microsoft maakt zich op voor de nieuwe Windows. Wij houden onze handen in elkaar voor wat er voor ons allemaal gaat veranderen. Deze thread is dan ook bedoelt om zoveel mogelijk duidelijkheid te bieden over de nieuwe versie Windows Vista.
 Like
 Reageer
 Naturalmotion brengt Learning Edition uit van Endorphin. Gratis je eigen stuntman adopteren, en je mag echt alles met hem uithalen. Zijn ledematen afknallen, hem van daken laten vallen, hem een flinke stomp geven en hem overal naartoe sleuren waar je maar wilt. Endorphin, bekend van zijn snelle engine voor dynamics en zijn karakters, is nu gratis te downloaden als Learning edition. Je mag alles, behalve de motion data exporten. Dus projecten opslaan is mogelijk, maar je kunt de data helaas niet gebruiken in andere programma's om de gegenereerde data echt te gebruiken.

Veel plezier ermee, ik heb al flink wat leedvermaak gehad!

http://www.naturalmotion.com
 Like
 Reageer
 Vacature Virtek Virtek, dé animatiestudio uit Rotterdam, is op zoek naar een getalenteerde en gemotiveerde stagiaire.
Onze modelling / animatie pipeline gebruikt op dit moment Rhino en Lightwave, maar daar willen we graag Max aan toevoegen.
Om daar een eerste aanzet aan te geven vragen we je eerst om een realistische zee-omgeving in Max op te bouwen, waarna je onze LW characters daaraan toe gaat voegen.
Vervolgens ga je meewerken aan diverse animatie-projecten in Max, op het gebied van defensie en jachtbouw.


Gerbert Smits
Virtek - Bumblebee
www.virtek.nl
 Like
 Reageer
 Minas Tirith standbeeld 01 Zo, na een lange periode ben ik maar begonnen aan 1 van de zovele standbeelden van Minas Tirith.
Voor de info, dit is dus voor het project van Minas Tirith.

Commentaar gewenst!
 Like
 Reageer
 CS 2 tips Heel raar, ik keek op het forum, bleek het photoshop forum te zijn verdwenen. Nou ja, hier is ie dan weer terug.

Ik was even bezig met Photoshop CS2 en tot mijn grote verbazing kunnen nu de geopende bestanden uit het window van Photoshop gesleept worden. Dus nu kun je niet alleen op meerdere monitoren je grafische layout kwijt, maar nu ook je afbeeldingen die je op dat moment aan het bewerken bent. Eindelijk zijn ze bij Adobe ook wakker geworden.
 Like
 Reageer
 Wacom tablet, welke? Ik ben op zoek naar een tablet. Een wacom tablet wel te verstaan. Ik heb nu een tevion/medion/avion tablet van de aldi zeg maar. De functies van deze zijn voor mij nu wat beperkt geworden en wil eens kijken naar een product wat af is. Ik zag op de wacom pagina verschillende soorten, bij enkele is mij het verschil wel duidelijk, maar wat kan ik nu het beste nemen. Ik zoek een klein tabletje, wat groot genoeg is om vertexen te plaatsen op bepaalde punten. A4 is al te groot voor mij, denk ik, maar ik heb ook drie beeldschermen dus het zal ook leuk zijn om over 3 beeldschermen te wacommen. Maar of dat nu zo handig is, om daar zoveel geld meer voor te gaan uitgeven. Dit zijn de wacom's die ik zag zitten:

Volito2. De eerste optie die ik ook erg aardig vond. Voor een fatsoenlijk bedrag van €49.90 euro is het een leuke instap. Zonder muis die ik toch nooit zal gebruiken en zonder dure software. USB compatible.

Graphire3
Voor het dubbele heb je al een Graphire3 Classic. Met muis en pen ben de je dan de wettige eigenaar van een Graphire3. Net zo groot, maar met een hogere DPI, ook het dubbele zowat.

De Graphire3 XL is een grotere versie, A5 formaat en de prijs is niet te vinden op de wacom site, maar ik ga ervan uit dat het ongeveer € 200,- euro zal zijn.

Wat zal het moeten zijn ?-)
 Like
 Reageer
 Tijd voor een challenge? Kabouter... Wordt het niet eens tijd voor een kabouter challenge? Wie is er voor in?
 Like
 Reageer
 Website database + asp + flash Ja, nu ik ook zo af en toe nog wat ander werk doe dan 3d, komt hier dan ook maar even een showoff

http://www.laserentertainment.nl

Alles is database driven, alle afbeeldingen, flash files, menu's, titels en teksten. Ook een compleet content management systeem zit er onder om dit te kunnen bewerken.

Deze pagina is in opdracht voor Eye Magination Laserentertainment ontwikkeld.
 Like
 Reageer
 Verhuiskaartje Zo, ben nu ff bezig met mijn verhuiskaartje/samenwoonkaartje. Dit wordt het huisje, ben nog bezig om wat dingen te finetunen, volgende week moet het naar de drukker.

Laat me weten wat je ervan vind.

BTW, dit is volledig en welbewust geinspireerd uit een werk van edouard.

3dsmax/Photoshop/Mental Ray
 Like
 Reageer
 Tijd voor een meeting? Nou, zo de titel al duidelijk maakt, is er weer gevoel voor een meeting in de zomer? Ik zat persoonlijk te denken aan mei of juni.
 Like
 Reageer
 VSTEP | Afstudeer/stageopdrachten HBO studenten
3D ontwikkelaar voor rampenbestrijdingstraining
VSTEP maakt game-achtige 3D trainingen voor hulpverleners bij incidenten en calamiteiten. Eén van VSTEP’s nieuwe producten is een training, waarbij brandweercommandanten vanuit een vogelvluchtperspectief een gebouw in brand kunnen zien, en dan met drag-and-drop op de juiste plekken allerlei brandbestrijdingsmiddelen kunnen toevoegen. Dus bijvoorbeeld een brandweerwagen van een bepaald type kunnen selecteren, en die op de correcte plek slepen met de muis. Dan brandweermannen (3D poppetjes) op de juiste plek zetten en de brand laten blussen. Als gevolg van de blussende brandweermannen moet het vuur na verloop van tijd uitgaan. VSTEP gebruikt Quest3D voor de ontwikkelingen, een Nederlands 3D authoring tool ( http://www.quest3d.com ). Ervaring met Quest3D is zeker een pre, maar geen must.

Physics/particle systems programmeur
VSTEP’s 3D trainingen voor rampenbestrijders hebben een steeds grotere behoefte aan geavanceerde particle systems. Hiermee worden rook, vuur, waterstralen e.d. mee gevisualiseerd. VSTEP heeft een in-house ontwikkeld particle system, waarmee de gewenste effecten kunnen worden gevisualiseerd. Dit wordt echter grotendeels in software berekend, waar de performance van de training zwaar onder te lijden heeft.
Sinds kort is er een physics engine op de markt, Novodex van Ageia, waarmee dynamische simulaties en particle effects op een efficiëntere manier worden berekend. De berekeningen kunnen ook op een aparte thread worden uitgevoerd, waardoor de hoofd-CPU minder belast wordt. Eind 2005 komt Ageia zelfs met een physics chip op de markt, die als add-in board voor PCs leverbaar wordt.
Het is daarom van belang dat VSTEP’s particle system omgeschreven wordt naar de Novodex physics engine. Behalve particle systems, zal de Novodex engine dan ook gebruikt moeten worden voor devolgende functionaliteit:
1.Explosie-effecten
2.Vehicle dynamics en collisions, voor VSTEP’s rijsimulator
3.Indien mogelijk, autonoom bewegend verkeer
Om hieraan te kunnen werken is veel kennis en ervaring van C++ programmeren vereist, liefst op het gebied van 3D, particle systems en physics.

AI programmeur voor autonoom verkeer in rijsimulator
VSTEP heeft een rijsimulator ontwikkeld, waarmee jonge mensen op een voordelige manier het eerste gedeelte van hun rijlessen kunnen doen. Onderdeel van de simulatorlessen is vrij rondrijden in stadswijken, om zodoende ervaring op te doen met praktische verkeerssituaties.
VSTEP heeft een systeem ontwikkeld voor autonoom verkeer. Deze autonome weggebruikers moeten zich realistisch gedragen: zich aan de maximumsnelheid houden, stoppen voor ander verkeer, knipperlicht aan voor ze rechtsaf slaan etc. Probleem is dat het systeem veel performance vergt, dus rond de 20 autonome auto’s is het maximum. Als iedere auto zijn eigen doel heeft, heeft dit tot gevolg dat de student die de simulator bestuurt al snel buiten het bereik rijdt van de autonome auto’s. Wat we nodig hebben is een systeem om de autonome auto’s net buiten zicht van de student te initiëren en weg te faden. Dit is vergelijkbaar met moderne games als GTA3.
Het ontwikkelwerk kan ofwel in Quest3D gedaan worden, waarmee de rest van de rijsimulator ook is ontwikkeld, ofwel in C++. In beide gevallen is een behoorlijke programmeerervaring een must voor dit project.

Reacties graag naar Pjotr van Schothorst, mailto:pjotr@vstep.nl

Pjotr van Schothorst
Technisch Directeur, VSTEP BV
Beurs WTC, Beursplein 37, 14e verdieping
3011 AA Rotterdam
010-4051153
mailto:pjotr@vstep.nl
http://www.vstep.nl
 Like
 Reageer
 MCW Studios zoekt 3D animator (Rotterdam) MCW zoekt per direct een:

Creatieve 3D animator

met ruime ervaring in
MAX, Photoshop en After Effects

Interesse? Mail of schrijf naar:
MCW Studio's
t.a.v. Bart Engelvaart
Postbus 3370
3003 AJ Rotterdam
mailto:site2@mcw.nl

Klik hier om je je gegevens op te sturen met behulp van het formulier.
http://www.mcwstudios.nl/werken_bij_mcw/sollicitatieform.htm

Voor meer informatie:
http://www.mcwstudios.nl/
 Like
 Reageer
 Scootmobiel simulator KISS Zo, na een periode van niks mogen/kunnen, mocht ik weer aan het werk. Bij KISS kwam het idee om de hoofdrolspeler van de Scootmobiel simulator te maken. De scootmobiel dus. Ik ben er zeer tevreden over, gelukkig de projectleider ook

Het is een lowpolymodel, er is geen subD gebruikt. Er waren geen tekeningen dus alles is zo 1 op het oog in elkaar gezet.
 Like
 Reageer
 Winnaar Challenge februari Kou! Eerste plaats:
MrGoodbyte 4.1 punten

Tweede plaats:
Nelis 3.7 punten

Derde plaats:
Willie 2.6 punten

Vierde plaats:
Realspawn 2.5 punten

Voor zover de uitslagen. MrGoodbyte is de gelukkige winnaar van deze challenge.
 Like
 Reageer
 Uitverkorene: 3ddy Nou, ik heb maar even een plaatsje veroverd voor de challenge. Het idee heb ik nu eenmaal, ik weet niet of ik er mee eindig, maar dat zien we dan wel weer.

Ik zie een uitverkorene als een enige overlevende van een gevecht of natuurramp, of weet ik veel wat. Als het maar als enige is overgebleven. Oke, je kunt er ook vanuitgaan dat hij/zij de enige is die een opdracht kan vervullen. Maar ik ga er nu even vanuit dat het iemand moet zijn die de enige overlevende is uit een oorlogsveld.

De oorlog is ontstaan en ik heb me altijd verbaasd over de mythe "amazones". Vrouwelijke strijdlusige krijgerinnen, die mannen gevangen namen en voor de voortplanting gebruikte en die daarna vermoord werden. De daaruit voortkomende dochters werden dan getraind voor de strijd, zonen werden direct na de geboorte van hun leven beroofd.

Zo bleven de vrouwen aan de macht in hun kamp.

Na een velle strijd in 2023 tussen de twee grote wereldmachten is het continent Afrika door een nucleare raket losgekomen van het continent Azie. Tijdens deze oorlog waren alle mannen tussen de 14 en 60 jaar opgeroepen om als guerrillia strijders de vijand te verslaan. Door de straling waren de kinderen onder de 14 onvruchtbaar geworden en waren vrouwen de enige overlevenden.

Veel aardverschijvingen en bevingen met vulkanische uitbarstingen hebben er een nieuw eiland midden in de Atlanstische Oceaan doen ontstaan, omdat de twee tektonische platen van het continent Zuid-Amerika en Afrika met een enorme kracht tegen elkaar aangedrukt werden. Dit nieuwe continent, Neolantis genaamd, was niet aangetast door de nucleare oorlog.

De vrouwen met medische kennis zochten gauw naar een oplossing, en vonden het in een onverwachte hoek. Het enige weefsel wat niet uitgestoten werd uit de baarmoeder om zo tot een volwaardige embrio te groeien, was hun eigen weefsel. Met een chemisch proces was dit om te zetten naar het ontbrekende deel voor de eicel. Het enige nadeel hiervan was dat er geen mannelijk geslacht geboren kon worden, waardoor er een wereld ontstond zonder mannen. De vrouwen met weinig of geen beschadiging in hun DNA werden uitgekozen om zich te klonen en daarvan werden de kinderen gezonden naar het nieuwe continent, Neolantis.

De kennis van de oude wereld werd gefilterd, gecategoriseerd en verwerkt, zodat het niet verloren ging. De Neozones (zo noemen ze zich) specialiseerden zich in een vakgebied dat aanvulling gaf in hun wereld. De oude wereld was vernietigd, maar de kennis ervan werd goed gebruikt om zo een bloeiende toekomst tegemoet te gaan.

Alvoor de kernramp is een van de wereldmachten begonnen aan het klimatiseren van de Maan. Die na de kernramp zonder toezicht kon ontwikkelen tot een onbewoonde planeet met veel groen.

Door een inslag in Saturnus is de maan Rhea in een van de banen van de Aarde terecht gekomen.

Het is het jaar 3315 en de Neolantis is nog steeds bewoond door de Neozones. Door een klein foutje in een van de laboratorias van de stad Neoton is er een AI-SelfDublicating-Bot onsnapt en heeft zich in de Noordelijke eilanden gehuisvest en ontwikkelde zich tot een klein maar krachtig leger AI-SD-Bots wat probeert de macht over te nemen.
De vrouwen bereiden zich voor op een oorlog die ongekend is. Ze zullen ten ten strijde trekken tegen een macht die nergens beschreven stond. De Neozones moeten ervoor zorgen dat 1 iemand over moet blijven voor het behoud van de mensheid, maar weten dat het ook niet mogelijk kan zijn, tenzij...
 Like
 Reageer
 Challenge maart uitverkorene regels Challenge: UITVERKORENE

Dit brede onderwerp is zeer toegankelijk en je kunt hier jouw gedachte van een uitverkorene uitbeelden. Personage uit films zijn niet toegestaan. Gebruik zelf je eigen creativiteit om een personage te ontwikkelen die in jouw verhaal de uitverkorene is.


• Wat moet je doen. Je moet, met software van je eigen keuze, een scène creëren wat een uitverkorene uitbeeld. Wat dat precies inhoudt is aan jouw fantasie en creativiteit, zolang je je maar aan de volgende regels houdt.

• Onderbouw je karakter met een verhaal van de wereld waarin hij leeft.

• Je werk mag geen bestaande scène zijn, dus je harddisk scannen op zoek naar iets recyclebaars heeft geen zin.

• Het proces moet zichtbaar zijn voor iedereen op 3dhype. Dus: een prachtig model ingeleverd vlak voor de deadline zonder enige voorgeschiedenis wordt van deelneming uitgesloten. Denk aan schetsen, opbouw van je model, textures, etc.

• Het model hoeft niet animeerbaar te zijn en je hoeft geen animaties te maken, maar mogelijkerwijs ligt de kracht van de kaart juist in de animatie en dan zijn test animaties of verschillende poses aan te raden.

• Geef opbouwende kritiek op het geplaatste werk en onderbouw je mening. Zorg voor een educatieve manier van commentaar geven, zodat degene er wat aan heeft voor het erop volgende proces.

• Elk lid van 3dhype mag meedoen aan de contest.

• 3dhypeleden zijn zelf de jury. Na het verstrijken van de deadline mag er gestemd worden op de verschillende threads (dus niet stemmen voordat de deadline verstreken is!) Degene met de hoogste score is natuurlijk de winnaar.

• Deadline is 31 maart 2005 en na 7 dagen stemmen wordt op 7 april de winnaar bekend gemaakt.

• Start voor deelname een onderwerp op dit 'uitdagingen' forum met als titel
"Uitverkorene : <je naam>"
http://82.72.164.98/3dhype/?site=forum.asp&idcat=5&idforum=11


Succes, eventuele vragen over deze challenge kunnen hieronder geplaatst worden.
 Like
 Reageer
 gfsdgfs lkj
 Like
 Reageer
 UVW Unwrappen in 3D Studio Max (Tutorial) Zo, er kwamen 2 vragen tegelijk op het forum over hetzelfde ondewerp. Ik heb er jaren mee lopen stoeien om het voor elkaar te krijgen, dus ik probeer met deze tutorial jullie wat bij te brengen. Ook ik heb het met oefenen en lezen bij elkaar geraapt, dus als iemand tijdens af na de creatie van deze tutorial nog opmerkingen heeft, hoor ik het graag.

Het gaat hier de vraag: "Hoe moet ik uvwmappen?"

Als eerste zal ik even ingaan op de vraag van progression die iets afwijkt van de vraag van willie. progression wilt een bol texturen maar iedereen weet wanneer men een standaard UVWmap op zo'n bol plaatst er een ster onstaat aan de polen van de bol. Om dit te voorkomen passen we het draadmodel aan van de bol, of liever gezegd we vervangen de bol met een kubus. Zie onderstaande afbeelding.
 Like
 Reageer
 Sandra KISS He mensen

Ik ben op het werk bezig met onze sandra, ze heeft vandaag nieuwere make-up, en een gladder huidje gekregen. Ze heeft nu een normalmap.
 Like
 Reageer
 3dhype, nieuwe schil 3dhype krijgt een nieuw schilletje, zeg wat je ervan vindt, en wat je eraan wilt verbeteren, als ik er aan toe kom komen er nog een paar ontwerpen...


http://82.72.164.98/new1

 Like
 Reageer
 Challenge februari kou regels Challenge: KOU
De Challenge, aangeroepen door Realspawn, is de huidige challenge voor de maand februari 2005. Dit brede onderwerp is zeer toegankelijk en je kunt hier jouw gedachte van KOU uitbeelden. Het mag van alles zijn wat maar een link heeft met kou. Bijvoorbeeld een thermometer onder 0, een ijsklontje op een buik, een huisje op een besneeuwde heuvel, een prehistorisch dier ingevroren in ijs. Deze voorbeelden mogen ook gebruikt worden als je echt niets weet, maar ik ga ervan uit dat je met dit brede onderwerp toch wel op een originele uitbeelding komt.

• Wat moet je doen. Je moet, met software van je eigen keuze, een scène creëren wat "kou"uitbeeld. Wat dat precies inhoudt is aan jouw fantasie en creativiteit, zolang je je maar aan de volgende regels houdt.

• Je werk mag geen bestaande scène zijn, dus je harddisk scannen op zoek naar iets recyclebaars heeft geen zin.

• Het proces moet zichtbaar zijn voor iedereen op 3dhype. Dus: een prachtig model ingeleverd vlak voor de deadline zonder enige voorgeschiedenis wordt van deelneming uitgesloten. Denk aan schetsen, opbouw van je model, textures, etc.

• Het model hoeft niet animeerbaar te zijn en je hoeft geen animaties te maken, maar mogelijkerwijs ligt de kracht van de kaart juist in de animatie en dan zijn test animaties of verschillende poses aan te raden.

• Geef opbouwende kritiek op het geplaatste werk en onderbouw je mening. Zorg voor een educatieve manier van commentaar geven, zodat degene er wat aan heeft voor het erop volgende proces.

• Elk lid van 3dhype mag meedoen aan de contest.

• 3dhypeleden zijn zelf de jury. Na het verstrijken van de deadline mag er gestemd worden op de verschillende threads (dus niet stemmen voordat de deadline verstreken is!) Degene met de hoogste score is natuurlijk de winnaar.

Deadline is 28 februari 2005 en na 7 dagen stemmen wordt op 7 maart de winnaar bekend gemaakt.

• Start voor deelname een onderwerp op dit 'uitdagingen' forum met als titel
"Kou: <je naam>"
http://82.72.164.98/3dhype/?site=forum.asp&idcat=5&idforum=11


Succes, eventuele vragen over deze challenge kunnen hieronder geplaatst worden.
 Like
 Reageer
 3ddy en DarkstaR1st freakproject DarkstaR1st en ik waren laatst bij elkaar gekomen om een freak avond te doen. Lekker freaken met 3D studio Max. Nu kwam hier wel wat leuks bij dat we van plan zijn een kleine short in elkaar zullen zetten. We hebben al de characters ontworpen op papier en hebben al kleine onderdelen in 3D.

Hier mijn deeltje
 Like
 Reageer
 Vacature Condor Kwam deze vacature tegen op ralph.com. Het bedrijf condor is nogal bekend met veel reclames op de televisie en gebruikt zo af en toe ook 3D. Ik zou zeggen bekijk de webpagina en check het uit!
http://www.condor-post.com
Succes!

Locatie
Belgium, Brussels

Bedrijf
Condor is the only - privately owned - film and video post production company in Europe with its own digital network in Brussels, Amsterdam, Berlin, London and Cape Town.

Omschrijving
We are looking for a senior 3D artist with good skills in modeling, texturing, lighting, and animation with Maya.

Please send your resume together with your showreel at carmen@condor-post.com. Do not hesitate to call us for further information Carmen or Kristin +32 2 412 47 20.

Contact
E-Mail: carmen@condor-post.com
Phone: +32 2 412 47 20

 Like
 Reageer
 Realtime chirurgie demonstratie Zo, ik ben nu eindelijk aan het werk, eindelijk afgestudeerd en heb nu werk aangeboden gekregen voor 2 dagen in de week bij KISS, mijn afstudeerplek.

Nu komen er kleine opdrachten binnen, en zo ook een kleine demonstratie van een soort plak en knip cursus voor chirurgen in een 3d spelletje (les). Het idee was om een orgaan te tonen waarin geknipt kan worden (dit knippen is nog niet klaar). Het model wat ik hier heb is een maag, die op een dummy metalen plaat ligt.
 Like
 Reageer
 3D'en op afstand Ik was laatst bezig met op afstand met mijn computer te frutsen en was dus bezig met het "verbinding met extern bureaublad" (standaard bij windows XP Home en Professional). Nu was natuurlijk er ook een poging om te 3D Studio Maxen op afstand. Dat werkte inderdaad. Sowieso met de software render "heidi" is het mogelijk om op redelijke snelheid een begin te maken of iets te wijzigen in een scène. Gewoon een leuk ideetje. Niet dat je er echt wat aan hebt, en ik zal het zeker ook niet aanraden om zo altijd te werk te gaan, maar soms kan het handig zijn eventjes thuis dingetjes te wijzigen.
 Like
 Reageer
 Fotos, meeting Utrecht 6 november 2004 Iedereen die foto's heeft van deze meeting, is vrij om in chronologische volgorde zijn fotos te plaatsen. Hier komen de mijne in ieder geval, een minder cameraatje, maar ja

Hier rijd jeroen achter het stuur van de twente bolide
 Like
 Reageer
 Kerstkaart: 3ddy Zo, ik ken mezelf, en ben maar alvast begonnen, want anders komt er weer eens niks van...

Dit is alvast wat sneeuw, tenminste het materiaal dan. Ben ff aan het pielen geweest, maar ik ben er nu nog tevreden over. Schetsen en scene setups komen eraan
 Like
 Reageer
 Kerstkaarten Challenge Kerstkaarten Challenge

Een beetje vroeg misschien, maar iedereen komt er meestal te laat achter om nog een leuke kerstkaart te maken voor familie/relaties. Om de nederlandse 3D artiesten even wakker te schudden, nu een challenge om zo'n kerstkaart te maken. Hier heb je een maand voor, dus zat tijd een om still in elkaar te zetten.

Wat moet je doen. Je moet, met software van je eigen keuze, een 'Kerstkaart' creeren. Wat dat precies inhoudt is aan jouw fantasie en creativiteit, zolang je je maar aan de volgende regels houdt.

- De kaart mag geen bestaande kaart zijn, dus je harddisk scannen op zoek naar iets recyclebaars heeft geen zin.

- Het proces moet zichtbaar zijn voor iedereen op 3dhype. Dus: een prachtig model ingeleverd vlak voor de dealine zonder enige voorgeschiedenis wordt van deelneming uitgesloten. Denk aan schetsen, opbouw van je model, textures, etc.

- Het model hoeft niet animeerbaar te zijn en je hoeft geen animaties te maken, maar mogelijkerwijs ligt de kracht van de kaart juist in de animatie en dan zijn test animaties of verschillende poses aan te raden.

-elk lid van 3dhype mag meedoen aan de contest.

-3dhypeleden zijn zelf de jury. Na het verstrijken van de deadline mag er gestemd worden op de verschillende threads (dus niet stemmen voordat de dealine verstreken is!) Degene met de hoogste score is natuurlijk de winnaar.

-Deadline is 30 november en na 7 dagen stemmen wordt op 7 december de winnaar bekend gemaakt.

-Start voor deelname een onderwerp op dit 'uitdagingen' forum met als titel
"Kerstkaart: <je naam>"
 Like
 Reageer
 Link Dump Dump hier interessante links die je bent tegengekomen. Zorg ervoor dat deze link relatie heeft met 3D.
Voor een goede opbouw en een snelleesbaarheidsniveau hier wat regels om de link te plaatsen:

-Titel van de link in de titelbalk
-Kleine beschrijving over wat je er kan vinden
-De link apart van de tekst met 1 witregel ertussen
 Like
 Reageer
 Logo ontwerp Adobe Photoshop/Illustrator/Mcmedia Flash Nou ja, het niet helemaal 3D, maar ik ben de laatste tijd nogal wat met logo's bezig, en ik dacht waarom niet hier op posten. Het wordt wel tijd om een 2D forum op te zetten, maar daar gaat nog al wel wat tijd in zitten.

Zeg wat je ervan vind, de kleuren stonden vast (blauw + geel = delden)
 Like
 Reageer
 Meeting Utrecht 6 november 2004 Zoals menig lid al op de hoogte is van de meeting in Utrecht op 6 november 2004 tijdens het Holland Animation Film Festival bekijk ik het aantal inschrijvingen en de teller staat nu op 25 aanmeldingen.
Deze meeting pakken we groot aan en doen we deels in samenwerking met de Holland Animation Film Festival directie. We zoeken alleen een ruimte voor het aantal aanmeldingen, maar...

Als er mensen zijn die meestal tot het einde wachten en dan pas inschrijven, komen we waarschijnlijk in de problemen met de ruimte. Als je al jezelf hebt bedacht om naar de meeting te komen om ons te versterken (alleen om te laten zien dat de 3D artiesten van Nederland een groot aantal is) en voor de gezelligheid mensen te ontmoeten, netwerken, informeel over onderwerpen te kletsen en vooral niet te vergeten de presentaties die vooraf gaan. We proberen ook te regelen dat we met een gereduceerd tarief de zaterdag kunnen bezoeken van de HAFF.

Als je opmerkingen hebt, of niet zeker weet, of gewoon je wil wat kwijt, meldt het hier onder.
Als je meer informatie zoekt, kijk dan eerst onder de banner van de meeting op de voorpagina. Wanneer je je wilt inschrijven, kun je dat doen op dezelfde pagina.

Onze doelstelling is 100 man te kunnen verzamelen. Wie weet wordt dit misschien ook gehaald, dan zal het wel errug gezellig worden.
 Like
 Reageer
 3dhype kaarten voor Media Elements nu verkrijgbaar! Namens 3DHype kan Media Elements alle leden een extra scherpe prijs bieden voor dit jaars event. Ben jij lid en kun jij dit aantonen aan de hand van jou inlognaam en bijbehorende emailadres dan kun jij ook van deze aanbieding profiteren.

Media Elements kan het volgende aanbieden:

1 dag euro 59,-
2 dagen euro 75,-
Prijzen zijn zonder 19% btw, gratis boek en lunch.
Lunch is euro 10,-
Boek is euro 25,-

Voor deze aanbieding is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar dus reageer snel en mis niet het grootste event van Europa voor Nieuwe Media & Online Communicatie.

Aanmelding kaarten
Deze link stuurt je naar het aanmeldingsformulier voor het Media Elements.
http://www.mediaelements.nl/pro/index.asp?TypeId=357

Media Elements zoekt sprekers
Media Elements is een groot opgezet event dat internationale topsprekers bevat op het gebied van New Media en Online Communicatie. Het event wordt op 11 en 12 november 2004 gehouden in CineStar Enschede. Tot kort geleden de grootste bioscoop complex van Nederland. 10 zalen plaats voor allerlei verschillende tracks. Kijk op de internetsite http://www.mediaelements.nl voor uitgebreide informatie.

Het blijkt dat Media Elements nog een zaal over heeft. Dit vanwege de tegenvallende animo voor de track Kunst & Cultuur dat bedoelt is voor de ondernemers tracks. Nu hadden we het idee om die te gaan vullen met een combinatie van 3D en compositing sprekers, voor de vak professionals. Omdat het event grote internationale aandacht krijgt is dit de kans om nederland op de kaart te gaan zetten in de industrie.

Nu dacht ik bij mijzelf, laat ik de community eens vragen. Zijn er mensen hier die het leuk zouden vinden om op dit event te spreken. Of kennen jullie mensen die het zeer leuk zouden vinden om hier te spreken.

Ben je woonachtig in nederland en wil je op beide dagen spreken dan worden de reiskosten en overnachting vergoed.

Moet je uit het buitenland komen, dan moet je even contact opnemen.

De track beeld en video editting mist ook nog de nodige sprekers. Dus matte-painters, compositors, video edittors en photoshoppers meld je.

Je kunt je hier in het forum - algemeen - melden of stuur een mail naar mailto:dennis@mediaelements.nl
 Like
 Reageer
 Like
 Reageer
 Afkortingen? Dump ze hier en ze worden opgenomen in de omzetbibliotheek Steeds vaker zie ik afkortingen, waarvan ik niet de betekenis weet en ook nergens op uit kan maken wat het nou eigen betekent. Dus als je veel afkortingen gebruikt hier je kans, wanneer jij ze hier plaatst hoef je alleen maar de afkorting in te tikken en het volledige woord komt er te staan, of een tooltip wordt getoond.

Iemand mee eens? Oneens? Laat het me horen en waarom. Trouwens als je afkortingen hebt:

idd = inderdaad
iig = in ieder geval

Zo kan ik ze teminste lezen
 Like
 Reageer
 ANYZONE JURY GEZOCHT VOOR ANIMATIEFESTIVAL! Van 3 tot en met 7 november vindt in Utrecht het tiende Holland Animation Film Festival plaats. Hou deze data vrij in je agenda. Vijf dagen lang worden lange en korte, oude en nieuwe, verrassende, grappige, artistiek verantwoorde of gewoon gekke animatiefilms, clips en cartoons vertoond op het grote witte doek. Er is ook aandacht voor digitale games.

In samenwerking met het Nederlands Instituut voor Filmeducatie en met steun van het VSBfonds, organiseert het festival voor de tweede keer de AnyZone Filmwedstrijd. Tot 15 oktober kun je je aanmelden voor de AnyZone Jury.

WAT HOUDT DE JURY IN?
Als jurylid ben je vijf dagen vip tussen animatiefilmers uit binnen- en buitenland en zie je zoveel animatiefilms als je aankunt op deze feesteditie van het festival. Je logeert in een hotel in Utrecht en voor eten en drinken wordt gezorgd. De AnyZone Jury bestaat uit drie personen en met je collega-juryleden beslis jij welke animatiefilms door heel Nederland als voorfilm in MovieZone te zien zullen zijn!

HOE WORD JE JURYLID?
Dat bepaal je voor een groot deel zelf. Je mag een game bedenken of maken, een recensie of essay over een animatiefilm schrijven. Een scenario, storyboard, flipboekje of eigen animatie (bijvoorbeeld voor het web) maken of een tekenfilmfiguur of 3D-karakter ontwerpen mag ook! Als het maar met animatie te maken heeft.

MEEDOEN?
Je inzending moet vóór 15 oktober 2004, met vermelding van leeftijd, binnen zijn. Schrijf ook waarom het je leuk lijkt om jurylid te zijn. Uit de inzendingen worden drie winnaars gekozen die de AnyZone Jury 2004 vormen. Je komt alleen in aanmerking als je tussen de 15 en 25 jaar oud bent. Voor iemand die jonger is dan 18 jaar is toestemming nodig van school en ouders.

De selectie wordt uiterlijk 22 oktober bekendgemaakt.

Bijdragen voor de wedstrijd kunnen naar anyzone@haff.nl of per post naar:

Holland Animation Film Festival,
t.a.v. AnyZone
Hoogt 4
3512 GW Utrecht

Alle informatie over meedoen aan de AnyZone Jury:
http://www.moviezone.nl of http://www.haff.nl
 Like
 Reageer
 Windows XP SP2 geeft problemen bij Adobe Help Microsoft is laatst uitgekomen met de superbeveiligende update: SP2 (Service Pack 2) En altijd gaat zoiets gepaard meer enkele problemen. Adobe heeft ontdekt dat hun Help functie problemen kan opleveren/niet werken wanneer je SP2 hebt geinstalleerd.


Security warnings occur or no results are returned when you open or search Help (Adobe applications on Windows XP with Service Pack 2)

Issue
When you try to open or search Help in an Adobe application, Help returns no results, or the web browser returns one or more of the following messages:
-- "To help protect your security, Internet Explorer has restricted this file from showing active content that could access your computer. Click here for options."
-- "When you send information to the Internet, it might be possible for others to see that information. Do you want to continue?"
-- "Allowing active content such as script and ActiveX controls can be useful, but active content might also harm your computer. Are you sure you want to let this file run active content?"
-- "Security Warning: The information you have entered is to be sent over an unencrypted connection and could easily be read by a third party. Are you sure you want to continue sending this information?"

Detail
Windows XP with Service Pack 2 is installed on the computer.

Solutions
Do one or more of the following solutions:

Solution 1: Allow blocked content for the session. (Microsoft Internet Explorer only)
Enable Internet Explorer to accept blocked content for the current session.

To allow blocked content:
1. Click the Internet Explorer Information Bar and choose Allow Blocked Content.
2. Click Yes in the Security Warning window.
Note: You must repeat this procedure each time you search Help.

Solution 2: Let the browser send information over an unencrypted connection.
If the browser returns the message "Security Warning: The information you have entered is to be sent over an unencrypted connection and could easily be read by a third party. Are you sure you want to continue sending this information?", click Continue.
Note: You must repeat this procedure each time you search Help.

Solution 3: Use the Help PDF file included with the application.
Use the PDF file of the Help documentation located on the application CD or DVD to view and search Help.
Note: Neither Adobe PageMaker nor Adobe FrameMaker include a Help PDF file.

To open the Help PDF file:
1. Insert the application CD or DVD into the CD-ROM or DVD-ROM drive.
2. When the AutoPlay window appears, click Explore. The CD or DVD contents are displayed in a Windows Explorer window.
Note: If you don't see the Explore option, close the AutoPlay window, start Windows Explorer, and then right-click the CD or DVD icon and choose Explore.
3. Locate the Help PDF file for the application. The file may be named Help.pdf, or the file name may include the application name, for example, PhotoshopCSHelp.pdf. The file may be located at the root of the application CD or DVD or in the Help or Documentation folder.
4. Copy the Help PDF file to the local drive, and then use Adobe Acrobat or Adobe Reader to view and search the PDF file.

Background information
By default, Windows XP Service Pack 2 blocks frames in HTML files as a security precaution, even in files stored locally on the computer, such as the HTML Help files used by most Adobe applications. The Adobe Help files pose no security risk. This problem occurs in all Adobe applications under Windows XP with Service Pack 2, except for those that don't use a browser to display Help files. The Adobe Acrobat family of products (including Acrobat Capture, Adobe Acrobat, and Acrobat server products) aren't affected by this issue.

The risks that Microsoft refers to in the warnings about blocked content are in reference to content from unknown sources that you might access by using the Internet. The Adobe Help files are installed on the computer when you install the application. Although the Help files are opened by a browser, the browser doesn't access the Internet when displaying these files. Configuring the browser to allow blocked content for the purpose of viewing the Adobe Help files doesn't permanently change the browser's security options and doesn't compromise the security of the computer.

Some browsers return a warning about sending information over an unencrypted connection when you try to search Help. The Adobe Help files don't send information over the Internet, and agreeing to continue enables you to search Help normally.

For additional information concerning the security changes in Windows XP Service Pack 2, see the Windows XP Service Pack 2 ReadMe or the Microsoft Knowledge Base at http://support.microsoft.com/default.aspx

 Like
 Reageer
 Keep IT Simple Software zoekt stagiair voor realtime 3D Ben je student, heb je ervaring in 3D Studio Max, weet je wat realtime is en hoe je ermee om moet gaan, en zoek je op dit moment een stageplek, dan ben jij degene die Keep IT Simple Software zoekt.
Keep IT Simple Software is een softwarebedrijf dat zich veelal bezig houdt met het uitbreiden van hun eigen 3D engine, genaamd Lumo. Op dit moment zoekt KISS een enthousiaste student die zich wil verdiepen in de realtime wereld. De hoofdtaak is het ontwerpen en bouwen van nieuwe levels en extra componenten voor applicaties die KISS aan het ontwikkelen is. Je maakt gebruik van hun eigen software in samenwerking met 3D Studio Max, waarvoor ze een geïntegreerde workflow hebben geschreven.
De stageplek die KISS aanbiedt geeft een ruime bewegingsvrijheid en creativiteit.

Keep IT Simple Software is gehuisvest in Enschede (wijk: Roombeek), en het hangt van de bereidwilligheid van de student af of hij of zij zou moeten verhuizen, of de afstand kan overbruggen. KISS is een innoverend bedrijf en je hebt met veel concepten voor nieuwe projecten te maken die op dat moment door het bedrijf suizen. Je wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het bedrijf, omdat je direct contact hebt met iedereen. Het is een klein bedrijf bestaande uit 3 programmeurs die op zekere hoogte met je samenwerken. Een project wat nu gaande is, is bijvoorbeeld Motion Capture waarvoor ze de software schrijven voor de communicatie tussen de sensoren en hun 3D engine. Ook een interessante ontwikkeling is het ScoMoSi project wat een Virtual Reality Training is voor bejaarde mensen met een scootmobiel. Binnen dit project zul je de meeste tijd besteden om een realistische omgeving te creëren.

Je wordt de opvolger van een afstudeerder (3ddy), die het begin heeft gemaakt voor een pipeline en is bezig geweest met enkele scripts voor 3D Studio Max die de weg naar resultaat wat korter maakt.

Ben je een student die een studie volgt op multimediaal gebied en heb je de nodige ervaring die hierboven beschreven is, dan ben jij die student die ze zoeken. Om contact op te nemen kun je mailen naar: mailto:stage@keepitsimple.nl . Meer informatie over het bedrijf kun je vinden op: http://www.keepitsimple.nl
 Like
 Reageer
 Like
 Reageer
 NederCG heeft zijn eerste ontwerpen binnen NederCG, het Nederlandse CG blad wat 3dhype binnen een paar maanden zal uitgeven, heeft de eerste pagina's laten ontwerpen door een grafisch-reclame-ontwerper-student, Bart oude Groeninger. Hij heeft een paar ontwerpjes gemaakt die alvast hier staan. Vertel wat je ervan vindt
 Like
 Reageer
 CGTalk past zich aan, wij dus ook (wishlist) Ik keek de laatste tijd naar het forum van CGTalk en het heeft een aardige facelift gehad. Aantal dingetjes om te kijken of hier ook behoefte voor is:

Het is mogelijk om elk plaatje te voorzien van een copyright regel zoals:
" Copyright (c) 3ddy, geplaatst op 02 augustus 2004
Afbeelding geplaatst voor commentaar - 3dhype.com "

Ook is het mogelijk om direct bij de naam van de thread de het geuploade afbeelding te tonen als tumbnail van 100 by 100 pixels. Alleen bij afgewerkt werk dan. Je bent dan wel verplicht om bij afgewerkt werk een afbeelding up te loaden.

Om te zien of iemand online is op 3dhype bij zijn reply, misschien ook wel handig

E-mail afscherming, zodat je via 3dhype een e-mail kunt sturen naar de desbetreffende persoon.

Laat even weten wat je ervan vindt. Natuurlijk andere ideeen zijn natuurlijk ook welkom. En ja, de moderators moeten nog threads kunnen verwijderen + threads kunnen verplaatsen... ?-)
 Like
 Reageer
 3dsmax 6 tips & trucs Ik had in een studiebui eens even de max reference weer eens bekeken en kwam erachter dat er nogal wat tools waren die tijdens het maxen nogal van pas komen. Voor de mensen die ook leuke weetjes kennen, post de tips en trucs hier.

Zo kwam ik hierop:

Als je een bone hebt, zijn ze statisch, oke je kunt bones strekken, maar je kunt niet cartoony deformaties maken met bones, zoals benen uitrekken tijdens een walkcycle, een arm om een lantaarnpaal laten wikkelen enzo. Maar wist je dat je met gewone splines (line, circle, whatever) een flexibele bone kunt creeeren?

Wanneer je een edgeloop hebt gemaakt, en je wilt het verplaatsen over een richting om het dichter tegen een andere edgeloop te plaatsen, probeer dan een constain edge (shift + x). Als je beweegt in de richting verplaats je de edgeloop over de edges.

Verhoudingen voor televisie of bioscoop verschillen nog wel eens, maar de meest gebruikte verhoudingen zijn:
1.33 (computer scherm zoals 800*600)
1.66
1.78
1.85
2.35 (panorama voor bioscoop)

Ik hoop dat er meer volgen
 Like
 Reageer
 Foto's 3dhype meeting 2004 Utrecht Beetje laat, na de wedstrijd van Nederland-Zweden, de eerste foto's zijn aangekomen en ik verwacht nog wat foto's van Mediamonkey, die eveneens in deze thread is gepost.

Heb je opmerkingen over deze thread, plaats die dan niet hier, maar in de originele thread van de bekendmaking van de meeting.

De foto's zijn afkomstig van Corny's fototoestel
 Like
 Reageer
 Artificial Industry, Utrecht zoekt stagiar(e) 3D Stagiair(e)

Artificial Industry, Utrecht.

Doel van de stage
Learning by doing!! Het leveren van een actieve bijdrage in projecten onder supervisie van een ervaren begeleider.

Taken
•   Ondersteuning bieden in projecten
•   Uitvoeren van pro actieve opdrachten
•   (Mogelijk) doen van onderzoekjes

Eisen
Ervaring
•   Technisch onderlegd
•   Uitstekende kennis van Maya en Photoshop
•   Kennis van 2D- en 3D-bestandsformaten
•   3D technieken (shading/texturing/animation/modeling)

Opleiding
•   Hbo-opleiding in technische(/creatieve) 3D richting

Periode
•   Duur in overleg; vanaf september/oktober 2004

Persoonlijke eigenschappen
•   Communicatief vaardig
•   Betrokken en enthousiast

Contact
Bezit je al deze bovenstaande kwaliteiten, mail dan naar: mailto:info@artificialindustry.com


Over Artificial Industry
Artificial Industry visualiseert uw visie; we helpen u om uw doelgroep beter te bereiken, door beeldvormingsprocessen te verbeteren en zodoende besluitvormingsprocessen te versnellen. Artificial Industry biedt oplossingen, diensten en systemen voor het creëren van virtuele reality.
Kijk voor meer informatie op http://www.artificialindustry.com of http://www.chiasm.nl.

Artificial Industry is een handelsnaam van CHIASM.
 Like
 Reageer
 bumblebee studios zoekt nog 2 animatoren en 1 modeller bumblebee studios, gelocaliseerd in rotterdam zoekt per direct animatoren en een modeller. bumblebee studios is vooral actief in concept visualisatie, genanimeerde verhalen en multimedia en is gebouwd op drie pijlers: kennis, creativiteit en produktie. op dit moment zijn ze op zoek naar 2 animatoren en 1 modeller die, als het kan, knowhow's zijn van lightwave. eventueele knowhow's van andere pakketten is ook mogelijk. het gaat hier om filmische graphics met veel helikopters, vliegtuigen en explosies. gerbert, eigenaar van bumblebee is ook eigenaar van virtek, virtek is een multimedia studio, gespecialiseerd in technische 3d graphics.

als dit iets is wat je interessant lijkt kun je mailen naar: gerbert smits - mailto:gerbert@bumble.com
of voor meer informatie: http://www.bumble.com
 Like
 Reageer
 Bibliotheek 3d engine - onderdelen Zo, mijn afstuderen bestaat uit het creeeren van een bibliiotheek waaruit objecten gekozen kunnen worden om in een 3D engine snel een wereld gecreeerd kan worden. Hier horen natuurlijk veel afspraken bij en ik ben nu bezig met het modellen van vele huisjes. Hier alvast twee die vandaag af zijn gekomen. Ik ga ondertussen ook stellingen bepalen hier die sowieso discussiable zijn omtrent modelling, uwv mapping, textures etc. De boomgenerator die hier laatst is geplaatst is hier ook onderdeel van.

Op dit moment zijn procedurele wegen te tekenen evenals een spoor. Kruisingen en t-spliitsingen worden gebuikt als koppelstukken. Er zullen veel attributen komen die een vlak aankleden, zoals stoplichten, prullenbakken, lantaarnpalen, bomen, etc.

Het vierkante blokje wat je voor het eerste huis van links ziet staan is een kubus van 1 bij 1 meter, die ik gebruik bij het uwv unwrappen.

Vertel wat je ervan vind!
 Like
 Reageer
 Nederlandse 3D Meeting! Utrecht Zo, op CGtalk kwam vanuit CGtalk, maar ik dacht, laat ik even zo vrij zijn om een thread te openen op 3dhype voor de Nederlandse Meeting ergens in deze zomermaanden. Wanneer, waar precies en hoe weten we nog niet, dus alles is nog open voor ideeen en dergelijke. Maar we kijken even hoeveel Nederlanders we bij elkaar kunnen krijgen en een gezellige dag kunnen maken van de tot nu toe onbekende 3d dag!

Als je het een leuk idee vindt en denkt dat je ook komt, laat het even horen en zet een reply. Zo kunnen we zien wie er interesse heeft in een stoere B-) 3d dag.

Ideeen zijn welkom!
 Like
 Reageer
 Fotografie, belangrijk voor een 3d'ers? Zo, even weer een discussie opzetten. Ik was net aan de klets met thomas 3d freak over digitale fotografie toen ik opeens dacht, is fotografie nu belangrijk voor een 3d'er?

Natuurlijk heb je nogal wat kennis nodig om een leuk rendertje te maken. De kunde tekenen is veelal besproken dat het een must is dat je dat onder de knie hebt voordat je ooit gaat beginnen met modellen. Het animeren begint bij het handgetekende animeren op papier. De kennis waarmee de pioniers begonnen zit nog steeds goed geweven in de uitvoering van 3d op dit moment.

Maar hoe zit dat met fotografie. Een beetje kennis is degelijk wel vereist, zoals je camerapositie, niet overbelicht, compositie... etc, maar is fotografie nu echt een grote toevoeging om de kennis van de 3d'er verder te laten ontwikkelen. In deze discussie zullen veel aspecten samenvallen met het tekenen opzich. Ik wil met deze discussie bekijken wat nu DE toevoeging is van fotografie op het gebied van 3d.

Deze discussie is open voor iedereen, dus uit je mening maar zorg ervoor dat je genoeg argumenten geeft die je mening onderbouwen.
 Like
 Reageer
 forums in pagina's verdeeld Aangezien het forum nogal wat grote vormen aanneemt, was het wel een keer handig om de threads in pagina's te verdelen. Het voordeel hiervan is dat het forum nu wat sneller inlaadt om alle threads te laten zien. Hij heeft nu 18 threads per pagina weer. Als je me vraagt waarom 18... tja geen idee, ik zocht een getal tussen de 15 en de 20, en waarom tussen die getallen... je kunt wel door blijven vragen

Ik hoop dat je eraan went, ik hoop van wel, want het heeft me wel weer 2 uur van mijn ontzettend kostbare tijd geeist. en nu ga ik slapen want ik ben nogal moe... z-)
 Like
 Reageer
 3dfestival kopenhagen samenvatting 1 + foto's [niet reageren] Zo, naar een lange tocht van het zoeken naar een computer die ter beschikking was om op 3dhype te komen heeft even geduurd. We gebruiken nu een computer van een vage stand om even jullie up to date te houden hoe het is op het 3d festival.

Allereerst zul je een paar foto's zien van de rit hier naar toe, die overgens vlekkenloos verliep en zeer relaxed was. Verder, omdat we er al een tijdje zijn, zul je nog een stel andere foto's zien die een impressie geven hoe het hier is. Eveneens het hostel waar we overnachten is niet overgeslagen.

Dus hier de eerste foto: vlnr; 3ddy, carl, ivo-d en corny
 Like
 Reageer
 Character: Manga stijl > Nieuwe opdracht Ik werd vandaag opgebeld om voor een bedrijf (geen idee nog wat voor een naam het heeft, er zit een bekende in) om in manga stijl 4 karakters te ontwikkelen en die in 3d te modellen. Deze zullen eventueel later als strip of animatie worden getoond voor een 1 of andere promotie van het 4x4 voetbal voor de jeugd van FCTwente ofzo, ik kan wat mis hebben, maar dit had ik ervan begrepen. Meer weet ik ook niet dus hierbij heb ik een paar schetsen gemaakt alvast voor de karakters!

Wat vinden jullie ervan (eerste keer manga aan het tekenen, dus wees voorzichtig met mij :-,)

Oja, de vierde rechtsonder is idd nog niet af
 Like
 Reageer
 Bericht van de provider

Date Created
04/12/2004 02:07 PM

Starting Yesterday morning we have been victim of a very large SYN flood coming to port 80 of our URL forwarding clusters. The attack is hitting both our east and west coast facilities and is causing bottlenecks to be reached on our IP circuits and the hosts themselves. We have been working diligently with our providers to filter out the garbage and keep everything online. Up to this point we have seen very few timeouts, but we do realize things are running a bit slow. We are applying filters to our upstream links as well as adding a few hosts into the cluster to help with the load.

Please be patient as we mitigate this attack.

Customer CareDit was het bericht van mijn provider...

Nou, dit is een beetje waarom 3dhype ook niet zo lekker toegankelijk is. Voor de mensen die via het domein kunnen komen is er gelukkig een oplossing. Someteen gaat er een e-mail uit naar iedereen waarin het IP adres staat: http://213.51.221.74/3dhype
 Like
 Reageer
 3dhype binnenkort op professionele server Nou, het is dan eindelijk zo ver, 3dhype dat al tijden bekend staat als een non profit 'organisatie' gaat binnenkort draaien op de professionele server met een 8mb upload!!! De zaken zijn bijna rond en kost 3dhype niks! De 8mb zal in de toekomst overslaan naar 1Gb maar dat is nog niet zeker. Wat wel zeker is is dat 3dhype binnenkort (over een maandje of 2) Net zo snel weergegeven wordt als andere communities. Dankzij mijn neefje die op dit moment werkzaam is bij een provider kan hij 3dhype.com gratis hosten. Misschien dat ik een andere naam ga registreren, maar dat laat ik meer aan jullie over. In ieder geval wordt het op een snelle server gehost en daar ben ik al lang blij mee!!!
 Like
 Reageer
 Character: Army Guy + Hot Girl voor Realtime Motioncapture Zo, ik heb dan uiteindelijk weer eens max opgepakt, dat heeft nogal lang geduurd. Moest compleet weer wennen... Nou ja ik heb vandaag even lekker gemodeld voor KISS, waar ik na het 3d festival ga afstuderen. Ze vroegen mij of ik twee karakters kon maken, een leger figuur en een lekker wijf allebei zo'n 7000 polygonen | aangezien het allemaal in een 3d engine gepropt wordt moet het een soort game model worden. Realtime wordt er dan op een beurs gemotioncaptured. Ik hoef daar gelukkig niks aan te doen behalve wat bones toevoegen en skinnen. Daar heb ik gelukkig nog even de tijd voor Volgende week moet het namelijk af zijn (de week na pasen).

Ik hoop dat jullie het de moeite waard vinden om er enig zins een uitspraak over te doen. C&C zijn welkom!!
 Like
 Reageer
 test test
 Like
 Reageer
 Mythologie/figuur - 3ddy Zo ik zal in deze maand mij wijden aan hermes, de postbode van de goden B-) had volgens mij iets te maken met de griekse mythology
 Like
 Reageer
 kantoor ruimte Zo, nu ff weer eens wat werk van mij. Na lang commentaar gegeven op andere, ben ik nu bezig samen met edouard om een omgeving te maken (kantoor) waar van alles gaat gebeuren (beetje spannend houden)

Nou dit is dan een voorwerp, de ibook van apple.
 Like
 Reageer
 Nieuwe flashsite > dichterbij 3dhype in flash Ik heb laatst een kleine productie gedaan voor een nieuwe flashsite, deze voor een meubelmakerij. CMS enzo relaxed. Check hem uit en vertel wat je ervan vind. Het zou niks uitmaken wat je er eigenlijk van vind, het geld is al binnen.

http://www.meubelmakerijzillen.nl

Weinig 3d, maar oke...
 Like
 Reageer
 De awards zijn ontworpen, nu | wat gaan we ermee doen! De 3dhype awards: Een erkenning voor goed 3d werk in de nederlandstalige streken van de wereld. We laten hiermee echte kwaliteit uitblinken. Binnenkort komt er een "Wall of Fame" waar dit werk uitgebreid wordt opgehangen! De keuze van de uitblinkende werken zal geheel gedaan worden door de 3dhype staf medewerkers.

De 3dhype awards zijn ontworpen en volledig bedankt door edouard. Hastikke bedankt!

Nu hier alvast de prijzenkast!
 Like
 Reageer
 Ed Harris heeft zijn eerste review op zijn boek gekregen "How to Get a Job in Computer Animation." Ed Harris, bekend van zijn boek "How to Get a Job in Computer Animation." wordt flink onder de loep genomen door een kritische lezers. Tot nu toe wordt het boek zeer belovend beoordeeld. Joe Harkins die deze review heeft geschreven op Animation Artist.com bestempeld het boek als "ontzettend goed te gebruiken voor nieuwkomers en veteranen"

http://www.animationartist.com/2003/10_oct/reviews/review_getajob.htm
 Like
 Reageer
 Vragen over softimage XSI? Hier een vraagbaken! Toen ik op het IBC was, sprak ik een werknemer van softimage. Ik weet niet of er mensen zijn die hier softimage willen leren of al kennen, maar ik heb hier een adres van die persoon die graag die mensen wil helpen met hun vragen. Binnenkort komt er ook een softimage XSI forum op het board. Hier het mail adres:

Erik Beaumont (product specialist) (duitsland)
ebeaumont@softimage.com
 Like
 Reageer
 foto's van IBC 2003 Nu net 21 minuten gisteren, zijn we mediamonkey en ik (3ddy) naar het IBC geweest om wat "networking" te plegen. Vreemd genoeg horen hier natuurlijk foto's bij. Hier dan ook de foto's die vanuit ons perpectieve viewport zijn genomen. Zo nu en dan kunnen onduidelijk zijn, maar dat ligt niet aan jouw, maar eerder aan ons...

Hier dan de eerste foto, bij de discreet stand ontmoette wij joep en carl (3d user event nieuwegein). Na wat heen en weer gechat te hebben over discreet en IBC, zijn we onze eigen "weg" ingeslagen.

foto vlnr: 3ddy, carl, joep (rest eromheen onbekend)
 Like
 Reageer
 foto's van het 3dsmax end user event nieuwegein hier komen een aantal foto's van nieuwegein, gemaakt door corny! Er is nog een mysterieuze vrouw geweest die foto's heeft gemaakt. Wie deze vrouw kent, wil die dan zo snel mogelijk met mij contact op nemen :-p
 Like
 Reageer
 Flyer af voor End User Event 3dsmax Voor de mensen die komen bij het End User Event in nieuwegein, aanstaande woensdag (3 september 2003) hier de flyer die jullie gaan zien van 3dhype! Duidelijk en geen poespas! Vertel maar wat je ervan vindt. Dit zal helaas niet meedragen aan de flyer die woensdag wordt uitgedeeld, maar wie weet voor de volgende flyers, die je kunt downloaden en zelf eventueel kunt rondelen op school!

 Like
 Reageer
 ontwerp van een internet site | mozart ik ben werkzaam bij een computerzaakje. waar ik zo af en toe wat te doen heb. Hier is mijn eerste ontwerp van de internet site. Tis geen 3d. Maar wel photoshoppie.B-)
 Like
 Reageer
 Wat vond jij van de "Pirates of the Caribbean, the curse of the black pearl" Afgelopen zaterdag ben ik naar de bioscoop gegaan om de nieuwe film van disney te bekijken: "Pirates of the Caribbean, the curse of the black pearl". Ik ben er met volle verwachting naar toe gegaan, en kwam volgelukkig weer uit de bioscoop. Een super film voor mijn geweten. De sfeer en de lol in de film was perfect. De droogheid van Jack Sparrow kwam elke keer onverwacht en de spanning zat er constant in, ookal was het soms wat te voorspelbaar. Voor de mensen die hem nog gaan zien, zal ik niet meer verklappen. Ik wil graag jullie mening over deze film horen!
 Like
 Reageer
 ik zoek de batavia blueprints help, ik zoek de batavia blueprints. Ik ben bezig met het maken van het VOC schip, maar ik mis blueprints. Op dit moment doe ik het van illustraties, maar met die illustraties komen ook frustraties...

wie kan mij hierbij helpen?
 Like
 Reageer
 regels van het forum uitdagingen! welkom op het forum uitdagingen, hier volgen een paar regels om het netjes en overzichtelijk te houden, kijk deze thread regelmating, aangezien deze nogal vaak zal worden upgedate:

-elk lid van 3dhype die forum of volledig lid is mag meedoen aan een uitdaging.
-degene die meedoet aan zo'n uitdaging, moet in dit forum een eigen thread aanmaken met als titel:
je nickname | naam van de uitdaging
-post in je thread als deelnemer een redelijke vooruitgang op je werk, dus dat er niet bij elke verplaatsing van een poly er een update is.
als kritiek gevende moet je een kritiek geven waar degene wat aan heeft, zodat hij verder kan komen met zijn werk, natuurlijk mogen er complimenten geplaatst worden, maar een korte beschrijving als: "ziet er niet uit" zal niet op prijs worden gesteld, je zal je mening moeten onderbouwen en tips moeten geven.
-deelnemers mogen geen eigen werk in andermans thread plaatsen. Zorg ervoor dat je alles in je eigen thread post. Ook als vergelijking is dit niet toegestaan, hier zal onduidelijkheid over onstaan van wie nou wat is.

veel succes
 Like
 Reageer
 3ddy - contest goblin hier is dan mijn schets van de golbin zijn lichaam en zijn staf.
 Like
 Reageer
 doe gek en laat hier je computer hoek zien Laat zien hoe jouw bureau eruit ziet met je computer. Als eerste zal ik dan maar een foto plaatsen van mijn werkplek, ook meteen de plek waar 3dhype is gemaakt h-)
 Like
 Reageer
 de gallery is open (plaats hier je mening + bug reports) nou, als het goed is heb je het al gemerkt of gehoord, maar de gallery is open. Op nog enkele functionaliteiten na is het af. Er zal nog een mogelijkheid zijn om je afbeeldingen zelf te verwijderen of te editen, qua tekst. Ook zal er een votingsysteem om de hoek komen kijken.
ik zou zeggen, upload maar raak.
 Like
 Reageer
 wie gaat er 3 september mee naar nieuwegein Als je goed is heb je dit al gelezen:


Uitnodiging voor 3 september 2003, aanvang 13.30 uur te nieuwegein 3DStudio
Max/VIZ en Plasma eindgebruikers event

Op 3 september organiseren wij voor de tweede keer een bijeenkomst voor ervaren en minder ervaren gebruikers van 3ds max, VIZ en Plasma. Dit is de mogelijkheid om collega's te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen en nieuwe ervaringen op te doen. Er zullen tijdens deze middag meerdere specialisten en systemen aanwezig zijn, zodat er hands on met deze mensen van gedachten gewisseld kan worden of onderling ervaringen kunnen worden uitgewisseld en besproken op de aanwezige systemen. Er worden dus geen voordrachten gehouden tijdens deze middag, maar er wordt gewerkt hands-on en praktijk gericht en we proberen ook een aantal korte workshops te integreren in het geheel. Dus neem gerust uw modellen mee voor specifieke vragen of problemen of gewoon om er met anderen over te praten.

De agenda ligt nog niet helemaal vast maar daar zullen wij binnenkort meer
duidelijkheid over geven.

We hebben in ieder geval een Europese primeur............

Aanmelden graag via de website www.3dstudio.nl

Met vriendelijke groet,
Joep van der Steen
3dstudio.nlMijn vraag is hierover, gaan enkelen van ons hier naartoe? Is hier animo voor?:-/